Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė VVika
#359764 As esu gerusi pries 1.5 metu olanzapine 2.5 mg ir puikiai miegojau, ir nuotaikas sureguliavo, o dabar ta pati doze nebeveikia miego. Vakar jau isgeriau kvetiapino 25 mg ir nieko, vel bemiege naktis. Nebezinau ka daryti, kas cia su tuo miegu pasidare.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
VVika rašė:As esu gerusi pries 1.5 metu olanzapine 2.5 mg ir puikiai miegojau, ir nuotaikas sureguliavo, o dabar ta pati doze nebeveikia miego. Vakar jau isgeriau kvetiapino 25 mg ir nieko, vel bemiege naktis. Nebezinau ka daryti, kas cia su tuo miegu pasidare.

Tau daktare 2,5 mg skiria ar pati cia nusistacius tokia ?
Vartotojo avataras
Parašė VVika
#360198 Kokiu gamintoju olanzapinas yra geriausias, neskaitant originalo Zyprexa. Kadangi nebera 5mg Zyprexa, nezinau, kurio gamintojo olanzapine pirkti?
Parašė Dr41d45
#361316 Sveiki, ir aš įstojau į klubą. Turiu nerimo sutrikimą, gavau Cipralex rytui ir Olanzapinum vakarui. Kiek kas vartojot laiko, nes baisiai neramu (ir vėl nerimas) dėl šalutinių poveikių ir šiaip kaip paskui nulipti nuo vaistų reikės?
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
Dr41d45 rašė:Sveiki, ir aš įstojau į klubą. Turiu nerimo sutrikimą, gavau Cipralex rytui ir Olanzapinum vakarui. Kiek kas vartojot laiko, nes baisiai neramu (ir vėl nerimas) dėl šalutinių poveikių ir šiaip kaip paskui nulipti nuo vaistų reikės?

Zek labai svori, labiausiai kas jausis tai noras valgyti daug, ypac saldumynus. O daugiau nieko nebus baisaus. Nulipt tai paprastai, kai pageres, tada sumazinsi dozes, o galiausiai nutrauksi.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
KunigaikštisMyškinas rašė:Pievos dėl svorio ir alkio, nebuvo man nuo olanzapino nieko gėriau kelis mėn 10-15 mg.

Na tai nevisiem, bet daugumai labai auga nuo olanzapino, olanzapinas isvis yra NR 1 vaistas kuris labiausiai augina.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
KunigaikštisMyškinas rašė:Pievos dėl svorio ir alkio, nebuvo man nuo olanzapino nieko gėriau kelis mėn 10-15 mg.

Nereiktu klaidinti zmoniu, kad jum neaugo svoris tai neaugs ir kitam !

Zyprexa was associated with relatively severe metabolic effects. Subjects taking Zyprexa showed a major weight gain problem and increases in glucose, cholesterol, and triglycerides. The average weight gain over the 18-month study period was 44 pounds.

Cia angliskai tyrimas. Olanzapinas labiausiai is visu pazeidzia metabolizma, gliukozes gamyba, trigliceridus. Vidutiniskai olanzapino vartotojai priauga 20 kg per 18 menesiu.
Vartotojo avataras
Parašė estranged
Phurriz rašė:

Na tai nevisiem, bet daugumai labai auga nuo olanzapino, olanzapinas isvis yra NR 1 vaistas kuris labiausiai augina.

Man nei nuo mirtatzapino, nei nuo kvetiapino nieko su svoriu neatsitiko. Dabar bandysiu olanzapina, bus matyt.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
estranged rašė:
Phurriz rašė:

Man nei nuo mirtatzapino, nei nuo kvetiapino nieko su svoriu neatsitiko. Dabar bandysiu olanzapina, bus matyt.

Nieko nereiskia MAN, reikia zeti statistika kaip yra daugumai, nes zmones paskaite pagalvos, kad jie neaugina svorio.

Olanzapino statistika:
Zyprexa was associated with relatively severe metabolic effects. Subjects taking Zyprexa showed a major weight gain problem and increases in glucose, cholesterol, and triglycerides. The average weight gain over the 18-month study period was 44 pounds.

Mirtazapino statistika:
Some people will end up gaining 10 lbs. others may gain up to 30 lbs. – responses tend to vary based on the individual. Just know that you’re probably going to gain anywhere from 5 to 10 lbs. throughout your treatment. For many people, their initial weight gain will hit a plateau and fortunately this weight is generally easily lost when the medication is discontinued.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
Phurriz rašė:

Cia angliskai tyrimas. Olanzapinas labiausiai is visu pazeidzia metabolizma, gliukozes gamyba, trigliceridus. Vidutiniskai olanzapino vartotojai priauga 20 kg per 18 menesiu.

Iš konteksto sakinį ištraukei, ten buvo atsakymas į postą, kad nuo olanzapino bus visokios baisybės susijusios su svoriu, norėjau savo patirtim pasakyt, kad nebūtinai, va ir viskas.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
KunigaikštisMyškinas rašė:
Phurriz rašė:

Iš konteksto sakinį ištraukei, ten buvo atsakymas į postą, kad nuo olanzapino bus visokios baisybės susijusios su svoriu, norėjau savo patirtim pasakyt, kad nebūtinai, va ir viskas.

B)
Parašė Dr41d45
Phurriz rašė:
Dr41d45 rašė:Sveiki, ir aš įstojau į klubą. Turiu nerimo sutrikimą, gavau Cipralex rytui ir Olanzapinum vakarui. Kiek kas vartojot laiko, nes baisiai neramu (ir vėl nerimas) dėl šalutinių poveikių ir šiaip kaip paskui nulipti nuo vaistų reikės?

Zek labai svori, labiausiai kas jausis tai noras valgyti daug, ypac saldumynus. O daugiau nieko nebus baisaus. Nulipt tai paprastai, kai pageres, tada sumazinsi dozes, o galiausiai nutrauksi.

Mano asmeniniai pojūčiai, kuriuos vadinčiau šalutiniais - staigiai šoko svoris į viršų (per savaitę +5 kg), nesu turėjęs slogos, dabar po nakties neina prakviepuot, pabundu kvėpuodamas burna.
Ką pastebėjau iš teigiamos pusės, turiu bėdą, aš visai nemiegu, tiksliau budruojų visą naktį, ko pasekoje kitą dieną esu visai be jėgų, energijos. Tai Olanzapinas tikrai gerai atjungia nakčiai ir dieną esu žvalus, pailsėjęs. Tik ryte neina atsikelti, kokia valandą patiriu apatinę būseną, paskui įsivažiuoji ir net keista būna, kad taip sunku keltis rytais.
Prisiskaičiau internete, kad būna labai sunkūs nutraukimas, šiame straipsnyje siūlo net trupinti olanzapiną mikro dalelėlis, kol organizmas prisitaikys http://y.ben.lt/1cz
Bus įdomu :)
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
#361593 Jei kvepuoji per burna reiskia, kad per daug isgerei, gali net nerimas ar panika paranoja atsirast. bandyk gert po puse.
Del nutraukimo priklauso kiek kartu keistas vaistas ir vel pradetas gerti, kokia organizmo reakcija i vaista ir aplamai koks pats organizmas kiti po 10 tableciu per diena ad ir neuroleptiku prigeria ir jiem tinka, o kitam xanaxo uztenka ir jam jau yra reikiamas poveikis. Sumazint visa sita vaistam atsparuma galima, tik labai ilga laika visai svariai be vaistu bunant, bet manau vistiek taip kaip pirma tablete suveike, vistiek ta pati tablelte nebeveiks.
O, kad is ryto gali but ne tik sloga, bet ir kosulys, ar sirdies ritmas pasikeites, nes vaistai veikia labai kvepavimo ir kraujotakos sistema. Sunkumas atsikelt is ryto ir per ilgas miegojimas irgi nuo vaistu gali but ir cia didele problema jei reikia dirbt o esi neissimiegojas net po 8 ar 9 valandu miego.