Moderatorius: signs

Parašė vicyokz
#357207 Zmogaus mastymas pasamo ir visa kita ir yra psichologija. Zmogus gali patirti stresa kiekvienas zmogus kartais patyria stresa bet ne del to jog kazkokio organo veikla sutriko, jisai gauna psichologini stresa ilgainiui gali sutrikti neuromediatoriu pusiausvyra kas atsiliepia ant psichologines savijautos, atsiranda depresija, panikos atakos, nerimas ir t.t sutrinka seratonino gamyba tuomet zmogui ir reikia ssri. Pvz pas mane lb stiprios panikos atakos buvo nepakenciamos bet tada pradejau vartot brintilex ir nusirito sunkus akmuo o jei ne sie vaistai as isproteciau
Parašė vicyokz
#357217 Tipo seroxatas maziausia zala daro organizmui is visu esanciu depresantu? ir pats silpniausias?
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
vicyokz rašė:Tipo seroxatas maziausia zala daro organizmui is visu esanciu depresantu? ir pats silpniausias?

Na seroxatas tikrai ne silpniausias :DD O kiek zalos padarys tai nezinia, bet kazko labai blogo tai tikrai nepadarys. Kaip ir kiekviena vaista geriant iskyla kazkokiu salutiniu, bet kartas nuo karto pasidadyk kepenu tyrimus ir viskas. O ka labai jis ten gali "suzaloti" tai nezinau. Kas dazniausiai buna tai sumazejas libido, o kai kuriem uzauga keli kilogramai.
Parašė vicyokz
#357247 Man kaip tik apetitas sumazejo kas man lb naudinga. Zesim kaip bus. Tik 8 d. Geriu ispradziu nerimas buvo padidejes nuo 20mg bet jauciu, kad mazeja. Tam tikru momentu tik nerimas ir kartais apatija kankina. Daug kas dingo
Vartotojo avataras
Parašė VVika
#359800 o kodel tu neisgeri kokio Xanax ar klonezepamo ketvertuko, kai drasko nerimas, ko tu kankiniesi kaip Maryte Melnikaite?
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#360345 Kaip manote, ar nuo 20 mg paroxetino gali kilti apetitas, na kartu ir svoris?

Gydytoja siūlo 30-40 mg dozę. Bijau didinti, nes jau kartą su juo buvau priaugusi kelis kg :(
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#360351 Ačiū už pasidalintą patirtį. Kadangi tai jau ne iš vieno girdžiu, tai nežinau, kas bus daryti :( Nežinau į kokį kitą antidepresantą keisti, kai jau net patys psichiatrai nežino, ką patarti ir klausia, kuris labiausiai tiko. Tai tiko paroxetinas, ilgiausiai su juo gerai jaučiausi, su kitais tik po mėnesiuką būdavo geriau... Žiūrėsim.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
KunigaikštisMyškinas rašė:Man gyd. jo vien dėl to ir nerašo, kad kelia apetitą. :bloga Na ne taip kaip mirtazapinas, bet sakė kelia.

Kelia tik pradzioi ir minimaliai. Nepalyginsi su mirtazapinu/olanzapinu. O dozes ar 20 ar 40 tai didelio skirtumo netures jeigu ziurint i svori, jei kels apetita 20 tai kels ir 40 vienodai :)
Vartotojo avataras
Parašė VVika
HappyAngel rašė:Kaip manote, ar nuo 20 mg paroxetino gali kilti apetitas, na kartu ir svoris?

Gydytoja siūlo 30-40 mg dozę. Bijau didinti, nes jau kartą su juo buvau priaugusi kelis kg :(

As geriu 40mg. jokio apetito pakilimo nejauciu. Kaip sveriau 58 kg pries 3 metus, tiek ir dabar sveriu. Nebijok, mieloji, bile geriau jaustumeisi.