Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė biggie
psichiatry rašė:blogas sitas psichotropinis, skyriasi prie tricikliku,

venlafaksinas yra fenyletylaminas ir chemiskai nieko bendro su tricikliais antidepresantais neturi, ka tu cia zmones klaidini
Vartotojo avataras
Parašė biggie
psichiatry rašė:dvigubio veikimo jis kaip ir triciklikai.

Jis dvigubo veikimo ir yra SNRI, Selective Serotonin Norepinephrine Reuptake Inhibitor. Skirtumas tas, kad tricikliai antidepresantai nera selektyvus, jie be to dvigubo veikimo kartu blokuoja cholinerginius, histamininius ir adrenerginius posinapsinius receptorius, venlafaksinas to nedaro, taip kad klaidini zmones visvien
Parašė Dulsineja
#356694 Pradėjau gerti.Pykina , galva kaista. Esu išbandžius ne vienus .Gėriau daug metų escitalopramą.Po to nutraukiau .Pusę metų buvo gerai.Džiaugiaus, kad pagaliau įveikiau depresiją.Ir nuotaika , ir miegas buvo susitvarkęs.Domėjausi saviugda, meditacijom, teigiamu savęs motyvavimu.Deja ...vasarą taip pablogėjo , kad nežinojau ką daryt.Pradėjau vėl escitalopramą , bet siaubingai pykino , iš lovos negalėjau išlipt.Be to supratau, kad nuo jo man nemiga buvo.Tada bandėm dar kelis , nieko gero.Čia rašė keli nariai , kad nustojo gerti ir viskas gerai.Bet ar ilgai tas gerai tęsiasi ? Ar tikrai galima visiškai nutrauti daug metų gertus AD ir gyventi normalų gyvenimą? Parašykit, jei kam pavyko .
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Dulsineja rašė:Pradėjau gerti.Pykina , galva kaista. Esu išbandžius ne vienus .Gėriau daug metų escitalopramą.Po to nutraukiau .Pusę metų buvo gerai.Džiaugiaus, kad pagaliau įveikiau depresiją.Ir nuotaika , ir miegas buvo susitvarkęs.Domėjausi saviugda, meditacijom, teigiamu savęs motyvavimu.Deja ...vasarą taip pablogėjo , kad nežinojau ką daryt.Pradėjau vėl escitalopramą , bet siaubingai pykino , iš lovos negalėjau išlipt.Be to supratau, kad nuo jo man nemiga buvo.Tada bandėm dar kelis , nieko gero.Čia rašė keli nariai , kad nustojo gerti ir viskas gerai.Bet ar ilgai tas gerai tęsiasi ? Ar tikrai galima visiškai nutrauti daug metų gertus AD ir gyventi normalų gyvenimą? Parašykit, jei kam pavyko .

Visu pirma reiktu issiaiskinti kas yra depresija. Is esmes tai yra tam tikru smegenu daliu, ypatingai hippocampus, lasteliu sumazejimas. Antidepresantai kelia neuromediatoriu lygi ir taip pat tokiu medziagu, vadinamu neurotrofinais, kieki. Tos medziagos grazina smegenu neurogeneze (lasteliu augimas) ir atstato iki buvusio, priesdepresinio lygio. Tada antidepresantas dar vartojamas palaikymui, kol zmogus savo sugebejimais ta depresija iveikia, tada bandoma nutraukti. Esme ta, kad ne tik antidepresantas vykdo neurogeneze, bet ir sportas, meditacija, sveika mytyba, geros emocijos ir t.t. Taip kad gydymas turi buti kompleksiskas ir pats zmogus turi atiduoti duokle savo sveikatai :)
Parašė Dulsineja
#356761 Taip , šitą teoriją žinau.Bet ar praktiškai taip būna? Be to , dabar nauja teorija yra , kad kaip antidepresantai "sutvarko" , jau organizmas pats nebemoka tvarkytis.Ir tam kad palaikyti normalią būseną , pastoviai reikia juos gerti.
Vartotojo avataras
Parašė estranged
Dulsineja rašė:Taip , šitą teoriją žinau.Bet ar praktiškai taip būna? Be to , dabar nauja teorija yra , kad kaip antidepresantai "sutvarko" , jau organizmas pats nebemoka tvarkytis.Ir tam kad palaikyti normalią būseną , pastoviai reikia juos gerti.

Cia tas pats kaip sakyti, kad priprasi prie ramentu ir po to pasveikes nebemokesi vaikscioti. savarankiskai.
Parašė Dulsineja
#356799 Tai ir klausiu , ar yra pasveikusių? Kurie nesigydo 2 metus ir daugiau :) ir jaučiasi puikiai.Kalbu apie praktiką , ne apie teorijas , kaip turi būti.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
Dulsineja rašė:Taip , šitą teoriją žinau.Bet ar praktiškai taip būna? Be to , dabar nauja teorija yra , kad kaip antidepresantai "sutvarko" , jau organizmas pats nebemoka tvarkytis.Ir tam kad palaikyti normalią būseną , pastoviai reikia juos gerti.

Tas tiesa.. Cia ne nauja teorija, jau daug metu sita girdejo kurie kazkiek domisi. Tik aisku nereikia iskarto prisitaikyti to sau, gal po truputi mazinsi vaistus ir galiausiai nutrauksi ir jausies puikiai (?) Tikrai taip buna. As vienu metu geriau 7 skirtingus vaistus i diena ir tada atrode, kad negi reikes gyventi su 7 tabletem per diena, bet po truputi, po truputi ir dabar uztenka vieno ar dvieju tableciu i diena.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
Dulsineja rašė:Tai ir klausiu , ar yra pasveikusių? Kurie nesigydo 2 metus ir daugiau :) ir jaučiasi puikiai.Kalbu apie praktiką , ne apie teorijas , kaip turi būti.

Aš žinau ne vieną pasveikusį, bet jie čia dažniausiai nebesilanko. :D
Parašė Vyagndas
#364401 Padidino doze iki 150mg nuo trecedienio pradesiu gerti kaip sakot yra tikimibes kad galesiu su jais dirbti dabar tik sugebu 4-5h per para 2ryte ir dvi vakare visas mano darbas klausimas ar kas buvo tokia nedarbingi kaip as o alventa pastate ant koju nepamenu bet lig kai geriau darbingesnis buvau
Parašė delita
#366549 sveiki. Keleta metu vartoju gydotojo skirta venlafaxina 150 mg. Pagerejimas buvo didelis, bet neilgam. Paskutini pusmeti geriau, kad tik gerti, o savijauta buvo tik pakenciama. Nusimato vaistu keitimas, nezinau ka gydytoja nuspres. Savaite, kai pradejau gerti 150mg kas anta diena, doze sumazejo perpus. Neperskaiciau visos temos, bet gal kas nutraukinejo sita vaista - kartais galva ratais eina, pila prakaitas, tai kunas kaista, tai saltis purto, tirpsta galunes,siurpsta oda, miegas sutrikes, vaikscioju kaip lunatikas.ar tokios lomkes naturalu? :bloga
aciu uz bet koki patarima