Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
K2_fujative_K2 rašė:
Keista, kad seroxato neraso.. Seroxatas pagrinde dazniausiai israsomas antidepresantas ir veiksmingiausias

Man tai sakė, kad antroje vietoje escitalopramas. Gaila nepaklausiau, kas pirmoje vietoje. Bet čia kalba ėjo ne tik apie vaistų vartojimą, bet ir jų veiksmngumą.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#333112 antidepresantu, net tarp SSRI klases, skirtumai yra dideli, poveikiai skiriasi, reik ziuret kokie simptomai ir pagal juos nustatyt tinkamiausius antidepresantus ar ju derinius
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#350862 Pradėjau prieš savaitę amitriptiliną. Kol kas jokių šalutinių. Gero irgi ne. Dar reik palaukti. Gal dar kels dozę.
ParašėLisa
#364233 Amitriptiliną gėriu jau antras mėnuo, man jis padeda, nerimą tikrai suvaldo idealiai, tačiau jau priaugau 3,5 kg. Jei svoris ir toliau didės, tai teks keisti vaistus, nes apetitas nesuvaldomas. Ypač traukia ant saldumynų ir viso nesveiko maisto. Bet daugiau kokio šalutinio poveikio, tik po pirmos tabletės maniau, kad miegosiu tris paras. Nepamenu ką tą dieną darbe veikiau :D
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
Lisa rašė:...tik po pirmos tabletės maniau, kad miegosiu tris paras. Nepamenu ką tą dieną darbe veikiau :D

O geras. :D Man tai nekelia apetito ir neslopina visai. Bet bandysiu nulipinėt ir gert tik zoloftą. :)
ParašėLisa
KunigaikštisMyškinas rašė:O geras. :D Man tai nekelia apetito ir neslopina visai. Bet bandysiu nulipinėt ir gert tik zoloftą. :)

Dabar tai juokinga, bet tą dieną kitų vaistų nesiryžau pradėti :) po kiek laiko vartojimo jį ruošiesi mesti?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
KunigaikštisMyškinas rašė:
Lisa rašė:...tik po pirmos tabletės maniau, kad miegosiu tris paras. Nepamenu ką tą dieną darbe veikiau :D

O geras. :D Man tai nekelia apetito ir neslopina visai. Bet bandysiu nulipinėt ir gert tik zoloftą. :)

tu geri zolofta kartu su amitriptilinu ar as cia klaidingai supratau?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
KunigaikštisMyškinas rašė:Taip, o kas? :bloga

Visiskai neracionali kombinacija. Amitriptylinas yra turbut antras stipriausias serotonino pompos blokuotojas po clomipramino is tricikliu, tai galima sakyt, kad vartoji du vienodo veikimo vaistus. Skirtumas tame, kad amitriptylinas blokuoja ir noradrenergini transportuotoja, tiksliau jo metabolitas, nortriptylinas. Zoloftas + nortriptylinas daug racionalesne kombinacija, nes nortripas silpnas SSRI. Aisku nieko baisaus, bet tavo daktare, turiu pasakyt, prasta psichofarmakologe
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#364916 Na ji šiaip amitriptiliną pakeitė į zoloftą, aš tik bijojau staigiai amitriptiliną nutraukt. O kiek racionalu amitriptiliną keist į zoloftą aš nežinau. Amitriptilinas neslopino, bet ir energijos nepridėjo. Zoloftas bišk prie aktyvinančių man rods, tai tikėsimės duos energijos.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
KunigaikštisMyškinas rašė:Na ji šiaip amitriptiliną pakeitė į zoloftą, aš tik bijojau staigiai amitriptiliną nutraukt. O kiek racionalu amitriptiliną keist į zoloftą aš nežinau. Amitriptilinas neslopino, bet ir energijos nepridėjo. Zoloftas bišk prie aktyvinančių man rods, tai tikėsimės duos energijos.

zolofto salutiniai turetu buti mazesni, nes tricikliai nera selektyvus antidepresantai, be serotonino ir noradrenalino atgalinio grazinimo stabdymo jie kabinasi dar prie kruvos receptoriu.
ParašėLisa
#366099 Vakar man nuėmė amitriptiliną, liko tik fluanxolis. Tai pirma naktis be jo buvo labai keista. Paprastai niekada nieko nesapnuoju, o visą šią naktį įvairius keistus sapnus regėjau. Sapnavau, kad moku skraidyti ir praktikavausi po butą :D Rytas buvo baisus, toks jausmas, kad vakar turėjau gerą balių.. galvą skauda, miego norisi, bendrauti su kuom nors - visai ne. Laukiu rytojaus įspūdžių :)
Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
#393180 Geriu Alventa 150mg, dar paskyre amitriptilina 25mg. Nes siaubingi galvos skausmai, atseit amitriptilinas turetu nuimt. Dar 10 mg ryte , bet negeriu nes tada miegu. Imu nakciai 25 mg amitriptilino, kventepino 50 mg ( susimazinau nuo 200mg ). Miegu.....ryte vos atsikeliu. Kazin kaip tie vaistai visi tarpusavyje? Gal kas domisi tuo.