Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
Phurriz rašė:Vietoi taves gulciau vel i ligonine ir ten paprasyciau pakeist seroxata i zolofta. Daktarai klauso jei pasneki graziai ir paprasai. Jei bus negera keiciant ligoninei bent kazka paderins. Ekspermentuot namie siek tiek rizikinga ypac zinant kaip sunku nutraukt seroxata.

Man tikriausiai bent čia pasisekė, kad nutraukti seroxatą galiu be šalutinių poveikių. Jau bandžiau, nes visai buvo blogai su suicidinėmis mintinis, bet gydytoja vėl liepė pradėti gerti. Žodžiu bijoti tikrai neturiu ko. Na matysiu, kaip bus savijauta toliau, nes ligoninių jau nenoriu :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#350317 As isbandes visus antidepresantus ir tik seroxatas padeda ir keliant doze tik gereja. Geriu dabar 20 ne 40 nes nera pinigu gert 40 mg.

Jei ir su 40 ar 60 negerai tai reiskia keist reikia vaista. Bet kaip ir minejau tu sakei tau jokie antidepresantai nepadeda tai as tikrai vietoi taves neuroleptikais pradeciau ekspermentuot.
Parašė karolinoza
#351669 Na vartoju zoloftą beveik mėnesį laiko, kartu su fluenxoliu. tai ką žinau, apetito tokio didelio nebėra, kažkiek gal ramesnė, retai pradėjau verkti, lytinis potraukis sumažėjo :( :( , na o šiaip nuotaikos būna, kad pabanguoja, arba būna energija, arba netokia. bet šiaip geriausias ad, kokį esu gėrus :) šalutinis pradžioje buvo šleikštulis, neįprastas skonio jutimas, mieguistumas šioks toks.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#351821 Jau ima neviltis. Geriu 100 mg, o savijauta tik blogėja. Iš ilgos gydymosi įvairiais antidepresantais patirties matydavau pradėjus vartoti naują vaistą kaip jis man veikia. Pirmos dvi savaitės rodydavo tinka ar ne tas antidepresantas. Taip buvo pvz.su escitalopramu, paroxetinu. Jie iškart jau man duodavo kažkokį teigiamą savijautos poslinkį. Na o su sertraline matau, kad nieko nebus. Organizmas pradėjo jo netoleruoti ar šiaip ne tas vaistas. Per ilgai užsitesė virškinimo sutrikimai. Vėl grįžo nerimas, ašaros, neblokuoja visai suicidinių minčių. Nors ne taip ilgai geriu, bet per tiek laiko su kt vaistu jau būčiau jautusis geriau. Taigi teks atsisveikinti su Zoloftu. Dozių didinti nematau prasmės. Nes dažnai jos man tik pablogina savijautą ir kelia suicidines mintis.
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
HappyAngel rašė:Jau ima neviltis. Geriu 100 mg, o savijauta tik blogėja. Iš ilgos gydymosi įvairiais antidepresantais patirties matydavau pradėjus vartoti naują vaistą kaip jis man veikia. Pirmos dvi savaitės rodydavo tinka ar ne tas antidepresantas. Taip buvo pvz.su escitalopramu, paroxetinu. Jie iškart jau man duodavo kažkokį teigiamą savijautos poslinkį. Na o su sertraline matau, kad nieko nebus. Organizmas pradėjo jo netoleruoti ar šiaip ne tas vaistas. Per ilgai užsitesė virškinimo sutrikimai. Vėl grįžo nerimas, ašaros, neblokuoja visai suicidinių minčių. Nors ne taip ilgai geriu, bet per tiek laiko su kt vaistu jau būčiau jautusis geriau. Taigi teks atsisveikinti su Zoloftu. Dozių didinti nematau prasmės. Nes dažnai jos man tik pablogina savijautą ir kelia suicidines mintis.

Ziurint ar tos siucidines mintys del psichikos tada pades ad, jei del emociju raminami padeda, bet manau siaip gyvenime susikaupe per daug.
Vartotojo avataras
Parašė Valea Doftanei
#351960 nu jau pradėjus gert sertraliną tai kaip ir daugelis, galvojau, išprotėsiu, belekaip sunku buvo. Jį man išrašė siekiant apmalšinti ritualinius įpročius — linijų braižymas akimis ir pan, sunku paaiškinti. Jau praėjo 4 mėnesiai, daktarė minėjo, kad reik išlaukt pusės metų, kad sulaukčiau tikrojo poveikio, kol kas tai tikrai jokie ritualai nesibaigė... :)
Vartotojo avataras
Parašė biggie
HappyAngel rašė:Jau ima neviltis. Geriu 100 mg, o savijauta tik blogėja. Iš ilgos gydymosi įvairiais antidepresantais patirties matydavau pradėjus vartoti naują vaistą kaip jis man veikia. Pirmos dvi savaitės rodydavo tinka ar ne tas antidepresantas. Taip buvo pvz.su escitalopramu, paroxetinu. Jie iškart jau man duodavo kažkokį teigiamą savijautos poslinkį. Na o su sertraline matau, kad nieko nebus. Organizmas pradėjo jo netoleruoti ar šiaip ne tas vaistas. Per ilgai užsitesė virškinimo sutrikimai. Vėl grįžo nerimas, ašaros, neblokuoja visai suicidinių minčių. Nors ne taip ilgai geriu, bet per tiek laiko su kt vaistu jau būčiau jautusis geriau. Taigi teks atsisveikinti su Zoloftu. Dozių didinti nematau prasmės. Nes dažnai jos man tik pablogina savijautą ir kelia suicidines mintis.

Ka manai apie nedidele doze neuroleptiko? Vieni antidepresantai sukelia butent tokias man busenas, kokias isvardinai, o antimaniniai agentai su AD sitai sutvarko. Daug kam aripiprazolis padeda kaip augmentacija depresijai, 5mg uztenka ir veikia tikrai gerai.
Vartotojo avataras
Parašė Magnetine_
#352497 Ar neuroleptikai neslopina? (Geriant mažomis dozėmis). Turiu bipolinę depresiją ir situacija vartojant antidepresantą Cipralex 20 mg buvo tokia: 2 savaites turėjau tiek jėgų, kad kalnus verčiau, net naktimis nemiegojau, paskui nuotaika tapo depresine - ne ištisai, bet dažnai. Jokių kitų antidepresantų nesu bandžiusi. Norėtųsi jaustis stabiliau. Tik kažin, ar tai išvis įmanoma. :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
#352501 Bipolinis tai reiskia kaip suprantu, manija su depresija? Jo po manijos epizodu uzeina depresija. Reiktu uzkirst kazkaip kelia, kad manija neatsikartotu, su kuo manija gydyti, negeri papildomai kitokiu vaistu? Kiek suprantu tavo manijai uzkirst kelia paskyre ne manijai vaistus, o kazkokius neuroleptikus ar ne?
Dar idomu ar koks ivykis sukele tau manija, ar buvo toks? Gal kokius filmus ziurejai ar siaip kazka sugalvojai veikt ir uzsikabinai? Siaip truputi po truputi manau tie epizodai turetu reteti ir silpneti. Stengtis neisprovokuot reikia tos manijos, na, bet cia laiko klausimas.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#352504 Daugelis neuroleptiku slopina, maziausiai turbut aripiprazolis ir amisulpridas, kalbant apie atipinius. Mazesnes dozes ziprasidono irgi neturetu slopint, taip isvedant paralele sitie antipsichotikai maziausiai ir svori augina..

O siaip kas liecia bipoliskuma, tai visi neuroleptikai yra efektyvus manijai, misrioms busenoms, quetiapinas vienintelis FDA registruotas, kuris gydo visa spektra - depresija, manija ir palaikymo busena. Antikonvulsantai depakinas ir carbamazepinas tinka manijoms ir misrios busenoms kaip augmentacija neuroleptikui, lamotriginas tinka bipolinei depresijai bei palaikymo fazei. Litis taip pat neblogas stabilizatorius, ypac euforinei manijai, prasciau tvarkosi su misriomis disforinemis manijomis, kai depresija ir manija vyksta kartu.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#352514 Beveik visi vaistai daugiau ar maziau slopina. Tik keleta kurie duoda energijos, bet ta energija buna tokia dirbtine, nerandi sau vietos.
Vartotojo avataras
Parašė Magnetine_
#352536 Gal ir nereikia bijoti slopinimo nuo vaistų - net nuo aktyvinančių antidepresantų (Cipralex ir Citalopram Actavis) teko jį patirti. Tokia rami važiuodavau į praktiką. :achtung
Pas mane bipolinis sutrikimas, atsiradęs dėl kitos ligos. Yra hormonų sutrikimai, o tai veikia nuotaiką. Be to, turiu giminaičių su nuotaikų kaitom, bet pas mane jos itin stipriai svyruoja ( nuo depresijos, kai guliu lovoje be jėgų ir nesuvokiu bėgančio laiko iki manijos su jėgų antplūdžiu ir paryškėjusiomis spalvomis). Ne, jokių ekstazi nevartoju, bet pasaulį tada matau ryškų ir gražų. :)))
Depresiją pasunkina stresas kaip pastebėjau, o pagerėjus užeina manijos. (ji trunka 1-3 savaites).
Vaistų bijau gerti, bet gal ir be reikalo. Pas mane norai nerealūs - pasveikti be vaistų. :achtung Gydytoja sakė, kad vien antidepresanto neužteks, bet aš optimistė - galvojau, kad bus gana.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Phurriz rašė:Beveik visi vaistai daugiau ar maziau slopina. Tik keleta kurie duoda energijos, bet ta energija buna tokia dirbtine, nerandi sau vietos.

Man dabar panasiai su escitalopramu. Tiksliai apibudinai ta vietos neradima, atrodo negali uzsiimti veikla ilgiau nei 10 minuciu, o daktare liepia ji gerti, del suicidiniu minciu, kurios niekur nedingo. Jau geriau as su vienu olanzapinu buciau, nei su 5 vaistais ir visvien prastai jaustis
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#352542 biggie, kaip suprantu... neseniai aš irgi su penkiais vaistais buvau, dabar trim, galvojau apie monoterapiją, bet nerealu. Esmė ar aš penkis vaistus geriu ar mažiau, kokius vaistus geriu (keičiam), man vistiek blogai. :(
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
biggie rašė:
Phurriz rašė:Beveik visi vaistai daugiau ar maziau slopina. Tik keleta kurie duoda energijos, bet ta energija buna tokia dirbtine, nerandi sau vietos.

Man dabar panasiai su escitalopramu. Tiksliai apibudinai ta vietos neradima, atrodo negali uzsiimti veikla ilgiau nei 10 minuciu, o daktare liepia ji gerti, del suicidiniu minciu, kurios niekur nedingo. Jau geriau as su vienu olanzapinu buciau, nei su 5 vaistais ir visvien prastai jaustis

As tai pasakiau daktarei gersiu mirtazapina ir seroxata. Negersiu neuroleptiku ir nieko kito. Ir daug geriau jauciuosi su mazai vaistu.

Tu daug supranti apie vaistus, daugiau uz visus. Susiimk ir pats nuspresk kas tau geriausia ir pasakyk daktarei. Daktare paklausys taves, o jei ne - eik pas kita.