- 2016 12 01, 19:14
as jau esu minejes, jei pragaras yra tai jis yra zemeje ir mes pragare verdame.....
Moderatorius: signs
- 2016 12 01, 19:20
Nepamirskit, kad mokslas nestovi vietoj. Kuriami nauji vaistai ir gydymo metodai. Dabar mes geriam vaistus kuriem 20-30 metu, manau bus geresniu netolimoje ateityje.
- 2016 12 01, 19:22
man atrodo, kad mes ateityje vietoj maisto vartosim vaistus.....
- 2016 12 01, 19:40
gyvent reikia šiandien , o kada kas bus tai ...
Kaip dabar sakau , tie vaistai greičiau už cigaretes pribaigs ...
estranged rašė:Nepamirskit, kad mokslas nestovi vietoj. Kuriami nauji vaistai ir gydymo metodai. Dabar mes geriam vaistus kuriem 20-30 metu, manau bus geresniu netolimoje ateityje.
gyvent reikia šiandien , o kada kas bus tai ...
Kaip dabar sakau , tie vaistai greičiau už cigaretes pribaigs ...
"Apie save dar pakutinį parašysiu komentarą ... O ką apie mane ... ką apie mane ... pala pala ..." (bandau tapt sveiku internautu)
- 2016 12 01, 19:45
nors jau ir pribaigę , pastovi apatija . Ir dingsta kaip vaistai dingsta , bet tada stogas važiuoja . Situacija kurioje , bet kurie atveju pralaimima.
"Apie save dar pakutinį parašysiu komentarą ... O ką apie mane ... ką apie mane ... pala pala ..." (bandau tapt sveiku internautu)
- 2016 12 02, 21:41
Aš vartoju neuroleptikus jau 5 metus, bet kaip ir sakai niekas iš esmės nepasikeičia. Psichoterapiją išbandyk, gydymas žodžiu.
O šiaip jei patys nesikeisim, tai visi pasaulio vaistai mums nepadės.
Anitezė rašė:Nežinau ar į šitą temą mano klausimas, bet šiaip ar taip per 7-erius metus supratau, kad iš psichiatro dažniausiai gali gauti AD, benzų ir neuroleptikų.
Beznai tai laikinas vaistas,
neuroleptikai visiškai paralyžuodavo mintis, dabar jų vengiu, o depresijos atveju jie net nelabai man ir reikalingi.
Ir AD visokių išbandžiau per tuos keletą metų. Gal tik keli liko neišbandyti, bet esmė, kad jokie jie man nepadeda. Up and Downs ateina ir išeina kokius AD begerčiau.
Taigi klausimas : ką daryti jeigu geri vaistus o jie lyg placebas? Ar daug tokių yra šitame forume, kurie nevienerius metus keičia vaistus/dozes ir atrodo, kad niekas iš esmės ir nepasikeičia - koks buvai apatiškas ir nedarbingas per pirmą depresijos epizodą toks ir likai?
Gal yra kokių naujų gydymo būdų apie kuriuos nesu girdėjusi?
Aš vartoju neuroleptikus jau 5 metus, bet kaip ir sakai niekas iš esmės nepasikeičia. Psichoterapiją išbandyk, gydymas žodžiu.
O šiaip jei patys nesikeisim, tai visi pasaulio vaistai mums nepadės.
Galbūt ir žinai mane, bet ne mano istoriją.
- 2016 12 10, 14:51
Sveiki. Po gimdymo susirgau depresija, kuri tesiasi jau du metus, gulejau psichiatrineje 3 sav., po to geriau escitaloprama, fluanxoli ir kvetiapina, dabar geriu brintelixa ir mirtazapina, bet savijauta labai bloga, galva sunki, daznai skauda, nuovargis didziulis. Nezinau, ka daryti? Kaip gyventi? Reikia sunu isauginti, o jegu nera. Depresija prasidejo nuo nemigos, negalejau miegoti, nei diena, nei nakti. Dabar miegu vaistu pagalba, bet bukle labai prasta. Kaip jus isgyvenate su sia liga?
- 2016 12 10, 22:36
Keista, bet buvimas su žmonėmis dažnai priverčia pasijausti dar vienišiau. Su netinkamais žmonėmis gal.. Tiesiog esi tarp žmonių, bet viduje vis tiek esi vienas ir tai skaudina dar labiau negu sėdint vienam namie.
- 2016 12 10, 22:41
Derinukai vaistų rimti. Ta prasme slopint turėtų labai, gal miegui ir gerai, bet dieną turbūt savijauta vangoka? Galbūt reikėtų pakalbėti su gydytojais apie vaistų reguliavimą, gal pakeisti dozes?
O SVARBIAUSIA - ar bandei psichoterapiją? Ar lankai dabar psichologą? Suprantu vaikas jau paaugęs, galbūt turi šiek tiek daugiau laiko? Nors pati vaikų neturiu, bet įsivaizduoju, kad tik gimus vaikui miegas būna labai fragmetiškas ir nekokybiškas - tenka vis keltis... ir tai labai turėjo išmušti iš vėžių.
O kas bendrai su depresija - nežinau kaip mes su ja gyvenam. Turbūt tiesiog darom ką galim ir tikimes, kad vieną dieną bus lengviau...
Auryte19 rašė:Sveiki. Po gimdymo susirgau depresija, kuri tesiasi jau du metus, gulejau psichiatrineje 3 sav., po to geriau escitaloprama, fluanxoli ir kvetiapina, dabar geriu brintelixa ir mirtazapina, bet savijauta labai bloga, galva sunki, daznai skauda, nuovargis didziulis. Nezinau, ka daryti? Kaip gyventi? Reikia sunu isauginti, o jegu nera. Depresija prasidejo nuo nemigos, negalejau miegoti, nei diena, nei nakti. Dabar miegu vaistu pagalba, bet bukle labai prasta. Kaip jus isgyvenate su sia liga?
Derinukai vaistų rimti. Ta prasme slopint turėtų labai, gal miegui ir gerai, bet dieną turbūt savijauta vangoka? Galbūt reikėtų pakalbėti su gydytojais apie vaistų reguliavimą, gal pakeisti dozes?
O SVARBIAUSIA - ar bandei psichoterapiją? Ar lankai dabar psichologą? Suprantu vaikas jau paaugęs, galbūt turi šiek tiek daugiau laiko? Nors pati vaikų neturiu, bet įsivaizduoju, kad tik gimus vaikui miegas būna labai fragmetiškas ir nekokybiškas - tenka vis keltis... ir tai labai turėjo išmušti iš vėžių.
O kas bendrai su depresija - nežinau kaip mes su ja gyvenam. Turbūt tiesiog darom ką galim ir tikimes, kad vieną dieną bus lengviau...
- 2016 12 11, 07:07
teisingi zodziai, tikimes, kad viena diena bus lengviau...., o kas belieka! jei netyketum, kad kada nors pageres, man tai asmeniskai, gal ir stogas pavaziuotu, psihoterapija daug kam padeda, dabar as lankau, pirma karta, tikrai savyjauta geresne, matau kaip zmones pradeda asaroti, kai arteja psihoterapijos pabaiga, sako nenorim iseiti, vienas kytu telef nr uzsirasom, kad iseje galetume pabendrauti, nes esam visi likimo broliai ir seserys.....
- 2016 12 11, 19:48
Aniteze, o tau irgi vaistai nepadeda? Kokius AD vartoji? Ar dirbi kur nors? As neisivaizduoju, kaip reiks grizti i darba, kai savijauta tokia prasta.
- 2016 12 29, 17:54
Geriu AD - Seroxatą. Dar kartais kuo nerimo išrašo ko nors, bet jis nelabai praeina... Šiuo metu nedirbu, studijuoju, bet irgi sunku susikaupti kokiam nors protiniam darbui. Tai jeigu yra galimybė negrįžti dar į darbą, tai negrįšk, pabandyk pasigydyti... Nors kai kuriems darbas padeda užsimiršti.
Auryte19 rašė:Aniteze, o tau irgi vaistai nepadeda? Kokius AD vartoji? Ar dirbi kur nors? As neisivaizduoju, kaip reiks grizti i darba, kai savijauta tokia prasta.
Geriu AD - Seroxatą. Dar kartais kuo nerimo išrašo ko nors, bet jis nelabai praeina... Šiuo metu nedirbu, studijuoju, bet irgi sunku susikaupti kokiam nors protiniam darbui. Tai jeigu yra galimybė negrįžti dar į darbą, tai negrįšk, pabandyk pasigydyti... Nors kai kuriems darbas padeda užsimiršti.
- 2016 12 29, 19:40
nesuprantu kodel paskyre neurolpetikus fluanxol ir quetipine, kalbejai psichiatrui apie kaltybe, nuodeme? Nustate depresija su psichoze? Nes seip sau antipsichotikai neskyriami. O miegui skyriami kiti preparatai.
Jeigu butu sunki depresija, tada paskyrtu triciklika, amitriptilina , imipramina arba selektivu atgalinio seratonino ir noradrenalino suemimo blokatorus pvz duloksetina, tau gi paskyre escitaloprama, kuris taip pat gana stiprus, tai galima pasakyti jau virsutinis ligis ka galima vartuoti paciam namuose,o ne ligonineje. Dabar tau paskyre mirtazapina tai sedacinis tetraciklikas noradrenerginis ir specifinis seratoninenerginis atidepresantas, kurio veiksmas pasireiske kaip ir kitu antidepresantu 2 - 3 savaite, bet sedacinis salutinis efektas pasireiske iskart, brintelix nesuprantu prie ko tau skyre, tai gana naujas antidepresantas, turbut kad paimti is tave kuo daugiau pinigeliu, nes uz kiekviena israsyta "kokia reikia" recepta psichiatrams primoka ar vaistine ar farmkompanija ir taip toliau.
Jeigu sedi vienoe pozoje, negali kalbeti, negali verkti, negali save priziureti , tada tai stipri depresija, jeigu ne tai vidutine arba lengva distimija. Ziurint kokie tavo simptomai. Kada prasidejo, iskart po gymdimo? Jokio dziaugsmo nebuvo?
Auryte19 rašė:Sveiki. Po gimdymo susirgau depresija, kuri tesiasi jau du metus, gulejau psichiatrineje 3 sav., po to geriau escitaloprama, fluanxoli ir kvetiapina, dabar geriu brintelixa ir mirtazapina, bet savijauta labai bloga, galva sunki, daznai skauda, nuovargis didziulis. Nezinau, ka daryti? Kaip gyventi? Reikia sunu isauginti, o jegu nera. Depresija prasidejo nuo nemigos, negalejau miegoti, nei diena, nei nakti. Dabar miegu vaistu pagalba, bet bukle labai prasta. Kaip jus isgyvenate su sia liga?
nesuprantu kodel paskyre neurolpetikus fluanxol ir quetipine, kalbejai psichiatrui apie kaltybe, nuodeme? Nustate depresija su psichoze? Nes seip sau antipsichotikai neskyriami. O miegui skyriami kiti preparatai.
Jeigu butu sunki depresija, tada paskyrtu triciklika, amitriptilina , imipramina arba selektivu atgalinio seratonino ir noradrenalino suemimo blokatorus pvz duloksetina, tau gi paskyre escitaloprama, kuris taip pat gana stiprus, tai galima pasakyti jau virsutinis ligis ka galima vartuoti paciam namuose,o ne ligonineje. Dabar tau paskyre mirtazapina tai sedacinis tetraciklikas noradrenerginis ir specifinis seratoninenerginis atidepresantas, kurio veiksmas pasireiske kaip ir kitu antidepresantu 2 - 3 savaite, bet sedacinis salutinis efektas pasireiske iskart, brintelix nesuprantu prie ko tau skyre, tai gana naujas antidepresantas, turbut kad paimti is tave kuo daugiau pinigeliu, nes uz kiekviena israsyta "kokia reikia" recepta psichiatrams primoka ar vaistine ar farmkompanija ir taip toliau.
Jeigu sedi vienoe pozoje, negali kalbeti, negali verkti, negali save priziureti , tada tai stipri depresija, jeigu ne tai vidutine arba lengva distimija. Ziurint kokie tavo simptomai. Kada prasidejo, iskart po gymdimo? Jokio dziaugsmo nebuvo?
- 2016 12 29, 20:10
dauguma moteru po gimdymo pasireiskia depresija, vienai pazystamai buvo labai blogai, jai reikejo dvieju metu kol atsigavo, su mediku pagalba, bet dabar viskas okei, dirba, pati medike yra, taip kad viskas bus gerai, reikia laiko.
- 2016 12 29, 20:34
nes fiziskai labai keicias biochemija endokrinine sistema kai moterys pastovusi, ir kai gimda..krenta silpniausios vietos, kam psichika kam dar kas.. todel moteris gali vietoj dziaugsmo istikti tai kad jinai nieko nenori nieko negali net tik vaika o ir save priziureti, o gali puti ir psihoze, kledesiai, bandimai nusizudyti, arba kitus nors tai rieta bet vistiek. Ir tai organiskai keiciasi ta galima patvirtinti, depresija ne kaip liga o kaip sindromas prie organikos o ne seip sau depresija , dazniausiai gi psichiatrai nezino del ko depresija, todel ir apie gydyma negali ejti kalbos, tik apie bandym apanaikinti simptoma.