Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
Cherry nectar rašė:Praėjo kiek virš 2sav ir šiandien jau nutraukinėju šitus vaistus,nes pasak psichho man jie netinka ir naudos nebus. Panikų vis daugėja, silpna, liejas vaizdas taip,kd nieko neįskaitau,sukas galva, nuolat judinu kojas, iš lovos nepakylu rytais ir jautrumas toks pats,nes galiu apsiverkti dėl nieko :D . Žodžiu blogiau nei buvo prieš tai :? Praėjo tik pykinimas. Turiu dvi tabletes ir su jų pabaigimu bus susipažinimas su escitalipramu baigtas

Escitalopramas vienas is maziausiai salutiniu turintis AD.
Vartotojo avataras
Parašė LaumeRaganele
#360216 tai va bandziau cipralex pakeisti actaviu, ir zinokit man netiko actavis. net doze padidinau, bet savijauta tiesiog eme blogeti. grizau prie cipralex. teko grizti is uzsienio, nes ne lt db gyvenu. gydytoja visai nenustebo. sake ne pirma as tokia. mano asmenine isvada, kad jie kazkiek veikia, bet palyginus maziau negu cipralex. pasilikau, gal kai mazinsiu naudosiu... salutiniu jokiu nebuvo, tik senos bedos labiau kamuot pradejo :twisted:
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
LaumeRaganele rašė:actavio gerio jau net 2 tabletes ir zinokit sudas. cipralex vel uztenka 10 mg... :?

Actavis visada prasciausia ir pigiausia firma. Siulyciau pirkti geresnes kokybes firmos :)
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
Rola Balčiūtė rašė:kuri ta firma skaitosi geresne : : :?

Dabar nebegeriu sito vaisto tai nebepamenu, Bet juk kai perki vaista duoda pasirinkti kokios firmos Tu nori imti. Jei turi pinigeliu imk originala ar kazka brangesnio, o jei taupai pinigelius tai zek kazko pigiau.
Vartotojo avataras
Parašė Rola Balčiūtė
#360481 gal kas patars,nes pamirsau,kaip vartoti liepe vaistus
cipralex ryte 5mg,per pietus 5mg,paskirtas valdoxanas ,kvetiapinas ir larofenas miegui,va,cia iskilo prolema visus tris ir gerti,jetus,atminties nerasta :aciu
Parašė Jonitasss
Cherry nectar rašė:Praėjo kiek virš 2sav ir šiandien jau nutraukinėju šitus vaistus,nes pasak psichho man jie netinka ir naudos nebus. Panikų vis daugėja, silpna, liejas vaizdas taip,kd nieko neįskaitau,sukas galva, nuolat judinu kojas, iš lovos nepakylu rytais ir jautrumas toks pats,nes galiu apsiverkti dėl nieko :D . Žodžiu blogiau nei buvo prieš tai :? Praėjo tik pykinimas. Turiu dvi tabletes ir su jų pabaigimu bus susipažinimas su escitalipramu baigtas

Man toks par varijantas,kai pradėjau gert ,žinojau kad bus šalutinis poveikis,kentėjau,bet ėjo vis blogyn,kol iš lovos neišlipu,nerimas,baimė vis stiprėja,visai neina užmigt. Ir jau praradau viltį,nes keičia tuos AD jau šeštą kart :(
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
Phurriz rašė:
LaumeRaganele rašė:actavio gerio jau net 2 tabletes ir zinokit sudas. cipralex vel uztenka 10 mg... :?

Actavis visada prasciausia ir pigiausia firma. Siulyciau pirkti geresnes kokybes firmos :)

Nesutikčiau. Įdomumo dėlei esu išbandžiusi įvairių gamintojų tą patį antidepresantą. Man asmeniškai jų poveikis visiškai tas pats. Sutinku tik, kad kai kurių pigių firmų vaistas gali turėti aštresnius šalutinius poveikius.

Kaip pavyzdį duosiu - gėriau Sertraliną Orion, Asentra, Actavis, Sertraline Teva, Sertraline LANNACHER firmų, paskui pakeičiau į Zoloft (originalą). Ir poveikis visiškai toks pats.

Tas pats buvo su escitalopramu. Pradžioj Cipralex, tada perėjau prie Elicea, Orion, Actavis gamintojų - poveikis tas pats.

Tada ėmiau lyginti informaciniame lapelyje esančias sudedamąsias medžiagas. Kai kurių firmų sutapo analogiškai. Aišku, kiekiai juk nesurašyti tų papildomų medžiagų, bet sau aš pasidariau išvadą, kad tai daugiau saviįtaiga. Pradžioje labai daug tikėdavausi iš originalo, kai neveikdavo kitų gamintojų tas pats antidepresantas, bet patirtis parodė, kad ir originalas veikia taip pat, t.y. nepadeda. Čia mano asmeninė patirtis ir nusivylimai.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#360732 Tai ta pats escitalopramas bus ir pigesnes firmos ir brangesnes, bet kokybe tik skirsis.
Cia kaip pavyzdi pasakysiu, pirkti brangius batus ar pigius batus, brangus bus geresnes kokybes, o pigus prastesnes, bet abu batai ir su abiejais galesi vaiksciot.
Vartotojo avataras
Parašė Kovotojas
#360738 as geriau cipralexsa, paskui escitalopram, vaistininke sake kad tas pats tik gamintojas kitas, na man nei tas jokio poveikio nedave, reakcija nuline.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
Kovotojas rašė:as geriau cipralexsa, paskui escitalopram, vaistininke sake kad tas pats tik gamintojas kitas, na man nei tas jokio poveikio nedave, reakcija nuline.

Man ir persilpnas buvo escitalopramas ir krauja jis skystina labai :)
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
Kovotojas rašė:na mano kraujas tai tirstas yra, as pastoviai geriu aspirina, na tas su raudona sirdute.

Man ant tiek nuskystino krauja ir suvele kraujo kresuma, kad is nosies kaip is krano begdavo kraujas nuo sio vaisto. Tai nutraukem ir pasitaise.