Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė maumau15
Virtual rašė:Man padedavo visad kvetiapino padidinimas islipt is atkrycio. Kad ir iki 700 mg skyre. Dabar irgi pravalas su vaistais, nes nebegaliu kvetiapino vartot.

O dienos staconaras nebutu tau iseitis?

maciau pas Jus F33.3(depresija su psichoze) smalsu kaip Jums psichoze pasireiske? :flo
Vartotojo avataras
Parašė Virtual
#358664 cia gal ne ta tema, kiekviena kartą skirtingai - tai įkyrumai (OKS) tai vaizdiniai su variantu kaip pasidaryt sau ka nors negero, tai jausmus istryne vienas atkrytis, bet taip kad nejauciau nieko, nei dziaugsmo nei liudesio nei dar kazko,tik fizinį skausmą krūtinėje. Dabar tai ikyrumai, derealizacija (matau biski perkreipta lyg svetima pasauli)
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
Virtual rašė:cia gal ne ta tema, kiekviena kartą skirtingai - tai įkyrumai (OKS) tai vaizdiniai su variantu kaip pasidaryt sau ka nors negero, tai jausmus istryne vienas atkrytis, bet taip kad nejauciau nieko, nei dziaugsmo nei liudesio nei dar kazko,tik fizinį skausmą krūtinėje. Dabar tai ikyrumai, derealizacija (matau biski perkreipta lyg svetima pasauli)

Jums pasiseke kad nebuvo tos tikros psichozes. Vaistai padejo? Uzdaviau klausima nes smalsu kuo skiriasi sizoafektinis depresinis tipas nuo depresijos su psichozes simptomais :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Virtual
#358667 Matyt "nedatraukia' iki šizoafektinio :) bet nuo to ne geriau :) jei jau diagnozavo tai matyt buvo uz ka
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#358668 Ačiū visiems, kurie išsakot savo pastebėjimus. Dėl dienos stacionaro, tai bandžiau, bet rezultatų nebuvo. O šiuo metu savijauta tokia, kad nesinori nieko, nesinori net gyventi. Realiai lankymas dienos stacionaro būtų tik galimybė sukilti blogoms mintims kol iki jo nusigaučiau, pvz.palysti po mašina ir pan.
Dabar gydė mane gyd. Psichiatrė - psichoterapeutė J. Bičkienė. Anksčiau pas A. Dambravą. Tiesiog tiek išbandėm įvairių variantų, kad mažai kas liko.
Kvetiapinas pas mane tik miegui. Nenoriu jo gerti didelėm dozėmis dėl apetito, nes tada atsiras dar problemų dėl svorio.
O pašalinti depresijos priežastis nėra taip paprasta. Lankau psichoterapiją, bet tai ne piliulė. O štai kai užeina didieji depresijos epizodai tai patikėkit, meldi, kad tik ateitų vakaras ir miegas. Pas mane sunki besikartojanti depresija be remisijų jau berods apie 4 metai. labai pavargau kovoti, kai nesigauna išlaikyti pagerėjimo bent 2 mėn. :bloga
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
HappyAngel rašė:Ačiū visiems, kurie išsakot savo pastebėjimus. Dėl dienos stacionaro, tai bandžiau, bet rezultatų nebuvo. O šiuo metu savijauta tokia, kad nesinori nieko, nesinori net gyventi. Realiai lankymas dienos stacionaro būtų tik galimybė sukilti blogoms mintims kol iki jo nusigaučiau, pvz.palysti po mašina ir pan.
Dabar gydė mane gyd. Psichiatrė - psichoterapeutė J. Bičkienė. Anksčiau pas A. Dambravą. Tiesiog tiek išbandėm įvairių variantų, kad mažai kas liko.
Kvetiapinas pas mane tik miegui. Nenoriu jo gerti didelėm dozėmis dėl apetito, nes tada atsiras dar problemų dėl svorio.
O pašalinti depresijos priežastis nėra taip paprasta. Lankau psichoterapiją, bet tai ne piliulė. O štai kai užeina didieji depresijos epizodai tai patikėkit, meldi, kad tik ateitų vakaras ir miegas. Pas mane sunki besikartojanti depresija be remisijų jau berods apie 4 metai. labai pavargau kovoti, kai nesigauna išlaikyti pagerėjimo bent 2 mėn. :bloga

geriu kvetiapina 200 mg ir apetito jis nekelia. Tikiuosi pritaikys tau gerus vaistus. Zoloft bandei?
Vartotojo avataras
Parašė Virtual
maumau15 rašė:
HappyAngel rašė:Ačiū visiems, kurie išsakot savo pastebėjimus. Dėl dienos stacionaro, tai bandžiau, bet rezultatų nebuvo. O šiuo metu savijauta tokia, kad nesinori nieko, nesinori net gyventi. Realiai lankymas dienos stacionaro būtų tik galimybė sukilti blogoms mintims kol iki jo nusigaučiau, pvz.palysti po mašina ir pan.

geriu kvetiapina 200 mg ir apetito jis nekelia. Tikiuosi pritaikys tau gerus vaistus. Zoloft bandei?

man su 700 nekele, tik potrauki angliavandeniams sukele, bet tai todel kad man ji pagerus gerus 8 metus issivyste gliukozes tolerancijos sutrikimas

Laikykis Happyangel, laikomes abi.
PS dienos stacionaras yra ir piliklinikoj, pvz pas mane antakalny. Ir as juo naudijuosi biuletenio metu, nes kitaip jei nebutu pareigos iseit kazin ar is lovos islipciau per nedarbingumo laikotarpi
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#358740 Man gydytojai nei vienas nesiūlė kvetiapino tokiomis dozėmis. Gal kad pas mane aukštas gliukozės kiekis kraujyje. Bet aš nelabai jau ir tikiu vaistais, nes išbandėm ir Zoloftą, kurį ilgą laiką gėriau, kol pagaliau jis ėmė neveikti. Tada Zoloftą gėriau kartu su Elontriliu. Irgi nepasiteisino. Įvairios antidepresantų variacijos, plius Abilify, Seroquel XR ir t.t. Tokio kaip Brintelix nesiūlo nei vienas psichiatras, nes sako, kad su mano depresija jis nebus efektyvus. O visi kiti AD jau išbandyti. Dabar iš naujo geriu tuos pačius. Šiuo metu vėl ratą pradėjom sukti nuo paroxetino. Kurio esu gėrusi ir 60 mg, bet po kurio laiko buvo nulis poveikio, tas pats lyg jo negerčiau. Dabar litį geriu. Sakė reikia laiko, kad jis įsivažiuotų. Žiūrėsiu. Dar papildomai paimu clonazepamo, nes bromazepamas man taip neveikia, kaip norėčiau, t.y. jei nerimas stiprus užeina, tai jis pilnai jo nenuslopina.
Aš ne iš Vilniaus, tai pas mus poliklinikoj nėra dienos stacionaro. Jis raandasi visai kitoje gatvėje. Tačiau aš lankau psichoterapiją poliklinikoje, tai vis vienas kartas per savaitę išeiti. Išeinu ir iki bibliotekos, parduotuvės, bet galima sakyti save išstumiu per prievartą. O dienos stacionaro net ir nelankyčiau, nes nematau jokios tame prasmės. :(

Ačiū jums už palaikymą :flo
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
#358741 Labai blogai kai rata vaistu reikia sukti, vaistai nebeveikia taip kaip pradzioj veike, tai daktaram galvos skausmas. Tu vaistu nera tiek daug, yra dar ten tam tikru vaistu kuriu praktiskai niekam neskiria, kaip Elenium, labai abejoju ar kas vartojas tokius :D Zodziu pagal savo diagnoze daug isbandziau, gal dar toki tipridali, tranxene ar zymbalta sau pasiskirsiu kada nors jei reiks :D Yra ir leponex, abilify, depakinas, cia jei visai daktarai nezinos ka daryt :D
Laikykis, tikejimo ir stiprybes :)
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
Vaiduk rašė:Labai blogai kai rata vaistu reikia sukti, vaistai nebeveikia taip kaip pradzioj veike, tai daktaram galvos skausmas. Tu vaistu nera tiek daug, yra dar ten tam tikru vaistu kuriu praktiskai niekam neskiria, kaip Elenium, labai abejoju ar kas vartojas tokius :D Zodziu pagal savo diagnoze daug isbandziau, gal dar toki tipridali, tranxene ar zymbalta sau pasiskirsiu kada nors jei reiks :D Yra ir leponex, abilify, depakinas, cia jei visai daktarai nezinos ka daryt :D

Esu gėrusi kažkada ir elenium. Tranxene irgi bandyti, cymbalta gal 3 kartus bandyta, Abilify irgi, depakinas, finlepsinas. Tai kaip nuotaikos stabilizatorius dabar pas mane litis. Nevartojus tik tiapridalio ir leponex, bet gydytojai matyt nemato reikalo juos man skirti. Tuo labiau tiapridalio ir pati nenorėčiau, senas vaistas, nematau tikslo jį vartoti. Žinau, kad tik vaistai man nepadės, bet be jų šiuo metu niekaip. Kaip juokavau išsirašydama iš ligoninės, kad gal dar sukurs kokius gerus AD, nes tikrai gydytojai jau nebežino, ką skirti. Siūlo tada pvz elektrosimpulsų terapijas. Bet jau sakiau, kad geriau mirsiu, nei leisiu save elektra kratyti. Tuo labiau, kad iš matytų pavyzdžių-pacientų, kuriems taikė šią terapiją nebuvo jokio pagerėjimo. Tik laikinai atmintis siaubingai stringa.
Na, laikomės kaip nors ;)
Parašė face
#358768 Laikykis HappyAngel, kaip tik gali, iš paskutiniųjų! warm
Tuo tarpu man jau visiškas išsekimas (net jeigu ir bandau ilsėtis - jokio rezultato, vis tiek esu visiškai nusibaigus), jaučiuosi tokia pavargusi ir be jėgų, kad net apsiauti batus ir užsirišti raištelius tapo nežmoniškai sunkus, iki ašarų "damušantis" veiksmas. O dar dirbti reikia, lipant per visišką 'negaliu' jausmą. Pagalvoju, kad stacionaras būtų saugi vieta nuo visko (darbų, žmonių) pabėgti, bet vien žodis 'stacionaras' turbūt mane gali nugalabyti :D Esu buvusi tik dienos stacionare, o tikrą stacionarą yra tekę išbandyti kitokio profilio ligoninėse (vidaus ligų skyriai ir pan.) - negaliu būti ligoninėje, einu iš proto ir vien nuo ligoninės sienų/aplinkos/režimo mano psichinė būklė blogėja :bloga Bandau toliau namų sąlygomis gydytis, lyg po truputį mažėja kai kurie AD sukeliami šalutiniai, bet dar nejaučiu teigiamo vaisto poveikio. Reikia laukti ir kažkaip laikytis, gal bus geriau...
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
HappyAngel rašė:
Vaiduk rašė:Labai blogai kai rata vaistu reikia sukti, vaistai nebeveikia taip kaip pradzioj veike, tai daktaram galvos skausmas. Tu vaistu nera tiek daug, yra dar ten tam tikru vaistu kuriu praktiskai niekam neskiria, kaip Elenium, labai abejoju ar kas vartojas tokius :D Zodziu pagal savo diagnoze daug isbandziau, gal dar toki tipridali, tranxene ar zymbalta sau pasiskirsiu kada nors jei reiks :D Yra ir leponex, abilify, depakinas, cia jei visai daktarai nezinos ka daryt :D

Esu gėrusi kažkada ir elenium. Tranxene irgi bandyti, cymbalta gal 3 kartus bandyta, Abilify irgi, depakinas, finlepsinas. Tai kaip nuotaikos stabilizatorius dabar pas mane litis. Nevartojus tik tiapridalio ir leponex, bet gydytojai matyt nemato reikalo juos man skirti. Tuo labiau tiapridalio ir pati nenorėčiau, senas vaistas, nematau tikslo jį vartoti. Žinau, kad tik vaistai man nepadės, bet be jų šiuo metu niekaip. Kaip juokavau išsirašydama iš ligoninės, kad gal dar sukurs kokius gerus AD, nes tikrai gydytojai jau nebežino, ką skirti. Siūlo tada pvz elektrosimpulsų terapijas. Bet jau sakiau, kad geriau mirsiu, nei leisiu save elektra kratyti. Tuo labiau, kad iš matytų pavyzdžių-pacientų, kuriems taikė šią terapiją nebuvo jokio pagerėjimo. Tik laikinai atmintis siaubingai stringa.
Na, laikomės kaip nors ;)

Jokiais budais nedaryk elektroimpulsu.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
KunigaikštisMyškinas rašė:Kodėl nedaryt elektroimpulsų? Man siūlė, kol kas atsisakau. Mačiau kam padeda.

Cia yra nejuokas. Cia paskutine viltis ir pats svarbiausias sprendimas koki gyvenime priemei. Zinoma, daktarai geriau zino, as tik draugiskai patariu, nes daug apsiskaites esu. Zmones praranda atminti, dar labiau pablogeja, pamirsta zmoniu vardus, isitrina metai is atminties, galvos skausmai didziuliai. Pati pagalvok si terapija yra DIRBTINAI SUKELTAS INFARKTAS.

Cia reiktu sukurti atskira tema sitam ir pazeti ka zmones sakys. Idomu kuriem dare ECT kaip padejo ir kaip jauciasi.