Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#351321 Čia kas klausė, ar reikia ilgai laukti paroxetino poveikio, tai man tikrai greitai jis suveikė. Tik pradėjus vartoti kažkur per savaitę apramino, blokavo suicidines mintis, sumažėjo nerimas žyyymiai. Tik pačioje pradžioje kankino nežymūs virškinimo sutrikimai ir mieguistumas, bet greit pradingo.

Deja dabar jį vartoju ir juntu, kad man jis tik kenkia. Padidinu dozę - miegas plius nuovargis kankina. Sumažinu - vistiek savijauta bloga, depresyvi. Žodžiu žaidžiau su gyd. žinia dozėmis įvairiai, bet suvokiau, kad arba tas poveikis išgaravo arba ne tokio man gydymo reikia. Dabar sumažinau iki 20 mg. Miegas taip nevargina, bet aš jau jaučiu, kad paroxetinas neveikia taip kaip anksčiau. Dabar ir suicidinės mintys dažnai šalia, ir verkiu, nerimas vėl ima. Žodžiu nieko iš jo negaunu. Tai tuoj bus vizitas pas gyd.žadu prašytis Zolofto. Kažkada man jis labai buvo super, žiūrėsiu kaip dabar bus. Ir net nežinau, kokią dozę man skirs. Nežinau, ar dabar bus vėl toks veiksmingas, nes prieš kokius metus juodžiausiu periodu 100 mg sertralino visai nepadėjo. Beje su paroxetinu priaugau svorio :oops:
Vartotojo avataras
Parašė biggie
HappyAngel rašė:Čia kas klausė, ar reikia ilgai laukti paroxetino poveikio, tai man tikrai greitai jis suveikė. Tik pradėjus vartoti kažkur per savaitę apramino, blokavo suicidines mintis, sumažėjo nerimas žyyymiai. Tik pačioje pradžioje kankino nežymūs virškinimo sutrikimai ir mieguistumas, bet greit pradingo.

Deja dabar jį vartoju ir juntu, kad man jis tik kenkia. Padidinu dozę - miegas plius nuovargis kankina. Sumažinu - vistiek savijauta bloga, depresyvi. Žodžiu žaidžiau su gyd. žinia dozėmis įvairiai, bet suvokiau, kad arba tas poveikis išgaravo arba ne tokio man gydymo reikia. Dabar sumažinau iki 20 mg. Miegas taip nevargina, bet aš jau jaučiu, kad paroxetinas neveikia taip kaip anksčiau. Dabar ir suicidinės mintys dažnai šalia, ir verkiu, nerimas vėl ima. Žodžiu nieko iš jo negaunu. Tai tuoj bus vizitas pas gyd.žadu prašytis Zolofto. Kažkada man jis labai buvo super, žiūrėsiu kaip dabar bus. Ir net nežinau, kokią dozę man skirs. Nežinau, ar dabar bus vėl toks veiksmingas, nes prieš kokius metus juodžiausiu periodu 100 mg sertralino visai nepadėjo. Beje su paroxetinu priaugau svorio :oops:

Siaip ankstyvas antidepresanto veikimas dazniausiai rodo, kad jis duos naudos, bet pagal rekomendacijas, tai reik laukt menesi, esant bent minimaliam pagerejimui didint doze kas dvi savaites ir laukt kol susitvarkys busena. Jei menesi laiko is AD nieko nesulaukiama, tik salutiniu, greiciausiai reikia bandyti kazka kito.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#351426 Pagaliau jau nevartoju paroxetino. Labai bijojau, kad bus sunku nulipti. Tačiau nieko baisaus nenutiko apart retų galvos pasvaigimų. Dabar paskyrė sertraliną. Tačiau kol dar galiu, darysiu bandymą - kiek ištversiu be jokio antidepresanto. Jei pradėsiu jaustis blogai - pradėsiu gerti Zoloftą. Tik kas keista, kad kai nulipau nuo paroxeto būsena tik pagerėjo. Tiek aktyvumo atžvilgiu, tiek nuotaikos. Tik aišku yra galimybė, kad vėl bus duobė, kas man yra nutikę nutraukus cymbaltą. To nelaukiu, bet šiandien tiesiog pastebėjau, kad nuotaika prislėgta, Bet tikriausiai dar likę paroxetino kraujyje, nes dar tik kelios dienos kaip nutraukusi. Nuotaikai stabilizuoti, kaip visada vartoju raminamuosius. :oops:
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#351430 Man kiek bandziau nutraukt seroxata pirma savaite nieko nebuna. Po kokiu 10 dienu prasideda pragaras. Brain zapsai ir visa kita
Parašė vaiva123
#353123 Sveiki. Seroxata gėriau apie 3 metus. Lengvi šalutiniai poveikiai: džiuvo burna, žiovulys, truputį pykino..Tuo metu man jie labai padėjo. ,,sutvarkė,, panikas, baimes, visus nemalonius fizinius pojūčius, kaip galvos svaigimas, gumulas gerklėj, širdies permušimai, prakaito pylimas, problemos su pilvu, drebuliai ir t.t. Vėliau, kaip ir daugeliui, geras gyvenimas baigėsi. Visą laiką gerdavau lexotanilį. Galiausiai nebegalėjau net žiūrėti į seroxatą (tiesiog mano psichika jo nebepriėmė). Porą mėnesių nebegeriu šių vaistų. Ojoj. Sugrįžta viskas, kas buvo pradžioj. Laikausi tik ant lexot. Šiandien nulėkiau pas gydytoją ir bandysiu naujus. Cipralex.
P.S. visą laiką esu labai pikta. net nesuprantu, kodėl. pykstu ant visko. namuose rėkiu, kaip laukinė. Žodžiu, be vaistų buvo žiauru, su vaistais taip pat ne kas. Bet bandysiu dar kartą..
Vartotojo avataras
Parašė Antitezė
#353146 Na va jau gal apie mėnesį vartojų Seroxato 20mg. Tuo tarpu dar mažinu venlafaxiną. Nežinau, nejaučiu nei pagerėjimo, nei pablogėjimo. Žiūrėsiu kaip bus toliau.
P.S. koks tikslas yra pačiam eksperimentuoti "kiek ištversiu be AD" ? Skamba desperatiškai. Be to jei vaistai nepadeda pabandykit pridėti psichoterapijas + visokias kitokias terapijas (sporto, meno, muzikos ir t.t). Nes ką pastebėjau daug metų gerdama vaistus, kad iš jų tikėtis visiško pasveikimo neverta. Jei kas ir padeda, tai kai pradedi keistis ir keisti savo gyvenimo būdą. Pati gėriau AD, po to mečiau (savavališkai) ir po metų vėl grįžau pas psichiatrę. Ta prasme, be vaistų galima "išgyventi", tai ne insulinas, bet kam žaisti su savim? Juk žinote, kad atkrisite be vaistų. Ne man vienai taip buvo. Nutrauki, pabūni laimingas (atseit pasveikau) ir vėl atkrenti. Tada vėl gydymą reik pradėt iš naujo... Kam viską apsunkinti? Nu netinka šitie vaistai, galima kitus vartot. Jei netinka dozė - galima mažinti/didinti. Galima kelis vaistus tarpusavy derinti. Žodžiu, niekam nepatariu pačiam "mesti". Geriau nueikit pas kitą psichiatrą (jei saviškiu jau nebetikit) ir pasikonsultuokit kaip geriau padaryti su jūsų liga.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#353151 Nieko gero nebus jei metei po 3 metu paroksetina ir pereisi ant escitalopramo. O bromazepama gert pastoviai negerai. Tik butinais atvejais siaip reiktu. Pasitark daugiau su gydytoja. Nes kazkaip atrodo ar tu gydytojos neklausai ar savivaliauji.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#353159 uzmete ir man 20mg paroxetino, ziuresim kas bus, bet paskutini karta teko 60mg pagert, kad veiktu
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#353331 Jei ir kam auga tai minimaliai tikrai. Buna visko, bet tikrai netas kaip nuo mirtazapino ar olanzapino. Kad ir pakils truputi pradzioi apetitas jei labai noresit sukontroliuosite
Vartotojo avataras
Parašė whitenoise
Phurriz rašė:Jei ir kam auga tai minimaliai tikrai. Buna visko, bet tikrai netas kaip nuo mirtazapino ar olanzapino. Kad ir pakils truputi pradzioi apetitas jei labai noresit sukontroliuosite

o as su apetitu nuo mirtazapino ismokau kovot. net gi sakyciau nebeliko jo tokio zverisko koks buvo kai tik pradejau vartot siuos vaistus.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#353341 Is SSRI grupes antidepresantu paroxetinas svori augina daugiausiai, bet, palyginus, nedaznai. O mirtazapinas tikrai nebeslopina taip stipriai ir padidejes apetitas susitvarko per kuri laika, ypac aukstesnem 45-60mg dozem, kai jo alfa 2 antagonizmas noradrenalina sukelia
Vartotojo avataras
Parašė Akvilė.
#354293 Pusantrų metų buvau ant paroksetino 20mg, dabar ant 30mg. Jokio svorio augimo. Manyčiau, šiuo metu sukūdau išvis. Nežinau, gal čia išimtis iš taisyklės, vienok.