Moderatorius: signs

Parašė Mindaugas303
turnblue rašė:Sveiki. Geriu cipralex dar tik 6 dieną, nepykino, galvos irgi neskaudėjo. Maniau, kad taip ir nepajusiu jokių šalutinių poveikių, bet dabar supratau, kad apetitas labai sumažėjęs, beveik nevalgiau šiom dienom, nebuvo kada, bet visai ir nesinori. Ir dar, kas neramina, tai sumažėjęs libido. Psichiatrė sakė, kad tai dažnas šalutinis poveikis. kažkaip nedrąsu buvo klausti ar tai praeis su laiku ar kaip... Gal kas turi patirties su šituo reikalu? Kažkaip nesinori be to malonumo mažiausiai pusę metų gyvent. : D
Geros sveikatos visiems :)

Kartais su laiku praeina, kartais nepraeina, kartais lieka ilgam ir nutraukus gerti. Nelabai suprantu, kaip galima gydyti nuo depresijos kažkuo, nuo ko, jautiesi kaip iškastruotas, ir kokiu būdu tai turėtų padėti žmogui... Sveikas seksualinis gyvenimas yra bendros sveikatos dalis. Sveikas seksualinis gyvenimas padeda nuo depresijos ir kitų problemų.
Parašė Vyagndas
#348748 vartoju penkta diena salutiniu visai nejuaciu nei galvos skauda nei apetitas pasikeites tik pastebejau seniau nebuvo jokios litines aistros o dabar yra o gal man rodos atrasikit kam tai buvo.
Parašė bluesky
#348948 Sveiki,
Cipralex vartojau kokius 6 mėn-metus, dabar tiksliai neatsimenu. Vyrams tai jo ypač nerekomenduoju, nes bent man tai jis sukėlė erekcijos sutrikimus. Ir jau nemažas laiko tarpas praėjo, kada nustojau juos gerti, bet situacija negerėja. Nu geriu kitus vaistus, gal tie kažką daro. Gal kam pavyko išvalyti organzimą nuo šitų vaistų o gal organizmas pats išsivalo nuo šių bjaurybių? Gal yra kas gėrė cipralex turėjo šiuos šalutinius simptomus ir po to susitvarkė viskas?
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#348950 Daugeliui libido sutrinka. Gali but isbalansavo hormonus uzkele prl ir e2 gal numuse testosterona. Klausk gydytojos tegu daro kazka juk turejo perspeti , kad buna taip ir turetu zinot ka daryti.
Vartotojo avataras
Parašė Aš.mirštu.
#350100 Sveiki. Neskaičiau visos temos, atsiprašau, jei kartosis klausimas. Jau 9 dieną geriu cipralex ir žiauuuuriai didelis mieguistumas kankina. Anksti nueinu miegoti, atrodo, atsikeliu ryte lengvai, bet po pusės valandos vėl žiauriai miegas suima. Ir pražiovauju visą dieną, lyg nesava pravaikštau. Pamiegu pietų miego, bet pabudus ir vėl neužilgo miegas ima. Ar kam taip buvo? Praeina tai? Nes sunku kasdienius darbus nudirbt tokioj būsenoj.. Pas psichiatrę dar tik už 2 savaičių man.;/
Parašė bluesky
#350117 Labas,
Pagal viską nuo šio antidepresanto taip neturėtų būti, nes ji man skyrė būtent nuotaikai gerinti ir aktyvumui didinti. Deja, man jis nieko nepadėjo, bet gal ir nuo jo libido sutriko kažkiek, nors dabar aš vietoj jo geriu brintellix, irgi nieko nepadeda. O tau iki vartojant šį antidepresantą, buvo kažkokių panašių simptonų? Ar tikrai žinai, kad čia nuo šio vaisto? Nesu daktaras, bet vietoj tavęs, jeigu įmanoma, skambinčiau, psichiatrei ir iš pasakyčiau situaciją.
Man asmeniškai didelis mieguistumas užeina pirmoje dienos pusėje, tada nieko nesinori veikti, bet palaukiu kol praeis ir tada jau imuosiu kokios veiklos. O darbo dienomis beveik nesijaučia.
Sėkmės.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#350121 Escitalopramas yra siek tiek "zymus" tuom, kad daznas nuo jo pradeda ziovauti. Pirma karta ji vartojant butent taip ir buvo man, paskutini karta kai ji bandziau, man jis sukele nemiga.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#350122 Man sukele nemiga ir svorio daug numeciau, o teigiamo nieko nedave. O mergina vartojo 20 mg tai jai kaip tik miegas imdavo diena nuo jo. Del libido tai visi antidepresantai kazkiek paveikia i bloga puse bent jau man.
Vartotojo avataras
Parašė Aš.mirštu.
#350131 Va, va žiovulį beprotišką sukelia, bet ir mieguistumą tuo pačiu. Manau, kad būtent nuo šio vaisto tas mieguistumas, nes sulig jo vartojimu ir prasidėjo tai. Tuo pačiu ir apetitas dingo visiškai (bet tas mane šiek tiek džiugina :D) Na, nieko, manau tas kelias savaites ištversiu,o pas psichiatrę pasipasakosiu kas ir kaip. O gal ir praeis iki vizito pas ją. :)
Vartotojo avataras
Parašė Mmdzhey
#350134 Lūždavau kas rytą nuo escitalopramo 1,5-2,5 valandom, svorio pamečiau per tris mėn kokius 8kg , pakeitus vaistus svoris grįžo per savaitę :) dėl miegojimo ir kt. pašalinių pakeitė į brintellix, bet kaip ir aukščiau kažkas minėjo- kol kas nieko gero. Būna retkarčiais ir nuo šito rytais pamigdo 1-2 kartus į savaitę.
Vartotojo avataras
Parašė Aš.mirštu.
#350154 Šiąnakt miegojau visai mažai ir mažiau mieguistumas kankino, gal tikrai susitvarkys viskas. Ir jaučiuosi pagaliau pirmą dieną gerai ir nebe apatiška. Per AD vartojimo laikotarpį (12 dienų) pamečiau jau 1.5 kg, nu belekaip dėl to džiaugiuosi. :D Todėl tikiuosi, kad viskas bus gerai ir nereikės vaistų keist. :)
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
Rola Balčiūtė rašė:Sveiki.pradejau gerti cipralex;bet kaip iskesti ta pripratimo laikotarpi tai nezinau,slopina,nerimas dar labiau sukilo,negi ir sita teks mesti,jau ne viena vaista bandziau

Jo jie slopina stipriai, bet trugdo uzmigti, todel geriau gerti kuo anksciau pries pietus nes jei pietum isgersi ir kokia 10 eini miegot gali neuzmigt. As tai gerdavau 12h apie ir po kokiu 4-6 valandu isgerdavau kavos, nes visiskai uzslopindavo ir vakare miegot neidavo. Citaloprama triju gamintoju esu bandes tai kaip nekeista visi skiriasi zymiai. O del ko nerimas neisivaizduoju.
Vartotojo avataras
Parašė Rola Balčiūtė
#351829 Ačiū,kad atsakete.Pradejau jį vakarais kartu su bromzepamu,taip paskyrė gydytoja,po to pusė dozės ryte,puse vakare,sapnai klaikus,miegas budėjimo režimu..Nuo šios dienos turiu visą dozę išgerti ryte,taip ir padariau,bet , turbūt neiskesiu,klaikus jausmai,mintys.