Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė biggie
Phurriz rašė:
biggie rašė:
Phurriz rašė:Beveik visi vaistai daugiau ar maziau slopina. Tik keleta kurie duoda energijos, bet ta energija buna tokia dirbtine, nerandi sau vietos.

Man dabar panasiai su escitalopramu. Tiksliai apibudinai ta vietos neradima, atrodo negali uzsiimti veikla ilgiau nei 10 minuciu, o daktare liepia ji gerti, del suicidiniu minciu, kurios niekur nedingo. Jau geriau as su vienu olanzapinu buciau, nei su 5 vaistais ir visvien prastai jaustis

As tai pasakiau daktarei gersiu mirtazapina ir seroxata. Negersiu neuroleptiku ir nieko kito. Ir daug geriau jauciuosi su mazai vaistu.

Tu daug supranti apie vaistus, daugiau uz visus. Susiimk ir pats nuspresk kas tau geriausia ir pasakyk daktarei. Daktare paklausys taves, o jei ne - eik pas kita.

Dekui uz zodzius. Sita busena vadinasi akatizija ir ja daznai sukelia AD jei depresija yra bipoline, o ne vienpole. Kolkas nutitruosiu antidepresantus ir liksiu ant stabilizatoriu, tada jau ziuresiu ko truksta :)
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
biggie rašė:Ka manai apie nedidele doze neuroleptiko? Vieni antidepresantai sukelia butent tokias man busenas, kokias isvardinai, o antimaniniai agentai su AD sitai sutvarko. Daug kam aripiprazolis padeda kaip augmentacija depresijai, 5mg uztenka ir veikia tikrai gerai.

Dabar jau kuris laikas geriu 50 mg zoloftą. Situacija pagerėjo. Tikrai skirtunas yra, nes su 100 mg buvau nerami ir buvo suaktyvėjusios suicidinės mintys, o dabar jau ramiau ir tos mintys aprimo, gal nesijaučiu visiškai stabilios nuotaikos ir tas pagerėjimas toks sunkiai apibrėžiamas. Tik jaučiu, kad man geriau su mažomis vaistų dozėmis. Taip pat pastebėjau, kad savijauta man labai priklauso nuo aplinkos, įvairių problemų. Kai jų nėra, vaistų tiek daug nereikia. Čia kalbu apie raminamuosius.
Kalbant apie papildomus vaistus, tai daug esu išbandžiusi neuroleptikų, antipsichotinių tai berods Abilify gėriau, bet jie nieko nepadėjo, atrodo kaip saldainius geriu.
Supratau, kad man mažiau yra geriau. Labai nudegiau su paroxetinu. Užkėlė gliukozę ir priaugau svorio, o dabar sunku numesti tuos kg. Skaitau psichoterapinę literatūrą ir vis randu pasikartojančias mintis, kad tik vaistai ligos neišgydys. Kalbu apie savo mąstymo keitimą, kažkokią psichoterapiją. Bet visa šita mano tirada skirta daugiau mano atvejui, kai šalia depresijos eina asmenybės sutrikimai, kurių vaistai negydo.
Vartotojo avataras
Parašė Quinn
#353379 Ahoy, geriu sertraliną po 25mg jau 10diena, būtų pats laikas kelti dozę, bet bet...
Kartu geriu ir xanaxą kai tik pajaučiu nerima nedidelėmis dozėmis 0.25 ir mažiau, pirmos dienos aišku buvo sunkios ir daužė taip, kad ohoho. Galbūt visgi esu jautri vaistams ir tai kiša koją, bet pradinis pykinimas kaip ir praeina, daugiau valgau, išgėrus vaistus nesijaučiu zombiu kelias valandas, nebebijau atsijungti. Tačiau paskutines kelias dienas vis pabundu trečią nakties, sunkiai orientuodamasi su svaigstančia galva ir siaubingu pykinimu ir viso kūno niežuliais, baime, drebuliu. Šiuo metu esu tokioje kryžkelėje ir nežinau tęsti ar nutraukti, mažinti dozę ar didinti. Psichiatrė dirba tik pirmadieniais, tad turiu išgyventi dar keturias dienas, tačiau naktiniai pabudimai vis blogesni ir baisesni. Kadangi Zoloftas sukelia tokią krūvą šalutinių efektų net nežinau ar tai normalu o ir internetas patikimai neatsako į klausimus. Gal kas nors taip reagavo, gal kam buvo? Ką darėt? Nes blemba nežinau kaip tvarkytis. Gėriu nuo panikos, bet toks jausmas, kad visiškai kraustausi iš proto. :bloga
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Quinn rašė:Ahoy, geriu sertraliną po 25mg jau 10diena, būtų pats laikas kelti dozę, bet bet...
Kartu geriu ir xanaxą kai tik pajaučiu nerima nedidelėmis dozėmis 0.25 ir mažiau, pirmos dienos aišku buvo sunkios ir daužė taip, kad ohoho. Galbūt visgi esu jautri vaistams ir tai kiša koją, bet pradinis pykinimas kaip ir praeina, daugiau valgau, išgėrus vaistus nesijaučiu zombiu kelias valandas, nebebijau atsijungti. Tačiau paskutines kelias dienas vis pabundu trečią nakties, sunkiai orientuodamasi su svaigstančia galva ir siaubingu pykinimu ir viso kūno niežuliais, baime, drebuliu. Šiuo metu esu tokioje kryžkelėje ir nežinau tęsti ar nutraukti, mažinti dozę ar didinti. Psichiatrė dirba tik pirmadieniais, tad turiu išgyventi dar keturias dienas, tačiau naktiniai pabudimai vis blogesni ir baisesni. Kadangi Zoloftas sukelia tokią krūvą šalutinių efektų net nežinau ar tai normalu o ir internetas patikimai neatsako į klausimus. Gal kas nors taip reagavo, gal kam buvo? Ką darėt? Nes blemba nežinau kaip tvarkytis. Gėriu nuo panikos, bet toks jausmas, kad visiškai kraustausi iš proto. :bloga

Man lygiai tas pats buvo nuo escitalopramo, dozes kelimas cia bus tik blogiau. Gali tekti jungti kartu maza doze neuroleptiko, kad prilaikytu antidepresanta, jei taip vyksta. Viskas cia normalu, ne vienai tau antidepresantas sukelia tokia busena.
Vartotojo avataras
Parašė Quinn
biggie rašė:
Quinn rašė:Ahoy, geriu sertraliną po 25mg jau 10diena, būtų pats laikas kelti dozę, bet bet...

Man lygiai tas pats buvo nuo escitalopramo, dozes kelimas cia bus tik blogiau. Gali tekti jungti kartu maza doze neuroleptiko, kad prilaikytu antidepresanta, jei taip vyksta. Viskas cia normalu, ne vienai tau antidepresantas sukelia tokia busena.

Skamba kaip itin slippery slope gydyti šalutinius kitais, dar rimtesniais.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#353384 Jei bus tikrai blogai gerk visa tablete xanaxo, o ne ketvirtadali ir sulauksi pirmadienio. Jei vistiek nepades paskambink 112 isikviesk greitaja suleis relaniumo ar duos tablete suciulpt ir nurimsi.

O salutiniai visiem beveik buna pradzioi vartojimo
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#353637 Geriu 50 mg Zolofto. Gėriau po 100 mg, buvo blogiau, lindo suicidinės mintys, nerimas. Dabar žadu gultis į ligoninę ir baisiai bijau, kad vėl pradės didinti dozę. Ir apskritai jau nebežinau, kas geriau Zoloftas ar kokia Cymbalta? Nes ar taip ar taip jokie antidepresantai man neturi ilgalaikio poveikio. Tiesiog tada rinkčiausi mažiau kenksmingus organizmui. Nes jau nulis vilčių, kad kažką pakeis vaistai. Nors Zoloftas padarė mane šiek tiek zombiška, robotiška, bet tik šiek tiek, nes vis lenda nerimas, verkimas.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#353660 Jei isbandei dauguma vaistu su skirtingom dozem gal pasitark su gydytoja apie keliu vaistu kokteili ? Tarkim 3 ar 4 ar daugiau vaistu vienu metu ?
Mane vaistu kombinacijos istraukdavo blogiausiais momentais. Budavo ir virs 6 skirtingu vaistu per diena
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
Phurriz rašė:Jei isbandei dauguma vaistu su skirtingom dozem gal pasitark su gydytoja apie keliu vaistu kokteili ? Tarkim 3 ar 4 ar daugiau vaistu vienu metu ?
Mane vaistu kombinacijos istraukdavo blogiausiais momentais. Budavo ir virs 6 skirtingu vaistu per diena

Esu gėrusi po du antidepresantus, plius raminamieji ir miegui. Tai jau gaunasi keturi vaistai. Pamenu buvo dar įterpę Abilify, paskui jį keitė nuotaikos stabilizatoriais, pridėdavo dar visokių pvz. Seroquel XR berods, kuris tik rakino žandikaulį ir kėlė mieguistumą. Paskui kažkokie lašiukai, dabar kaip tyčia pavadinimo nepamenu. Lašinausi į vandenį minimalią dozę - irgi slopino ir migdė. Begalė vaistų išbandyta ir tikrai gerdavau saujom, kaip sakoma. Išbandyti tokie kaip Spitomin, Eglonyl, Truxal. Pagerėjimas trukdavo labai ribotą laiką. Didinamos antidepresantų dozės tik sužadindavo suicidines mintis. Ir kai pagalvoju, aš gi nenoriu prisifarširuoti vaistų ir plaukioti rūke. Noriu pagaliau blaiva galva atgauti tą stabilumą. Koks tada tikslas gyventi, jei tai galima pavadinti gyvenimu. Nes mane kankina tai, kad nesusitvarkau su savo liga, kad negyvenu kaip dauguma aplinkui, kad nekenčiu dėl to savęs, paskui gailiuosi. Ir tai daugiau pasireiškia per asmenybės sutrikimus. O va ilgalaikei psichoterapijai pinigų nėra. Nes man sakė, kad man reikėtų minimum dviejų nepertraukiamų metų psichoterapijos. Vaistai tik apgydo, bet viskas daug sudėtingiau.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#353673 O su socialinem poliklinikoi nebandei kalbeti del psichoterapijos ? Gal kazka kompensuotu ar padetu kazkiek ? Vistiek yra kazkoks budas manau. Daug apie terapijas nezinau, nes man jos nepatinka ir nesidomiu
Vartotojo avataras
Parašė biggie
HappyAngel rašė:
Phurriz rašė:Jei isbandei dauguma vaistu su skirtingom dozem gal pasitark su gydytoja apie keliu vaistu kokteili ? Tarkim 3 ar 4 ar daugiau vaistu vienu metu ?

Esu gėrusi po du antidepresantus, plius raminamieji ir miegui. Tai jau gaunasi keturi vaistai. Pamenu buvo dar įterpę Abilify, paskui jį keitė nuotaikos stabilizatoriais, pridėdavo dar visokių pvz. Seroquel XR berods, kuris tik rakino žandikaulį ir kėlė mieguistumą. Paskui kažkokie lašiukai, dabar kaip tyčia pavadinimo nepamenu. Lašinausi į vandenį minimalią dozę - irgi slopino ir migdė. Begalė vaistų išbandyta ir tikrai gerdavau saujom, kaip sakoma. Išbandyti tokie kaip Spitomin, Eglonyl, Truxal. Pagerėjimas trukdavo labai ribotą laiką. Didinamos antidepresantų dozės tik sužadindavo suicidines mintis. Ir kai pagalvoju, aš gi nenoriu prisifarširuoti vaistų ir plaukioti rūke. Noriu pagaliau blaiva galva atgauti tą stabilumą. Koks tada tikslas gyventi, jei tai galima pavadinti gyvenimu. Nes mane kankina tai, kad nesusitvarkau su savo liga, kad negyvenu kaip dauguma aplinkui, kad nekenčiu dėl to savęs, paskui gailiuosi. Ir tai daugiau pasireiškia per asmenybės sutrikimus. O va ilgalaikei psichoterapijai pinigų nėra. Nes man sakė, kad man reikėtų minimum dviejų nepertraukiamų metų psichoterapijos. Vaistai tik apgydo, bet viskas daug sudėtingiau.

Ar bandei triciklius antidepresantus? Amitriptylina, nortriptylina? Nezinau kokie dar Lietuvoj yra
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#353737 biggie, gėriau Amitriptyliną. Košmaras buvo. Jau net nekalbu apie savijautą, bet man jie kėlė ir kitų šalutinių, pvz. negalėjimas šlapintis. Buvau labai išsigandusi.
Dabar dar mąstau gal pabandyti prie Zolofto prisidėti 150 mg bupropiono. Nors nuo pastarojo rankos drebėdavo, bet berods prie 300 mg.
Lankausi pas psichologę, būsimą psichoterapeutę, tai vis labiau suvokiu, kad vaistai man nepadės. Aš nesergu kažkokia sunkia psichine liga. O sunki vaikystė, jos traumos ir pan. virsta į asmenybės sutrikimus, kurie, kaip minėjau, vaistais tikrai neišgydomi. O tas kitas gydymas - psichoterapija - minimum 3 metai, man gal ir daugiau reikėtų :(
Taigi stengiuosi kažkaip vaistais gydyti asmenybės sutrikimų įtakotą depresiją, kai ji paūmėja, o tai būna dabar vis dažniau. ir dažniau.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#353888 Padėkit kas, patarkit, nes nežinau, kaip išgyventi. :death Geriami vaistai visai nepadeda. Šiuo metu į ligoninę neturiu galimybės gultis, kartu nesugebėčiau net nuvažiuoti.

Ar verta vietoj geriamų zolofto ir elontrilio pradėti gerti cymbaltą? Kažkada padėjo. Nes išbandžiau jau visus variantus. Tik nesu dar gėrusi citalopram. Ar jis efektyvesnis už escitalopramą ir yra prasmė jo prašyti?

:oops: prašau, pasidalinkit savo patirtimi ar pan. Tokioj nevilty kaip aš dabar esu padės bet kas :sos:
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#353895 Labai panasus citalopramas su escitalipramu. Tik escitalopramas padeda nerima mazinti, o citalopramas pagrinde grynai depresijai
Vartotojo avataras
Parašė coma
#353898 geriu sertralina jau nuo sausio men po 100 mg per diena. tik vakar nuejau pas psichiatra, nes visad israsinedavo seimos gydytoja o eiles cia uzsienyje pas psichiatrus nerealiai ilgos (tenka pralaukt 6-9 menesius dazniausiai kol prieisi). tai va, vakar psichiatras paklause kada geriu, sakiau kad vakarais pries miega, nes taip man sake seimos gydytoja. jis labai nustebo ir pasake kad jokiu budu ne vakare, o atsikelus is ryto reikia isgerti ir atseit del to nejauciu jokio pagerejimo jau tiek laiko. pakele doze iki 125 mg dabar. tai kaip ten is tikruju yra, kada jus geriat sertralina - ryte ar vakare? ir ar tikrai yra toks jau skirtumas? nesuprantu kodel manes net vaistinej klause kada geriu ir kad butinai gerciau vakare o psichiatras staiga liepia gerti ryte. turiu nerimo sutrikima ir negeriu jokiu raminamu tik sita antidepresanta. noretusi kad nors kiek raminamu dar duotu, kaip manot ar verta apie tai uzsiminti? (kitas apsilankymas tik uz menesio, o seimos gydytojai labai nenoriai raso xanaxa)