Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#349716 Jau nebežinau, ką daryti. Mintys vien apie savižudybę. Vėl atsirado Seroxato nuimti simptomai kaip nerimas, verkimas,o svarbiausia - noras numirti, nes jaučiuosi be galo blogai. Nėra energijos, mueguistumas. Geriu jau spalio gal mėnesio. Pradžioj, iki dabar buvo viskas tvarkoje, užblokavo suicidines mintis, nerimo neliko, o dabar vėl savijauta siaubinga ir su 60 mg paroxetinu. Nežinau, kaip tai paaiškinti, kas yra su manimi ne taip. Kai tik įvedinėja antidepresantą ir dar kelias savaites, max 4 mėnesius savijauta būna pagerėjusi. Praėjus tam laikotarpiui savijauta pablogėja, atrodo, kad geriu ne vaistus o saldainiukus. Priėjau tokią ribą, kai jau net nežinau, į ką dar galima keisti paroxetiną. Kas dar gali padėti. Nes dabar tai tiesiu taikymu į virvę lįsčiau. :death
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#349725 Jei jokie antidepresantai nepadeda tai daktare su neuroleptikais turetu pabandyti gydyt. Kokie ten skaiciukai apie liga parasyti nesvarbu. Kalbek su daktare del visai kitokio gydymo su neuroleptikais + benzais kai uzeina noras nebegyvent.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#349727 Dar is patirties patarciau magnio + B6 dideles dozes pagert. Dar vitamina B12 leidziama jei yra kas suleistu. Zuvu taukus plius.

Stebuklo nebus, bet irodyta, kad padeda. Dar plius placebas dasides.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Phurriz rašė:Jei jokie antidepresantai nepadeda tai daktare su neuroleptikais turetu pabandyti gydyt. Kokie ten skaiciukai apie liga parasyti nesvarbu. Kalbek su daktare del visai kitokio gydymo su neuroleptikais + benzais kai uzeina noras nebegyvent.

As ir taip manau. Man kai buvo depresija irgi antidepresantai kuri laika paveikdavo, bet vis atkrisdavau, kol isaiskejo, kad depresija bipoline. Neuroleptikai stabilizavo busena, dabar labai gerai ir su AD ir neuroleptiko kokteiliu.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
biggie rašė:
Phurriz rašė:Jei jokie antidepresantai nepadeda tai daktare su neuroleptikais turetu pabandyti gydyt. Kokie ten skaiciukai apie liga parasyti nesvarbu. Kalbek su daktare del visai kitokio gydymo su neuroleptikais + benzais kai uzeina noras nebegyvent.

As ir taip manau. Man kai buvo depresija irgi antidepresantai kuri laika paveikdavo, bet vis atkrisdavau, kol isaiskejo, kad depresija bipoline. Neuroleptikai stabilizavo busena, dabar labai gerai ir su AD ir neuroleptiko kokteiliu.

Kad bandyti tie kokteiliai, jie tik apneša mane, kiti jau nebeveikia kaip turėtų veikti pagal aprašymą. Pas mane kaip tik akcentuojama labiau ne depresija, o asmenybiniai sutrikimai. Ir aš nenoriu taip gyventi, kad mane statytų ant kojų tik neuroleptikai. Nesu tos nuomonės, kad vaistai - tai mano išsigelbėjimas. Žinau, reikalinga kakokia korekcinė psichoterapija, bet tam nėra pinigų. Ir taip eina užsuktas ratas, telieka vaistai. Dabar pati sumažinau paroxetiną iki 20 mg, šalutinių nutraukimo požymių jokių nejaučiu, eisiu pas psichiatrę tuoj, matysiu, ką ji pasiūlys. Žinau, kad mąstymo pakeitimas viena iš išeičių, bet mano liga jau gan pažengusi, su stažu, tai vien tik to nepakaks. Ir neuroleptikų...kokius naudoti, daug jų išbandžiusi - nepadėjo. Dabar geriu raminamuosius, kai jau užeina labai blogai. Kas padeda, tai koks naujas antidepresantas įvedimo pradžioje, tada pati juntu, kaip pvz ir tas pats Seroxatas staigiai užblokavo suicidines mintis, apramino tą mano siaubingą nerimą. Tai gal reikia tada vėl visus iš eilės antidepresantus taip gėrinėti po kelis mėnesius, t.y. juos kaitalioti. Nors gydytojai man pasakoja, kad pas mane vyrauja asmenybės sutrikimai, kurie yra sunkiai gydomi, ir realiai vaistai to neišgydys. Va tai tau.
Parašė Rytis
#349780 man irgi asmenybes sutrikimas ir jokie vaistai nepadeda . Nuo seroxat visiskai nebesinorejo jokiu lytiniu santykiu ir manau tai privede prie issikyrimo su ilgamete drauge ... net nezinau ar reik man gert vaistus ,jei jokio poveikio :/ gerai ,kad bent pakeitus antidepresanta lytiskai viskas susitvarke nors cia prisiskaiciau ,kad zmones impotentais lieka ir nebesusitvarko potencija ,bet ,manau, tai placebo efektas.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
HappyAngel rašė:
biggie rašė:

Kad bandyti tie kokteiliai, jie tik apneša mane, kiti jau nebeveikia kaip turėtų veikti pagal aprašymą. Pas mane kaip tik akcentuojama labiau ne depresija, o asmenybiniai sutrikimai. Ir aš nenoriu taip gyventi, kad mane statytų ant kojų tik neuroleptikai. Nesu tos nuomonės, kad vaistai - tai mano išsigelbėjimas. Žinau, reikalinga kakokia korekcinė psichoterapija, bet tam nėra pinigų. Ir taip eina užsuktas ratas, telieka vaistai. Dabar pati sumažinau paroxetiną iki 20 mg, šalutinių nutraukimo požymių jokių nejaučiu, eisiu pas psichiatrę tuoj, matysiu, ką ji pasiūlys. Žinau, kad mąstymo pakeitimas viena iš išeičių, bet mano liga jau gan pažengusi, su stažu, tai vien tik to nepakaks. Ir neuroleptikų...kokius naudoti, daug jų išbandžiusi - nepadėjo. Dabar geriu raminamuosius, kai jau užeina labai blogai. Kas padeda, tai koks naujas antidepresantas įvedimo pradžioje, tada pati juntu, kaip pvz ir tas pats Seroxatas staigiai užblokavo suicidines mintis, apramino tą mano siaubingą nerimą. Tai gal reikia tada vėl visus iš eilės antidepresantus taip gėrinėti po kelis mėnesius, t.y. juos kaitalioti. Nors gydytojai man pasakoja, kad pas mane vyrauja asmenybės sutrikimai, kurie yra sunkiai gydomi, ir realiai vaistai to neišgydys. Va tai tau.

Man irgi nemazai daktaru sake, kad asmenybiniai dalykai, taciau su SSRI ir be jo skirtumas milziniskas. Galbut esi greita vaistu suvirskintoja, gal kiti SSRI, virskinami per kitus enzimus, padetu labiau. Priedo, rimta depresija retai nusiima vienu AD, o jei yra bipoliskumas, gydyti isvis sunku. Suversti kalte asmenybiniams dalykams ir teigti, kad "nemoku gyventi" irgi nera labai gera strategija. Ir siaip, net gi jei vaistas buvo bandytas ir netiko, nebutinai jis netiks siuo momentu. Plius, ar nebuvo svarstytas lamotriginas? Kai kuriem tai yra super vaistas, tik stipriai musa quetiapino koncentracija.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#350107 Buvau pas savo psichiatrę ir ką. Ir nieko. Ji man pasakė, kad seroxat yra pats stipriausias antidepresantas ir keisti nieko neverta. Pamažinau dozę iki 40 mg. Liepė vėl didinti iki 60 mg. Bet viduj tokia baimė, kad vėl siaubingai suaštrės suicidinės mintys. Jaučiuosi dabar visai be energijos, visą dieną praguliu, prasnaudžiu. Suicidinėms mintims nuimti man skirtas clonazepemas. O žaisti su neuroleptikais bandėm, kol kas netiko nei vienas. Plius pas mane baimė prisiauginti svorio, tai kartu ir bijau neuroleptikų. Man aiškino, kad turi padėti antidepresantai. Dabar suku galvą, ar šalia seroxat galima skirti kitą papildomą antidepresantą? Esu vartojusi bupropioną, cymbaltą. Daugiau nežinau iš energizuojančių. Nes psichiatrai tokie žiopli, bent ten kur einu, kad tik gūžčioja pečiais ir nežino, ką daryti, ką siūlyti. Please, HELP :kutikuti :sos:
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#350108 As ir dabar 40 mg seroxato geriu + mirtazapino 30 mg tai norma jauciuos + clonazepamas kai uzeina blogai. Panasus musu gydymas.

Esu geres 3 antidepresantus vienu metu + neuroleptika. Bupriona + seroxat + mirtazapin + quetiapina.

Jau sakei mirtazapinas tau netinka ir buprionas netinka tai net nezinau ka pasiulyt. Ir buprionas ir mirtazapinas tinka prie seroxato, o daugiau nezinau.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
HappyAngel rašė:Buvau pas savo psichiatrę ir ką. Ir nieko. Ji man pasakė, kad seroxat yra pats stipriausias antidepresantas ir keisti nieko neverta. Pamažinau dozę iki 40 mg. Liepė vėl didinti iki 60 mg. Bet viduj tokia baimė, kad vėl siaubingai suaštrės suicidinės mintys. Jaučiuosi dabar visai be energijos, visą dieną praguliu, prasnaudžiu. Suicidinėms mintims nuimti man skirtas clonazepemas. O žaisti su neuroleptikais bandėm, kol kas netiko nei vienas. Plius pas mane baimė prisiauginti svorio, tai kartu ir bijau neuroleptikų. Man aiškino, kad turi padėti antidepresantai. Dabar suku galvą, ar šalia seroxat galima skirti kitą papildomą antidepresantą? Esu vartojusi bupropioną, cymbaltą. Daugiau nežinau iš energizuojančių. Nes psichiatrai tokie žiopli, bent ten kur einu, kad tik gūžčioja pečiais ir nežino, ką daryti, ką siūlyti. Please, HELP :kutikuti :sos:

Paroxetinas tikrai nera pats "stipriausias" antidepresantas, net nesuprantu kaip galima tokia prielaida daryti. Jei imti vien SSRI antidepresantus, ju kabinimosi stiprumai yra daugmaz tokie:

Paveikslėlis

Serotonina teoriskai stipriausiai veikia sertralinas, na paroxetinas salia antras, lentelej ner escitalopramo, bet jis turbut bus trecias. Jei sita lentele paaiskinti suprantamiau, tai jeigu kartu butu vartojamas sertralinas ir paroxetinas (aisku cia nelogiska), sertralinas isstumtu paroxetina is serotonino transporterio ir paroxetinas paprasciausiai nebeatliktu SSRI funkcijos. Taip pat egzistuoja toks vadinamas alosterinis serotonino transportuotojo receptorius. Jei antidepresantas prie jo kabinasi, jis papildomai padidina serotonino kieki sinapsej. Ar paroxetinas tai daro? Taip, daro, bet silpnai. Stipriausiai tai daro escitalopramas, tai butent kas liecia serotonina, stipriausias antidepresantas yra butent escitalopramas.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4047306/

Tekstas ilgas, bet pacituosiu svarbiausia:

Among the three most widely prescribed SSRIs are paroxetine, sertraline, and escitalopram. Escitalopram is commonly referred to as an SSRI, but also has well-documented allosteric properties, and thus can be further classed as an allosteric serotonin reuptake inhibitor. All three antidepressants are efficacious compared with placebo, but there is evidence that escitalopram is more effective than a range of other antidepressants.

Jei lyginsim 60mg paroxetino ir 10mg escitalopramo galbut paroxetinas atrodys stipresnis, bet jei lyginsim atitinkamom dozem, kaip 20mg escitalopramo, butent jis yra ir stipresnis, ir efektyvesnis. Visa kalba kolkas eina apie serotonina. Jei pasiziuret dar i pirma lentele, tai matos, kad paroxetinas salia turi NRI savybiu (kelia noradrenalino lygi), o sertralinas turi DRI (kelia dopamino lygi). Gali pasirodyti, kad du mechanizmai geriau negu vienas, taciau situ antidepresantu kabinimasis prie serotonino transportuotojo toks stiprus, kad pasiekti kazkoki terapini noradrenalino ar dopamino lygi reiktu neracionaliu paroxetino ar sertralino doziu.

Dabar kas liecia du antidepresantus. Rimta depresija labai retai kada pasikelia nuo vieno AD, todel logiska jungti antra, su kitokiu mechanizmu. Kai mechanizmai vienas kita sustiprina, tai vadinama sinergija. Kaip ir aisku, kad paroxetinas + sertralinas yra nelogiska kombinacija, jie is esmes daro ta pati. Koks kitas antidepresantas yra efektyvus ir galimai racionaliai kombinuojamas su SSRI? Ju yra ne vienas. Populiariausias yra mirtazapinas. Jis taip pat siek tiek veikia serotonina, taciau jo pagrindinis veikimas is tikruju yra noradrenalinui ir dopaminui. Daug kas yra susidure su mirtazapinu ir zino ta jo slopinanti poveiki ir apetito padidejima. Visa tai vyksta del to, kad jis blokuoja histamino H1 receptoriu. Tai yra jo stipriausia savybe ir maziausiom dozem jis ta ir darys. Kai kalba eina apie 45-60mg mirtazapino, reikalai keiciasi. Jis tampa labiau energizuojanciu. Tai SSRI + Mirtazapinas yra viena is logisku kombinaciju. Antra logiska kombinacija prie SSRI prijungti NDRI, tai yra bupropionas. Trecia kombinacija yra prie SSRI jungti NRI. Vienintelis likes selektyvus NRI Lietuvoj yra atomoxetinas. Jis reklamuojamas kaip ADHD vaistas, bet kartu tai yra ir antidepresantas. Ne toks selektyvus yra nortriptylinas, bet jo veikimas irgi pagrinde yra norandrenalino lygio kelimas. Dar viena teorine kombinacija butu SSRI + metilfenidatas (sekmes randant daktare, kuri ji israsytu). Tai yra stimuliantas, is esmes daug stipresne bupropiono versija.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#350112 Man tai escitalopramas isvis nepatiko. Nieko nejauciau nei su 10 nei 20 mg ir nutraukiant nieko nejauciau. Va seroxatas tai akivaizdziai padeda plius nutraukt kai bandziau sunku buvo nes smegenys praso serotonino. Kazkaip keista, kad escitalopramas tipi stipresnis. Dar escitalopramas krauja ziauriai skystino man. Daktare sake daznas jo salutinis mazina hemoglobina. Kazkaip seroxatas simta kart geriau uz escitaloprama.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Phurriz rašė:Man tai escitalopramas isvis nepatiko. Nieko nejauciau nei su 10 nei 20 mg ir nutraukiant nieko nejauciau. Va seroxatas tai akivaizdziai padeda plius nutraukt kai bandziau sunku buvo nes smegenys praso serotonino. Kazkaip keista, kad escitalopramas tipi stipresnis. Dar escitalopramas krauja ziauriai skystino man. Daktare sake daznas jo salutinis mazina hemoglobina. Kazkaip seroxatas simta kart geriau uz escitaloprama.

Jei paziuresi i ta lentele, tai netoli 2 numeriuko yra 5 numeriukas, tai yra acetylcholinas. Paroksetinas blokuoja cholinerginius receptorius, taip mazindamas acetylcholino veikla ir budruma. Del to paroksetina raso tom depresijos formom, kai vyrauja stiprus nerimas ir reikia siek tiek slopinimo. Greiciausiai butent del "atsigriebti" norincio acetylcholino ir kyla tokie stiprus nutraukimo pojuciai.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#350125 Visgi psichiatrai linkę manyti, kad man ne bipolinė depresija. Ir vėl dainuoja tą pačią dainą apie asmenybės sutrikimus, kurie ir sukelia depresyvumą. Bet man nuo to nei kiek negeriau. Nesu dar bandžiusi paroxetine plius bupropion. Esu gėrusi 20 mg escitalopramo su 300 mg bupropiono. Paskui tik vieną bupropioną. Jis palyginti pradžioje labai tiko, bet ir vėl su laiku ėmė ne tik rankos labai drebėti, bet ir sukėlė suicidines mintis. Žodžiu netiko vėl po kokio mėnesio ar dviejų vartojimo. Tada jį mečiau. Kažkada labai tiko Zoloftas, bet dabar kai bandė 100 mg - jokio poveikio. Mirtazapiną ilgai naudojau, man jis be visų žinomų blogų simptomų labai slogią nuotaiką darydavo. O mano depresija su stipriu nerimu, tai nerimą tą didįjį užslopino tik su paroxetinu. Bet dabar jaučiuosi labai slopinama net negeriant jokių raminamųjų. Ir nežinau, ar dar verta paroxetiną kelti iki 60 mg. Ar prie 40 mg prisidėti 150 mg bupropiono. Žiaurus vargas, kai einu pas psichiatrą ir turiu siūlyti pati, ką skirti, nes sėdi ir nieko nesiūlo, kad tik greičiau išrašyti vaistus ir pravaryti. Žinoma, aš jau daug ką išbandžiusi, bet...gal padėtų ir kažkada gerti antidepresantai. Esmė - tiesiog pakeitimas. Gal ir nusišneku, nes realiai jau pati pritrūkstu fantazijos. :bloga
Vartotojo avataras
Parašė biggie
HappyAngel rašė:Visgi psichiatrai linkę manyti, kad man ne bipolinė depresija. Ir vėl dainuoja tą pačią dainą apie asmenybės sutrikimus, kurie ir sukelia depresyvumą. Bet man nuo to nei kiek negeriau. Nesu dar bandžiusi paroxetine plius bupropion. Esu gėrusi 20 mg escitalopramo su 300 mg bupropiono. Paskui tik vieną bupropioną. Jis palyginti pradžioje labai tiko, bet ir vėl su laiku ėmė ne tik rankos labai drebėti, bet ir sukėlė suicidines mintis. Žodžiu netiko vėl po kokio mėnesio ar dviejų vartojimo. Tada jį mečiau. Kažkada labai tiko Zoloftas, bet dabar kai bandė 100 mg - jokio poveikio. Mirtazapiną ilgai naudojau, man jis be visų žinomų blogų simptomų labai slogią nuotaiką darydavo. O mano depresija su stipriu nerimu, tai nerimą tą didįjį užslopino tik su paroxetinu. Bet dabar jaučiuosi labai slopinama net negeriant jokių raminamųjų. Ir nežinau, ar dar verta paroxetiną kelti iki 60 mg. Ar prie 40 mg prisidėti 150 mg bupropiono. Žiaurus vargas, kai einu pas psichiatrą ir turiu siūlyti pati, ką skirti, nes sėdi ir nieko nesiūlo, kad tik greičiau išrašyti vaistus ir pravaryti. Žinoma, aš jau daug ką išbandžiusi, bet...gal padėtų ir kažkada gerti antidepresantai. Esmė - tiesiog pakeitimas. Gal ir nusišneku, nes realiai jau pati pritrūkstu fantazijos. :bloga

Nenusisneki, tiesiog vargsti su prastos kvalifikacijos psichiatrais, kurie ne velnio neismano modernios psichofarmakologijos. Vaistas gali tikti, net jei praeityje jis netiko. Visu pirma turi apsispresti del paroxetino. Jei jauties prislopinta, galima rinktis labiau stimuliuojanti antidepresanta vietoj paroxetino, o ne deti papildomus vaistus, kad nuimti paroxetino salutinius poveikius. Labai ziureciau i venlafaksina ir bent 300mg jo doze. Galbut vien serotoninas nera atsakymas tavo depresijai, noradrenalinas yra svarbus neurotransmitorius reguliuojantis motyvacija, susikaupima, demesi, nuovargi ir t.t. Jei simptomai tokie, serotonino antidepresantas nebutinai yra geriausia iseitis, juolab kad bupropionas kazkada tau gerai veike.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#350146 Dauguma daktaru dar uzsilike nuo rusu laiku tai gydymas mazdaug nuspejamas. Man siuntima dave i ligonine, bet as jau ir taip zinau ka ligoninei skirs. Nakciai duotu relaniuma leidziama, nuo nerimo tranxene, antidepresanta escitaloprama, neuroleptiku arba haloperidoli arba risperidona. Jau is anksto zinau, kad toki gydyma duotu. Gal kitam mieste kazka normalesnio pasiulytu nors visi vaistai bandyti tai nieko neisgalvosi. Suprantu HappyAngel kai reikia paciam galvot del vaistu nes daktarai tik galva purto ir nieko naujo nepasako.