Moderatorius: signs

Parašė Jonitasss
Vaiduk rašė:Dar patikslinsiu tavo diagnoze suprantamiau tai maniakine depresija(bipolinis afektinis)

Sveiki,net idomu,kai turi neįgalumą,žinoma vaistus naudoji pastoviai.Kokius vaistus naudojat ir kokiom dozėm,ar bent padeda gyvent normalų gyvenbimą ?
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
#362211 Vieniem padeda kitiem ne, labai indvidualiai. Nors kam padeda vistiek sunkiau normaliai gyvent sakyciau. Greiciau darbe pavargsta, daugiau ilsisi, nesirysta prisiimt isipareigojimu didesniu ar nenori.
Vartotojo avataras
Parašė cideksas
Vaiduk rašė:Vieniem padeda kitiem ne, labai indvidualiai. Nors kam padeda vistiek sunkiau normaliai gyvent sakyciau. Greiciau darbe pavargsta, daugiau ilsisi, nesirysta prisiimt isipareigojimu didesniu ar nenori.

Visiskai teisingai man sunki depresija nejauciu to liudesio kai buvau pasiekes dugna kai jau norejau gala pasidaryti, bet visiskai nera gerai nors ir vartojant vaistus, bentjau man isliko pastovus nuovargis, apatija, nuotaikos praktiskai niekada nera ir vaistu salutiniai galvos skausmas ryte, tremoras jei pamirstu isgert vaistus kartais silpnumas...
Vartotojo avataras
Parašė cideksas
niktė rašė:Šiandien buvau pirmąkart Neįgalumo nustatymo tarnyboj, padaviau dokumentus. Mažai mane ko klausinėjo. Tik kai paklausiau, ar tikėtina ar duos grupę, pasakė, kad pagal tai, ką spėjo pati perskaityti - duos, tik negali atsakyti kurią būtent. Labai tikiuosi gaut II grupę. Per paskutinius 2 metus ligoninėse gulėjau gal 6 kartus, buvo daug reanimacijų, bandymų žudytis. Mano diagnozė - bipolinis-afektinis sutrikimas su sunkia depresija be psichozės simptomų. Kaip manot, įmanoma, jog II grupę duos su tokia diagnoze?

Na praktikoje pirma karta daznai duoda 3 grupe pradzioj kokiam pusmeciui po to jau 2 na isimciu buna...mano atveju dabar dave pirma karta 3 (45% darbingumas} metams., po metu vel ziures nors logiskai mastant tai ar negalejo tu 5% pagailet {40% jau 2 grupe)...
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#362407 Cideksas, o gal gali pasakyti, kuriam mieste ėjai komisiją? Čia Vilniuje ar kur tokie skregos?

Man irgi tuoj į NDNT. Brrr bijau. Nors savijautos prasme dzin. Nes kaip jaučiausi tragiškai, taip ir dabar..Jokia vaistų kombinacija nepadeda.
Vartotojo avataras
Parašė cideksas
HappyAngel rašė:Cideksas, o gal gali pasakyti, kuriam mieste ėjai komisiją? Čia Vilniuje ar kur tokie skregos?

Man irgi tuoj į NDNT. Brrr bijau. Nors savijautos prasme dzin. Nes kaip jaučiausi tragiškai, taip ir dabar..Jokia vaistų kombinacija nepadeda.

Šiauliuose man ir sveikata pablogejo po ligonines 3men., padirbau nezinau kiek dar tversiu reiks vel gultis kokiam menesiui man kazkaip ligoninej geriau palieka pabendrauju su tais paciais likimo draugais jokiu rupesciu uzsiemimai siokie tokie vaistus pagoreguoja....o dabar grystu is darbo isgeriu raminamuju ir vel i lova nieko nesinori vaistu salutiniai ir baisus troskina ryte galva skauda, silpna nu vienu zodziu...
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#362438 Tikrai nekas, užjaučiu labai. Tik žinok ir aš jaučiuosi siaubingai ir jau akligatvyje, kas liečia gydymą vaistais. Nesuprantu, kaip esant tokiai savijautai galima duoti trečią grupę. Manau koją kiša darbas, kad dar sugebi dirbti nepaisant savijautos. Jei nedirbtum, o tik gydytumeisi gautum antrą. Aš čia nepropoguoju buvimo bedarbiu, bet manau, kad svarbiau sveikata nei darbas. Pirma susitvarkai kiek įmanoma sveikatą, o tada darbai. Nes juk kenčia ir darbo našumas, iš kitos pusės vėl kenčia darbuotojas. Man žmogus ir jo savijauta yra aukščiau visko. Todėl aš net nedrįstu dabar darbo ieškotis, nes nepadirbčiau. Pažįstu save, todėl gydausi, ieškau išeičių, bet kai pvz dabar savijauta tokia, kad norisi kraują nusileisti, tai apie ką daugiau galima kalbėti :(
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#362457 Visai susipainiojau. Ar pakartotinai važiuojant į komisiją būtina važiuoti tiksliai nurodyta data, t.y. nedarbingumo galiojimo pabaigos data? Ar galima ir vėliau?
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
#362459 Sakau su ta grupe II sunku. Man tai buvo nuo vaikystes irasai, kad lankydavausi pas psichiatra ir vaiku gulejas esu. Be to susirgau 11klasej ir pati pirma karta 3 men isgulejau, labai greitai keitesi ligos eiga, labai daug simptomu, nusiskundimu, vilniuj kai nustate tai isvis palaida bala buvau, iki anektodu :o Zodziu niekam nebuvo abejoniu kas per liga ir kad tikrai nesimuliuoju.
Happy angel o kas del darbo, tai jei tu dirbi Labai abejoju, kad II duos. :(
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#362460 Aš antrą grupę turiu du metus. Nedirbu. Gydytojams nei pačiai nepavyksta stabilizuoti būklės. Jaučiuosi lyg sirgdama chroniška sunkia depresija.

Please, padėkit :sos: Ar yra NDNT nustatyta griežtai datos, kada turi atvykti, t.y. pakartotinai kai važiuoji ar gali vėluoti keliomis dienomis?
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
HappyAngel rašė:Aš antrą grupę turiu du metus. Nedirbu. Gydytojams nei pačiai nepavyksta stabilizuoti būklės. Jaučiuosi lyg sirgdama chroniška sunkia depresija.

Please, padėkit :sos: Ar yra NDNT nustatyta griežtai datos, kada turi atvykti, t.y. pakartotinai kai važiuoji ar gali vėluoti keliomis dienomis?

Del pakartotinio nezinau. Veliau, gali, bet ne anksciau nei 1 diena(cia idealiai), bet durnai. Iki men 10 moka tai paveluosi 2 dienas, sakys a tai gal tau nereikia grupes, nes jie ten is**** del tu dienu.
Vartotojo avataras
Parašė cideksas
HappyAngel rašė:Tikrai nekas, užjaučiu labai. Tik žinok ir aš jaučiuosi siaubingai ir jau akligatvyje, kas liečia gydymą vaistais. Nesuprantu, kaip esant tokiai savijautai galima duoti trečią grupę. Manau koją kiša darbas, kad dar sugebi dirbti nepaisant savijautos. Jei nedirbtum, o tik gydytumeisi gautum antrą. Aš čia nepropoguoju buvimo bedarbiu, bet manau, kad svarbiau sveikata nei darbas. Pirma susitvarkai kiek įmanoma sveikatą, o tada darbai. Nes juk kenčia ir darbo našumas, iš kitos pusės vėl kenčia darbuotojas. Man žmogus ir jo savijauta yra aukščiau visko. Todėl aš net nedrįstu dabar darbo ieškotis, nes nepadirbčiau. Pažįstu save, todėl gydausi, ieškau išeičių, bet kai pvz dabar savijauta tokia, kad norisi kraują nusileisti, tai apie ką daugiau galima kalbėti :(

Na as dirbu nes neturiu kitos iseities nedirbti nes uz 103eur invalidumo niekaip nepragyvenciau...tai ir einu dantis sukandes...mano darbas protinis bet ir tai po darbo dienos jauciuosi kaip visa para buciau dirbes gaila man ir vaistai nekazka padeda kuo tuo toliau darosi vis didesnis abejingumas viskam o dar tie fiziniai pojuciai tremoras galvos skausmas ryte bet cia turbut nuo kloniko seniau taip nebuvo...uzjauciu ir tave happy angel...
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#362495 Cideksas, man tai labai netiko Valdoxanas. Ir galvą skaudėjo ir pati savijauta dieną būdavo tokia, kad žliumbiau, nenorėjau gyventi, neradau sau vietos. Ir keista buvo, nes realiai tada taip negalvojau, nutraukus Valdoxaną dingo visi šitie šalutiniai. Nesakau, kad tau jie netinka, bet labai daug vaistų geri. Man net keista, kaip su tokia kvetiapino doze galima protinį darbą dirbti. Mane "užmuša" nuo 25 mg. O va clonazepamo sako, jei per dieną išgeri 1 tabletę tai nieko, jis gerai nerimą slopina. Man buvo skyrę po ketvirtį 3 kartus per dieną (čia grynai nerimo gydymui, t.y. slopinimui).

Dabar žinios iš NDNT. Pasiskambinau. Pasirodo galima važiuoti ir vėliau į Komisiją nei galutinė neįgalumo pažymos data. Tik prašyme reikia nurodyti skiltyje - Atstatyti nedarbingumą - ten nurodai už kiek laiko atstatyti ir nurodai priežastį. Ir viskas.
O aš vakar visa panikoj buvau.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
Vaiduk rašė:Vieniem padeda kitiem ne, labai indvidualiai. Nors kam padeda vistiek sunkiau normaliai gyvent sakyciau. Greiciau darbe pavargsta, daugiau ilsisi, nesirysta prisiimt isipareigojimu didesniu ar nenori.

Vaistai padeda slopinti blogus simptomus, bet jie labai kenkia sveikatai. Kai geri visokius psichikos vaistus tai visam gyvenimui susigadini naturalius smegenu procesus. As visaip bandau mest vaistus, bet neiseina.
Jei iseina be vaistu tai geriau stengtis ir gyventi be vaistu, bet kai nera iseities, tai ka padarysi :kutikuti
Vartotojo avataras
Parašė cideksas
HappyAngel rašė:Cideksas, man tai labai netiko Valdoxanas. Ir galvą skaudėjo ir pati savijauta dieną būdavo tokia, kad žliumbiau, nenorėjau gyventi, neradau sau vietos. Ir keista buvo, nes realiai tada taip negalvojau, nutraukus Valdoxaną dingo visi šitie šalutiniai. Nesakau, kad tau jie netinka, bet labai daug vaistų geri. Man net keista, kaip su tokia kvetiapino doze galima protinį darbą dirbti. Mane "užmuša" nuo 25 mg. O va clonazepamo sako, jei per dieną išgeri 1 tabletę tai nieko, jis gerai nerimą slopina. Man buvo skyrę po ketvirtį 3 kartus per dieną (čia grynai nerimo gydymui, t.y. slopinimui).

Dabar žinios iš NDNT. Pasiskambinau. Pasirodo galima važiuoti ir vėliau į Komisiją nei galutinė neįgalumo pažymos data. Tik prašyme reikia nurodyti skiltyje - Atstatyti nedarbingumą - ten nurodai už kiek laiko atstatyti ir nurodai priežastį. Ir viskas.
O aš vakar visa panikoj buvau.

Na nežinau man ligoninėj bandė iš pradžių po 25mg., 3 kartus dienoj duoti, bet nenuimdavo nerimo tai pakėlė iki 50mg., 3 kartus i diena tai viskas susitvarkė dabar geriu pagal poreiki ryte ketvirti kloniko, 50mg kvetiapino ir effexor 150mg tai savijauta normali, o per pietus kartais išvis negeriu jei normaliai jaučiuos, vakare 200mg kvetiapino, 50mg agumelatino ir 3 ketvirtadalius kloniko, bet ir tai nakti prabudineju....nežinau reiks gal gultis vėl i ligonine bandyti nebegerti to valdoksano vienu žodžiu esu pasimetes...man ir atrodo kad labai jau daug as tu vaistu geriu...