Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė biggie
HappyAngel rašė:
KunigaikštisMyškinas rašė:ai... parašą paskaičiau... :D Negalvojot ketipinor kelt? Jis didesnėm dozėm eina ir kaip ad.

Kad nei vienas gydytojas nesiūlė ketipinorą kelt. Nors gulėjau pas skirtingus psichiatrus, išbandėm visokias antidepresantų kombinacijas. Nieks neveikia. T.y. tas pagerėjimas būna laikinas, pradėjus vartoti vaistą. Maksimum po 2-3 mėnesių - vėl duobė. Gal tik paroxetinas ilgiau atlaikė, bet galiausiai ir tas matyt neveikė, nes vėl ėmė kilti nerimo atakos ir pan. Todėl esu visiškoje neviltyje dėl vaistų.
Aš nežinau patirčių kitų, kurie vartoja po 200 - 300 mg ketipinoro, kokia pradžia buvo. Nes man baisu, aš nuo 25 mg tam tikru metu krentu kaip be sąmonės, t.y. nukerta. Jis mane labai stipriai veikia. Todėl, kas būtų su kad ir 100 mg?

Quetiapinas neveikia kaip benzodiazepinai ar kiti, kuriu farmakologija linijine. 200mg pradeda kabinti kitus receptorius, nei 25mg, kuris veikia tik histamininius receptorius. 10 kartu didesne quetiapino doze nereiskia, kad jis veiks kaip 10 kartu didesne clonazepamo doze. Net ir su 600mg man jis buvo svarus vaistas, be kazkokiu tai salutiniu.
Vartotojo avataras
Parašė Quinn
#354163 Bandė kas nors microdosint? Valgau dabar ketvirtukais kelias savaites, turiu pasakyt, kad kol kas geriausias rezultatas, kadangi prieš tai vos ne pusę šalutinių pamainom jutau. Panikos atakos pagaliau manageable. Tik tas suicidinis šešėlis vis tiek juos geriant tempiasi, prieš tai nebuvo tokios problemos.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
biggie rašė:Quetiapinas neveikia kaip benzodiazepinai ar kiti, kuriu farmakologija linijine. 200mg pradeda kabinti kitus receptorius, nei 25mg, kuris veikia tik histamininius receptorius. 10 kartu didesne quetiapino doze nereiskia, kad jis veiks kaip 10 kartu didesne clonazepamo doze. Net ir su 600mg man jis buvo svarus vaistas, be kazkokiu tai salutiniu.

biggie, aš apie tą patį Quetiapiną. Pažįstu ne vieną, kuris jį vartoja didelėmis dozėmis kaip antidepresantą, kai jau niekas nepadėjo. Bet iš jų nei vieno pasveikusio ar su itin pagerėjusia būkle. Iš jų dauguma man užsiminus apie jį tik sako - nepradėk, nieko gero, narkata ir tiek. O realiai ir aš pati nenoriu savęs apgaudinėti ir į save dėti tokias dozes šio vaisto. Tuo labiau, kad jis man kelia siaubingą apetitą. Pas mane su cukrumi problema atsirado, tai tas irgi įtakoja, kad nemanau, jog verta pradėti didinti dozes. Tuo labiau, kaip jaustis bus, kai ir su juo bus negerai, arba būsiu kaip zombis. Jau ir dabar su 50 mg Zolofto jaučiu robotiškumą. Nekenčiu, kaip vaistai keičia asmenybę.
Dabar gulu nuo pirmadienio į ligoninę. Žiūrėsiu, ką siūlys. Nors labai norėčiau dar likti prie kombinacijos zoloft + elontril. Tik dėl dozių nežinau. Zoloftui neturiu jokių priekabių, bet su 300 mg bupropiono man ima drebėti rankos, žiauriai drebėti, neįmanoma net nusilakuoti nagų ar psaidažyti :(
Vartotojo avataras
Parašė biggie
HappyAngel rašė:
biggie rašė:Quetiapinas neveikia kaip benzodiazepinai ar kiti, kuriu farmakologija linijine. 200mg pradeda kabinti kitus receptorius, nei 25mg, kuris veikia tik histamininius receptorius. 10 kartu didesne quetiapino doze nereiskia, kad jis veiks kaip 10 kartu didesne clonazepamo doze. Net ir su 600mg man jis buvo svarus vaistas, be kazkokiu tai salutiniu.

biggie, aš apie tą patį Quetiapiną. Pažįstu ne vieną, kuris jį vartoja didelėmis dozėmis kaip antidepresantą, kai jau niekas nepadėjo. Bet iš jų nei vieno pasveikusio ar su itin pagerėjusia būkle. Iš jų dauguma man užsiminus apie jį tik sako - nepradėk, nieko gero, narkata ir tiek. O realiai ir aš pati nenoriu savęs apgaudinėti ir į save dėti tokias dozes šio vaisto. Tuo labiau, kad jis man kelia siaubingą apetitą. Pas mane su cukrumi problema atsirado, tai tas irgi įtakoja, kad nemanau, jog verta pradėti didinti dozes. Tuo labiau, kaip jaustis bus, kai ir su juo bus negerai, arba būsiu kaip zombis. Jau ir dabar su 50 mg Zolofto jaučiu robotiškumą. Nekenčiu, kaip vaistai keičia asmenybę.
Dabar gulu nuo pirmadienio į ligoninę. Žiūrėsiu, ką siūlys. Nors labai norėčiau dar likti prie kombinacijos zoloft + elontril. Tik dėl dozių nežinau. Zoloftui neturiu jokių priekabių, bet su 300 mg bupropiono man ima drebėti rankos, žiauriai drebėti, neįmanoma net nusilakuoti nagų ar psaidažyti :(

Gali buti, kad organizmas dar neiprato prie bupropiono ir drebejimas nustos, kai noradrenalino receptoriai persireguliuos. Man dreba rankos nuo escitalopramo, nuo paroxetino - ne
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
#354394 Is paprasto ketipino nera naudos jis tik apglusina nei ramina nei migdo nei kraujopulsui tinka. Geriu serokveli 100 va tas tai migdo ir is ryto go gero lengviausios lomkes. Sertalina varau 100 nieko salutinio nejauciu su 2x cikladoliu. Lorafenas 3 kart per diena bet jei paliperidonas uzmigdo diena tada lorafena 2x velai bet ciklafoli reikia laiku. Siaip lengviau uzmigt su paliperidonu be to jis kraujospudi ir pulsad idealiai tvarko. Siaip minusas kad atsipapaliot sunku vitiek is ryto gal serokvelio ir nereiks. Beje xr lietuvoj niekur nebera
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#354418 Kam lorafena gert tris kartus per diena kai gali ilgo veikimo pasimt benza ir gert viena karta ?
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
biggie rašė:Gali buti, kad organizmas dar neiprato prie bupropiono ir drebejimas nustos, kai noradrenalino receptoriai persireguliuos. Man dreba rankos nuo escitalopramo, nuo paroxetino - ne

Gėriau ilgą laiką, pradžioje kartu su escitalopramu, (nuo jo man nedrebėjo rankos, kai gėriau vieną, o jau pridėjus bupropioną ir padidinus dozę ėmė drebėti) bupropioną po 300 mg, deja rankų drebėjimas dingo tik sumažinus jo dozę. Laikotarpis, kai vartojau bupropioną ~ 1 metai. Tai per tiek laiko, manau, turėjo organizmas kažkaip priprasti.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#354454 Nežinau, kur pasiklausti. Kaip nustatoma, ar depresija yra bipolinė? Nes man nuotaikų kaita labai didelė. Pvz. vakar visa diena gera, planų kūrimas, idėjos, kaip ant sparnų - šiandien po pietų - visiška apatija, jau nebetikiu tuo, ką vakar planavau, svajojau :( :sos:
Vartotojo avataras
Parašė biggie
HappyAngel rašė:Nežinau, kur pasiklausti. Kaip nustatoma, ar depresija yra bipolinė? Nes man nuotaikų kaita labai didelė. Pvz. vakar visa diena gera, planų kūrimas, idėjos, kaip ant sparnų - šiandien po pietų - visiška apatija, jau nebetikiu tuo, ką vakar planavau, svajojau :( :sos:

Dazniausiai pasireiskia per gydyma, pvz. nekankamas antidepresantu veikimas, net ir terapinej koncentracijoj, be to antidepresantai bipolikams sukelia taip vadinama "Rapid Cycling", kada nuotaiku kaita pagreiteja.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#354506 Pabandyk olanzapina turetu padet nuotaiku kaitoms. Isvis kam vien ant antidepresantu sedi jei is ju nera teigiamu rezultatu ? Neuroleptikai PAGRINDAS ir tik + antidepresantai kaip priedas
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Phurriz rašė:Pabandyk olanzapina turetu padet nuotaiku kaitoms. Isvis kam vien ant antidepresantu sedi jei is ju nera teigiamu rezultatu ? Neuroleptikai PAGRINDAS ir tik + antidepresantai kaip priedas

Pritarsiu Phuriui, antidepresantai ir ju kombinacijos yra vienpolei depresijai, jei yra bipoliskumas, tai ir atipiniai neuroleptikai turi antidepresantiniu savybiu, man reikejo bent dvieju metu, kol galai islindo, kad antidepresantai tik manija ir misrias busenas sukelia
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#354555 Pasirodo, pasikalbėjus apie mano depresijos galimybę būti bipolinei atkrito šitas variantas. Pas mane nebūna taip stipriai išreikštų manijos epizodų. Taigi dėl depresijos viskas aišku, ji vienpolė pas mane.
Dėl vaistų, tai aš tos nuomonės - kuo mažiau tuo geriau. Netikiu, kad jie išgydo, ar daro didelį poveikį, jei depresijos šaknys yra asmenybiniuose sutrikimuose. Vaistai gali tik padėti apvaldyti emocininį stabilumą, ką jaučiu daro Zoloftas, kartu tai man ir nepatinka, nes padaro robotiška.
Dėl olanzapino, ar kvetiapino didelių dozių, tai net nesiruošiu griebtis tokių, man asmeniškai, kraštutinumų. Abu vaistai labai didina apetitą, jei priaugčiau dar svorio - atsirastų dar daugiau psichologinių problemų, manau ir sveikatai nelabai, nes šių vaistų šalutiniai mano sveikatai įtakos spėju turėtų (probleminės sritys - aukšta gliukozė ir širdis (dar eisiu tirtis, nes jaučiu perplakimus ir kitus nemalonius pojūčius). Be to, esu naudojusi Abilify, kiek pamenu, jis berods brangesnė olanzapino forma, su mažiau šalutinių. Naudojau, ir kas? Nieko, lyg gerčiau placebą. Dėl neuroleptikų. Kokius jūs parekomenduotumėte efektyvius neuroleptikus? :? Aš iš nenaudotų vaistų esu pasižymėjusi tik Lamotriginą. Dėl jo pasikalbėsiu su gydytoja.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
HappyAngel rašė:Pasirodo, pasikalbėjus apie mano depresijos galimybę būti bipolinei atkrito šitas variantas. Pas mane nebūna taip stipriai išreikštų manijos epizodų. Taigi dėl depresijos viskas aišku, ji vienpolė pas mane.
Dėl vaistų, tai aš tos nuomonės - kuo mažiau tuo geriau. Netikiu, kad jie išgydo, ar daro didelį poveikį, jei depresijos šaknys yra asmenybiniuose sutrikimuose. Vaistai gali tik padėti apvaldyti emocininį stabilumą, ką jaučiu daro Zoloftas, kartu tai man ir nepatinka, nes padaro robotiška.
Dėl olanzapino, ar kvetiapino didelių dozių, tai net nesiruošiu griebtis tokių, man asmeniškai, kraštutinumų. Abu vaistai labai didina apetitą, jei priaugčiau dar svorio - atsirastų dar daugiau psichologinių problemų, manau ir sveikatai nelabai, nes šių vaistų šalutiniai mano sveikatai įtakos spėju turėtų (probleminės sritys - aukšta gliukozė ir širdis (dar eisiu tirtis, nes jaučiu perplakimus ir kitus nemalonius pojūčius). Be to, esu naudojusi Abilify, kiek pamenu, jis berods brangesnė olanzapino forma, su mažiau šalutinių. Naudojau, ir kas? Nieko, lyg gerčiau placebą. Dėl neuroleptikų. Kokius jūs parekomenduotumėte efektyvius neuroleptikus? :? Aš iš nenaudotų vaistų esu pasižymėjusi tik Lamotriginą. Dėl jo pasikalbėsiu su gydytoja.

nezinau kaip ten yra is tikruju, bet pagal literatura maza ziprasidono doze turetu aktyvint, jo terapine zona 40-160mg, tik vartojas du kartus dienoj
dar viena idomi ideja - amisulpridas (Solian), jis parduodamas Lietuvoj 200mg tabletem psichozei, bet dozes 25-50mg aktyvina. nes pasirenkamai blokuoja dopamino autoreceptorius, todel isskiria neuronas jo daugiau i sinapse
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
biggie rašė:nezinau kaip ten yra is tikruju, bet pagal literatura maza ziprasidono doze turetu aktyvint, jo terapine zona 40-160mg, tik vartojas du kartus dienoj
dar viena idomi ideja - amisulpridas (Solian), jis parduodamas Lietuvoj 200mg tabletem psichozei, bet dozes 25-50mg aktyvina. nes pasirenkamai blokuoja dopamino autoreceptorius, todel isskiria neuronas jo daugiau i sinapse

Bet kad mane pakankamai aktyvina bupropionas. Bent jau dabar miegas net sutrikęs, t.y. sunku užmigti, trumpiau miegu.
Vartotojo avataras
Parašė glostyk
#358368 Gėriau zoloftą kelis mėnesius, vis didino ir didino dozę, kol galiausiai mano pats organizmas tiek išsiderino visas, kad ir pH pakito, ir teko eit pas ginekologę, kuri turėjo dar vaistų rašyt, jog sunormalizuotų padarytą žalą. Šiaip taip mane atbukindavo zoloftas, kad geriau jau jaučiu verksiu naktim, nei tokia abejinga viskam būsiu ir mėnesinės keturis kart į mėnesį. Kaip kad mano psichiatras sakė "nu jo, meniški žmonės labiau tą bukinimą pajaučia:))"