Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
biggie rašė:Nenusisneki, tiesiog vargsti su prastos kvalifikacijos psichiatrais, kurie ne velnio neismano modernios psichofarmakologijos. Vaistas gali tikti, net jei praeityje jis netiko. Visu pirma turi apsispresti del paroxetino. Jei jauties prislopinta, galima rinktis labiau stimuliuojanti antidepresanta vietoj paroxetino, o ne deti papildomus vaistus, kad nuimti paroxetino salutinius poveikius. Labai ziureciau i venlafaksina ir bent 300mg jo doze. Galbut vien serotoninas nera atsakymas tavo depresijai, noradrenalinas yra svarbus neurotransmitorius reguliuojantis motyvacija, susikaupima, demesi, nuovargi ir t.t. Jei simptomai tokie, serotonino antidepresantas nebutinai yra geriausia iseitis, juolab kad bupropionas kazkada tau gerai veike.

Jau senai išbandytas, dar gulint ligoninėje bandytas kelti iki 220 mg, nes savijauta negerėjo nuo mažesnių dozių. Siaubingai netiko jau mažiausia dozė jų, vien dvi savaitės kankynė buvo su šalutiniais, lovoj kaip gyvas lavonas prasivarčiau, po to irgi kraujospūdžio kilimas, galvos svaigimas, nenormali orientacija aplinkoje, žodžiu, labai gaila, bet venlafaxinas man netiko :oops:
Vartotojo avataras
Parašė biggie
HappyAngel rašė:
biggie rašė:Nenusisneki, tiesiog vargsti su prastos kvalifikacijos psichiatrais, kurie ne velnio neismano modernios psichofarmakologijos. Vaistas gali tikti, net jei praeityje jis netiko. Visu pirma turi apsispresti del paroxetino. Jei jauties prislopinta, galima rinktis labiau stimuliuojanti antidepresanta vietoj paroxetino, o ne deti papildomus vaistus, kad nuimti paroxetino salutinius poveikius. Labai ziureciau i venlafaksina ir bent 300mg jo doze. Galbut vien serotoninas nera atsakymas tavo depresijai, noradrenalinas yra svarbus neurotransmitorius reguliuojantis motyvacija, susikaupima, demesi, nuovargi ir t.t. Jei simptomai tokie, serotonino antidepresantas nebutinai yra geriausia iseitis, juolab kad bupropionas kazkada tau gerai veike.

Jau senai išbandytas, dar gulint ligoninėje bandytas kelti iki 220 mg, nes savijauta negerėjo nuo mažesnių dozių. Siaubingai netiko jau mažiausia dozė jų, vien dvi savaitės kankynė buvo su šalutiniais, lovoj kaip gyvas lavonas prasivarčiau, po to irgi kraujospūdžio kilimas, galvos svaigimas, nenormali orientacija aplinkoje, žodžiu, labai gaila, bet venlafaxinas man netiko :oops:

Na aisku. Sertralinas ir fluoksetinas yra labiausiai stimuoliuojantys is SSRI, na gal ne stimuliuojantys, bet aktyvinantys, nors siaip vel gi islieka individualumo reikalas. As pats jau matau, kad nebegaliu apskritai antidepresantu imti, dabar dar turiu sertralina 100mg, bet jauciu net nelauksiu daktaro vizito ir mazinsiu, nes savijauta nenormali, istisai vietos neina rast, irzlumas, pyktis, suicidines mintys, neramus miegas su prakaitu, pakelio cigareciu nebeuztenka dienai, krc tipine disforine misri busena, vis gi greiciausiai 1 tipo bipoliskumas pas mane. Aisku daktare vel siulys ligonine, bet kaip Phuriz sake, ten jau pries guldamasis mazdaug zinai ka israsys, arba isvis paliks ta pati tik pragulesi tris savaites, kaip paskutini karta man buvo... Nelabai noriu, bet jauciu imsiu vel olanzapina, nes quetiapinas nieko nesutvarko, o depresijai gal vel lamotrigina bandysiu, nesipjauna jie su olanzapinu. Nu jo, nelengva :oops:
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#350153 Geriausias derinys bent jau man kuris padeda zymiai Seroxato 40 mg Mirtazapino 30 mg Olanzapino 20 mg. Uz sia kombinacija nieko man geriau nera. Aisku iki galo niekad nebus gerai ir niekad nesijausiu idealiai nes liga nepagydoma, bet padeda jaustis normaliai. Kiek bebandyciau kombinaciju gryztu prie tos pacios kaip minejau anksciau. Tik su svoriu tenka pakovot.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Phurriz rašė:Geriausias derinys bent jau man kuris padeda zymiai Seroxato 40 mg Mirtazapino 30 mg Olanzapino 20 mg. Uz sia kombinacija nieko man geriau nera. Aisku iki galo niekad nebus gerai ir niekad nesijausiu idealiai nes liga nepagydoma, bet padeda jaustis normaliai. Kiek bebandyciau kombinaciju gryztu prie tos pacios kaip minejau anksciau. Tik su svoriu tenka pakovot.

Va man del svorio tas pats. Irgi buvau su 20mg olanzapino tai pasaka, bet kai uzsimeti 30kg tai krc. Reikes sprintus lakstyt ar dar ka nzn, manau kazkaip visvien imanoma ta svori priziuret
Parašė dama
#350691 Sveiki, kreipiausiu į psichiatrę dėl nerimo, panikos. Prieš tai ieškojau negalavimų priežasties pas šeimos gydytoją (nerimas, baimė numirti, nugriūti, nes svaigsta galva, stipriai ir su permušimais plaka širdis ir t.t.) Padarius begalę tyrimų, nustatyta vegetodistonija. Taigi psichiatrė išrašė paroxetiną. Pavartojus kokius du mėnesius, savijauta buvo gera, liepė baigti gerti AD. Po kokių trijų mėn. - vėl tas pats. Grįžau atgal, vėl gėriau, liepė baigti pamažu, bandžiau, bet žiūriu viskas kartojasi: širdis "kala", vaikštau apsvaigusi.. Greičiausiai per trumpai vartoju AD, nes kažkaip nepavyksta pabėgti nuo blogos būsenos? :oops:
Vartotojo avataras
Parašė biggie
dama rašė:Sveiki, kreipiausiu į psichiatrę dėl nerimo, panikos. Prieš tai ieškojau negalavimų priežasties pas šeimos gydytoją (nerimas, baimė numirti, nugriūti, nes svaigsta galva, stipriai ir su permušimais plaka širdis ir t.t.) Padarius begalę tyrimų, nustatyta vegetodistonija. Taigi psichiatrė išrašė paroxetiną. Pavartojus kokius du mėnesius, savijauta buvo gera, liepė baigti gerti AD. Po kokių trijų mėn. - vėl tas pats. Grįžau atgal, vėl gėriau, liepė baigti pamažu, bandžiau, bet žiūriu viskas kartojasi: širdis "kala", vaikštau apsvaigusi.. Greičiausiai per trumpai vartoju AD, nes kažkaip nepavyksta pabėgti nuo blogos būsenos? :oops:

Siaip rekomendacijos yra vartoti AD 6-12 menesiu po remisijos (pasveikimo) ir tik tada pamazu nutraukti.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#350699 Pagal isvardintus simptomus seroxatas geriausiai tam tinka. As ir buciau paroxetina skyres. Pajunk benzus kai uzeina panikos ataka
Vartotojo avataras
Parašė Rosea
#351079 Sveiki, nuo rugsėjo geriu seroxatą, ir visą laiką jaučiuos pervargus, nedamiegojus, labai greit pervargstu, negaliu ilgai pakeltom rankom dirbt, net ranka pavargsta kai dantis valausi :( Nelabai normalu ane?
Nežinau, vėl prisigalvoju, jog man dėl vėžio čia :evil:
Daktarė sakė tuoj nutraukinėsim visai, bet manau dar plius kokių vaistų reiks prašyt :)
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Rosea rašė:Sveiki, nuo rugsėjo geriu seroxatą, ir visą laiką jaučiuos pervargus, nedamiegojus, labai greit pervargstu, negaliu ilgai pakeltom rankom dirbt, net ranka pavargsta kai dantis valausi :( Nelabai normalu ane?
Nežinau, vėl prisigalvoju, jog man dėl vėžio čia :evil:
Daktarė sakė tuoj nutraukinėsim visai, bet manau dar plius kokių vaistų reiks prašyt :)

Nu jei miegama pakankamai valandu be prabudimu ir vistiek nera energijos, tai galima jungti kazka aktyvinancio, daznai jungiamas bupropionas tokiu atveju prie paroxetino ir panasiu antidepresantu.
Vartotojo avataras
Parašė Rosea
#351228 Ačiū už atsakymą! Dar gal numanot, ką galima būtų dar pajungt nuo panikos priepuolių? Jau užkniso tas ligų ieškojimas, pamačiau apgama, ir viskas išsirutuliojo, kad susigalvojau, jog odos vėžys, sėdžiu nete, paveiksliukus žiūriu, širdis užkala, protas užtemsta :bloga ir taip dėl kiekvieno negalavimo. Dabar tik seroxata vartoju, matau negana. Anksčiau kai tos panikos kankino, pajungtas elglonil, fluarix, risperidonas, tai kažkaip veikdavo, bet nedarbinga buvau, dabar reik kažko, kas darbui netrugdytų :aciu
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Rosea rašė:Ačiū už atsakymą! Dar gal numanot, ką galima būtų dar pajungt nuo panikos priepuolių? Jau užkniso tas ligų ieškojimas, pamačiau apgama, ir viskas išsirutuliojo, kad susigalvojau, jog odos vėžys, sėdžiu nete, paveiksliukus žiūriu, širdis užkala, protas užtemsta :bloga ir taip dėl kiekvieno negalavimo. Dabar tik seroxata vartoju, matau negana. Anksčiau kai tos panikos kankino, pajungtas elglonil, fluarix, risperidonas, tai kažkaip veikdavo, bet nedarbinga buvau, dabar reik kažko, kas darbui netrugdytų :aciu

Panikos sutrikimai geriausiai reaguoja i dideles potencijos benzodiazepinus - klonazepamas, lorazepamas, alprazolamas (xanax), tik is aprasymo kazkaip i obsesijas panasu, sitas dazniausiai reikalauja dideliu doziu SSRI, galbut ir mazos dozes neuroleptiko.
Parašė siaurietis
#351246 Sveiki kas vartojat Seroxat norejau paklausti ar tai normalu - dvi savaites geriau po 10mg, gydytojas liepe uzkelti iki 20mg. pagerus kokias 2 dienas buvo nieko, o dabar prasidejo kazkoks padidintas nerimas, plius prabundu nakti ir jauciu aptirpusi liezuvi ko pasekoje issigastu ir prasideda panikos ataka su galvos svaigimais ir labai prasta savijauta. Ar tai tiesiog salutiniai padidinus doze? Prakenteti kaip ir sake psichiatras? :bloga
Vartotojo avataras
Parašė biggie
siaurietis rašė:Sveiki kas vartojat Seroxat norejau paklausti ar tai normalu - dvi savaites geriau po 10mg, gydytojas liepe uzkelti iki 20mg. pagerus kokias 2 dienas buvo nieko, o dabar prasidejo kazkoks padidintas nerimas, plius prabundu nakti ir jauciu aptirpusi liezuvi ko pasekoje issigastu ir prasideda panikos ataka su galvos svaigimais ir labai prasta savijauta. Ar tai tiesiog salutiniai padidinus doze? Prakenteti kaip ir sake psichiatras? :bloga

Ar tai pirmas tavo antidepresantas? Ar vartoji ka nors papildomo?
Parašė siaurietis
#351289 Taip pirmas gyvenime AD kuri vartoju...varotoju nuo balandzio 5d.daugiau nieko negeriu, xanax pageriau gal kokias dvi su puse savaites ir nutraukiau nes nenoriu priprast.dabar pradejau gert po 15mg tai buvo pokalkas rami naktis..nes kaip po 10 pradejau gert 20 iskart tai jauciausi kaip pavartojes kokiu narkotiku net i darba negalejau eit :girtas .isviso kaip jus nuo sito vaisto pradedat jaust kad gereja ta prasme isleto tie simptomai nerimo -panikos turi mazet ir praeit isviso? Kiek laiko turi uztrukt kol jausiuos vel zmogumi? :bloga