Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
KunigaikštisMyškinas rašė:Man tai nebuvo skirtumo ar originalas ar ne. :)

Tai skirtumo ir nera, tik kokybe skiriasi. Cia palyginus kai perki brangius batus ir pigius, abu nesiosi, bet vieni geresni. O kas rase cipralexas sutvarke miega, o actavis ne, tai nusisneka, cia labiau jau isitikinimas :)))
Vartotojo avataras
Parašė emar
#356552 Gali turėti įtakos ir tai, kad aš juos palyginti neseniai pradėjau gerti. Mano gydytoja sakė, kad šių vaistų poveikis yra kaupiamasis. Su miegu gali būti susiję ir tai, kad kai liepė didinti dozę, pirkau jau cipralex. Visgi šioks toks skirtumas yra. Nežymus (lyginu, nes actavis gėriau ilgiau nei cipralex, 5 dėžutės vs. 1), bet yra.
Parašė Dulsineja
#356696 Aš gėriau daug metų Tevos, tai man irgi jie padėjo.Pirmą kartą , kai pradėjau gerti, nebuvo jokių pašalinių , pagerėjo gal po mėnesio.Tik man jie miego nesutvarkė , kaip vėliau supratau, būtent nuo jų ir buvo nemiga.Tai vakare gerdavau miegui kažką.Nutraukiau , nes maniau kad pasveikau .Bet po pusmečio labai pablogėjo.Pradėjau vėl nuo šitų vaistų , bet pašaliniai reiškiniai buvo siaubingi.Pykino, galvą skaudėjo , sutriko virškinimas visiškai.Neištvėriau ir nutraukiau.Tada pradėjom ieškot kitų , bet vis neatrandu tinkamų.O taip norėjosi gyventi visai be vaistų :(
Vartotojo avataras
Parašė LaumeRaganele
#356709 na as buvau nutraukus, kai laukiausi. buvo labai blogai, bet tada stengiausi galvoti ne apie save. tik pagimdziusi vel pradejau naudoti. dabar yra toks pagerejimas, kad lyginant su ankstesniu jauciuosi geriau. zadu dar ilgai vartoti, nes nenoriu nk panasaus. esu skaiciusi, kad nutraukus antidepresantus 20% atkrenta per ateinancius kelis menesius, jei gydymas per trumpas, tai lb didele galimybe atkristi. jai keli toki atkritimai buvo, tai ir iki 5 m net rekomenduoja gerti. po pagerejimo minimum puse metu ar 8 menesius. tiksliai jau neatsimenu. man tas pagerejimas db, bet as nusprendziau dar metus ziureti...
Vartotojo avataras
Parašė LaumeRaganele
#356711 bet man apskritai nuo siu vaistu salutiniu nera. kitus kiek teko naudoti, tai tokie buvo baisus salutiniai, jau galvojau, kad esu is tu zmoniu kur antidepresantai netinkai. man daktare sake, kad sie vaistai retai, kam sukelia didelius salutinius.
Vartotojo avataras
Parašė LaumeRaganele
#356716 iskart nenutraukiau, dar kelis men geriau po puse. iki 5 menesio dar pakenciama buvo. paskutiniai buvo sunkus lb. pagimdziau, galvojau maitinsiu - dar pakentesiu, bet pradejo pienas dingineti ir savijauta buvo tragiska. grizau prie vaistu... pas mane buvo netyciukas ir labai ne laiku, bet db tai lb atperka :)))
Parašė Dulsineja
#356752 As irgi po pagerejimo dar ilgai geriau.Bet man gydytoja sake , kad nelabai apskritai isena atsisakyti AD.Smegenys pripranta prie ju poveikio , ir naturaliai nesigamina jau laimes hormonai.Ir tada geri juos visa gyvenima :( Gal su kazkokiom pertraukom.Bet pasveikti jau neiseina
Vartotojo avataras
Parašė emar
#356754 Na, aš tai manau, kad prieš pradedant gerti jos jau buvo nustojusios jį gaminti. O geriant AD ir lankant psichoterapiją mokaisi ieškoti būdų pačiam gamintis laimės hormoną. Bent jau mano gydytoja sakė, kad AD priklausomybės nesukelia. Šiuo metu jaučiu pagerėjimą, požiūrio pasikeitimą. Lyg ir norėtųsi sakyti, kad pasveikau, bet suvokiu, kad toli gražu, dar daug pokyčių trūksta.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Dulsineja rašė:As irgi po pagerejimo dar ilgai geriau.Bet man gydytoja sake , kad nelabai apskritai isena atsisakyti AD.Smegenys pripranta prie ju poveikio , ir naturaliai nesigamina jau laimes hormonai.Ir tada geri juos visa gyvenima :( Gal su kazkokiom pertraukom.Bet pasveikti jau neiseina

Pasiekus remisija (100% simptomu suvaldymas), reikia vartoti dar pusmeti ir tik poto, labai pamazu, nutraukineti. Tas laimes hormonas vadinamas serotoninu, tad metant antidepresanta gerai butu isigyti jo prekursoriu (medziaga, is kurios gaminamas serotoninas), tai yra amino rugstis triptofanas.
Vartotojo avataras
Parašė LaumeRaganele
biggie rašė:
Dulsineja rašė:As irgi po pagerejimo dar ilgai geriau.Bet man gydytoja sake , kad nelabai apskritai isena atsisakyti AD.Smegenys pripranta prie ju poveikio , ir naturaliai nesigamina jau laimes hormonai.Ir tada geri juos visa gyvenima :( Gal su kazkokiom pertraukom.Bet pasveikti jau neiseina

Pasiekus remisija (100% simptomu suvaldymas), reikia vartoti dar pusmeti ir tik poto, labai pamazu, nutraukineti. Tas laimes hormonas vadinamas serotoninu, tad metant antidepresanta gerai butu isigyti jo prekursoriu (medziaga, is kurios gaminamas serotoninas), tai yra amino rugstis triptofanas.

Mhh pasiskaiciau, tai tikrai visai nebloga alternatyva, jeigu veikia.
Parašė Cherry nectar
#359306 Sveiki gyvi, turiu bėdą, esu nerimautoja ir nuolat išlenda somatinės problemos. Išrašė man šitų a.d ,bet nu naa... galus gausiu per šalutinį jo poveikį. Vakar žiūrim filmą su vyru ir panikos ataka po atakos. Nesugebėjau net prasižiot ir vyrui pasakyt kas darosi. Naktis kaip naktis praėjo,bet ryte žiaugčiojau apsikabinus wc, viduriavau, apetito 0 ir mirtazapinas jo net nepakelia . Šiandien gyva oru. Jau savaitė laiko kaip pratinuos prie šitų nuodų ir tikiuos bent kokio šviesulio,nes dabar šūdiniau nei ,kd jaučiaus iki tol :bloga . Nuo sofos šiknos nepakeliu ir net maisto šeimynai nepadarau. Jaučiuos apgailėtina. :ubju
Parašė Cherry nectar
#359307 Ir dar apsireiškė pašalinis poveikis kaip dantų skausmas. Skauda visą žandikaulį kramtant maistą :bloga . Kaulus ir skauda. Šūduva žodžiu :( . Jei jie skaitosi su mažiausiai pašalinio poveikio tada jau nežinau kas man tiktų na bet diena po dienos bandysiu prakentėt ir sulaukt pagerėjimo :(
Parašė Cherry nectar
#359309 :D mieliau pasirinkčiu tavajį variantą nei jaustis kaip du kartus pervažiuotai. Dar blyn ir žiūrint pora metrų į priekį viskas dvejinas, nieko neįžlibinu. Mirtis alyvose. Reik įkalt mirtazapino ir griūt lovon žvaigždės poza. Džiugu pamatyt,kad forumas nemiręs ir galiu bent pasidalint savo sušikta vaisto vartojimo pradžia :witch
Parašė Cherry nectar
#359771 Praėjo kiek virš 2sav ir šiandien jau nutraukinėju šitus vaistus,nes pasak psichho man jie netinka ir naudos nebus. Panikų vis daugėja, silpna, liejas vaizdas taip,kd nieko neįskaitau,sukas galva, nuolat judinu kojas, iš lovos nepakylu rytais ir jautrumas toks pats,nes galiu apsiverkti dėl nieko :D . Žodžiu blogiau nei buvo prieš tai :? Praėjo tik pykinimas. Turiu dvi tabletes ir su jų pabaigimu bus susipažinimas su escitalipramu baigtas