Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Magnetine_
#351927 Phurriz, neatrodžiau silpnai depresuojanti, nes vos trumpus sakinius iš kelių žodžių sugebėjau pasakyti gydytojai. :-/
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
Magnetine_ rašė:Vaiduk, ar jūs Cipralex po 25 ir 50 mg vartojate, ar kitus vaistus? Cipralex čia jau didelės dozės būtų. :bloga

Dabar kitus, vartojau 20 tai biski stiproki buvo paskui 10 vartojau. Bet dabar yra tolerancija ant chemijos tai nemanau, kad ka jausciau nuo 20, gal kitas antidepresantas stipresnis prisijungia receptoriu ir cipralexas neveikia, nes bandziau 10 gert nieko nejutau.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Vyagndas rašė:Sveiki per kiek laiko.vaisto teigemas poveikis vartoju ,20mg

Jei per menesi nieko teigiamo depresijai nejauti - nieko ir nepajausi, nors yra sansas, kad nerimas gali susitvarkyti siek tiek veliau
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Vyagndas rašė:Nieko nesinori.darit ar gali po 2'savaiciu pageret

kazin, jau turejo suveikt, ypac 20mg. O siaip gali bandyt fluoksetina vietoj escitalopramo, jis labiau tinka energijai
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
Vyagndas rašė:Penkta diena kai geriu ar dal gali pageret

Toks jaumas, kad tu trolini visur rasydamas. Keisti tavo postai.
Parašė vaiva123
#353124 Sveiki. Nuo rytojaus pradedu Cipralexą. Truputį bijau, bet nėra kitos išeities. Nulipau nuo Seroxato (savijauta bloga, priaugta 20 kg). laikausi tik ant lexotonilio. Kaip matau, vieniem padeda, kitiem- ne. Matysim ,kaip bus man. Blogiau, kaip yra tai tikrai nebus...
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#353152 Ka salia paroksetino gerei ? Tik paroxetina ? Plius bromazepama ? Kilogramus numesti lengva, bet ar nepabloges metus paroksetina ? Nes jy mesti nera paprasta.
Parašė Vyagndas
#353214 Sveiki pirmadieni bus dvi savaites kai vortoju kol kas pagerejimo nera energijos mazai turiu tai dirbti neiseitu tikuosi bus pagerejimas nes jau 9menesiai nebuvo pagerejimo
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
Phurriz rašė:Ka salia paroksetino gerei ? Tik paroxetina ? Plius bromazepama ? Kilogramus numesti lengva, bet ar nepabloges metus paroksetina ? Nes jy mesti nera paprasta.

Aš su paroxetinu priaugau irgi kg, ne 20 kg, bet kad ir tuos kelis man labai sunku numesti :( man mesti paroxetiną buvo visai paprasta. Čia, manau, priklauso individualiai, o aš vartojau 60 mg. Metusi supratau, kad tik vaistai mano problemų neišspręs. Gertas 20 mg cipralex veikė tik 2 savaites, paskui dugnas, nepadėjo. Dabar su sertralinu buvo pakankamai gerai. Tik va jau kokios 4 dienos, kai krizė viduje, žinau priežastis, tai vėl keisti vaistų jau nežadu.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#353237 Daznas vaistu keitinejimas trumpai pagerus gali privesti prie vaistu nebetoleravimo. Mano manymu geriau atrasti vaista kuris padeda ir gerti jy visa gyvenima. Mano atveju geriu paroxetina su seroxatu virs 10 metu ir visada normaliai jauciuosi.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
Phurriz rašė:Daznas vaistu keitinejimas trumpai pagerus gali privesti prie vaistu nebetoleravimo. Mano manymu geriau atrasti vaista kuris padeda ir gerti jy visa gyvenima. Mano atveju geriu paroxetina su seroxatu virs 10 metu ir visada normaliai jauciuosi.

Ta prasme geri paroxetiną, nes seroxat, tai tik originalas, bet tas pats paroksetinas. Puiku, jei tau jis tinka, bet kitiems jis netinka. Apie jį aš irgi savo nuomonę turiu, aišku ji nėra gera dėl vaisto šalutinių poveikių, ypač moterims. O dėl dažno vaistų kaitaliojimo - tai galiu tik pasakyti tiek, jog nieks jų nekaitaliotų, jei taip staiga atsirastų tas, kuris padėtų visą laiką. Retam pacientui iš pirmo karto pritaiko antidepresantą. Kiti keičia vėliau dėl nepageidaujamų šalutinių, pvz svorio augimo ir pan. Mano atveju - nei vienas antidepresantas neatlaikydavo 1 metų gėrimo stažo, nes jausdavausi lyg gerčiau saldainiukus. Todėl ir keitė, ieškojo to, kuris tinka. Dabar gyvenu su Zoloftu, kažkada jau minėjau, jis mane pastatė ant kojų pirmą kartą, kai susirgau depresija. Tik va vėliau jis po ilgų metų naudojimo pasikartojus depresijai jau nepadėjo, gal liga įsisenėjo, nes tik vaistai tai nėra pilnas gydymas. Dar labai svarbu atrasti tinkamą dozę, dažnai gydytojai skiria beveik maksimalias dozes. Savo kailiu patyriau, kad tai ne man. Maksimalios vaistų dozės man sukelia suicidines mintis, blogų minčių aktyvumą ir suprantama blogą savijautą. Todėl išbandžiusi 100 mg Zoloftą (sertraliną), pasilikau ties 50 mg, kurio man tikrai pakanka, su mažesne doze man geriau.