Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Vejarode
#353103 Pimoje šalutinių poveikių eilutėje rašo apie tai, kad gali susiformuoti krešuliai (venose). Man vaistinėje siūlė hertemagnyl (estiškas aspirinas mažesnėmis dozėmis) prie risperidono. Na, bet labai daug vaisių ir kitų maistų produktų, turi tų pačių savybių kaip ir aspirinas. O šiuo metu jų gausu. Ir beto aspirinas gali turėti neigiamų padarinių. Taigi reikia gerti daugiau vandens (kuris skystina kraują) ir nevenkti tų maisto produktų, kurie turi salikatų (salycates).

Pagooglinau krešulių simptomus, mano atveju tai ne krešuliai. Aš tik labai bijojau kai perskaičiau apie juos informaciniame lapelyje.

Jau kurį laiką geriu šį vaistą, ir man nepatinka kad jis mane migdo. Nuo 2mg tabletės naktį miegu 12h. Jeigu išgeriu puse tabletės, miegu trumpiau. Bet juk tai blogai. Reiktų gerti visą. Nes jei pati mažinsiu, tai visiškai galiu atprasti, o tada vėl kokia psichozė gali ištikti. Ką daryt, kad taip miegas neimtų? (Išskyrus kavą ir arbatą)
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#353111 Užtat aš einu aštuntą vakaro miegot. :bloga Nors geriu kitus neuroleptikus, bet jie irgi migdo. Nelabai yra ką daryt, gert vaistažoles tonizuojančias bišk. Mane karčios vaistažolės pabudina. :D Kietis (kartusis), balinis ajeras. Graikinis riešutas man rods tonizuoja. Paprastasis kietis truputį ir pakelia ir ramina bent mane.
Vartotojo avataras
Parašė Vejarode
#353113 Kartusis kietis - tai pelynas? Dėkui tau, tokio turiu, reikės pabandyt. Nes kai bandau neužmigti su kava tai kitom dienom tas miegas kompensuojasi. Čia tikriausiai dėl mano ligos, bet man naktis labiau patinka nei diena.
Vartotojo avataras
Parašė Vejarode
#353118 :aciu Bet pelynas didina apetitą. Ir risperidonas didina apetitą. Tai jo nebandysiu. Graikiškus riešutus nelabai mėgstu. Balinis ajeras irgi didina apetitą. O jei pasiskundžiu gydantiesiems dėl miego, tai sulaukiu atsakymo kad kalti ne vaistai, o mano organizmui to reikia. Nemanau kad psichiatrui labai rūpėtų mano gyvenimo kokybė: jei nėra psichozės, vadinasi jis gerai gydo.

O ką manot apie tai: risperidonas tabletėmis dviem mėnesiam kainuoja 6 eurai. O tokiam pačiam laiko tarpui injekcinis būtų 500 eurų. Tai 494€ kainuoja fiziologinis tirpalas ir švirkštas?... (man jis kompensuojamas, bet skaičiuoti tai moku)
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
Vejarode rašė:Sveiki,
Man atrodo, kad man yra susidarę krešulių nuo šio vaisto. Gal kas žino kaip juos pašalina? Gal galima kaip paprastai nustatyti ar yra krešulys ar ne? Kojoje vienoj vietoje jaučiu sukietėjimą kai paspaudžiu, ir atrodo tokio neturėtų būti. Peršasi mintis, kad tai galėtų būti krešulys, nes vartoju šiuos vaistus. Ar čia būtų panašiau į kokius vėžinius darinius. Susumavus mano mintis išeitų toks klausimas: kas yra krešulys? (Ir visgi jis tinka šioje temoje, nes kaip jau sakiau nuo šių vaistų).

Kas nepasivargins atsakyti - linkiu geros dienos :-)

Pagerk cardio aspirino. Bet pirma pasidaryk hemaglobino tyrima. Jei hemaglobinas geras tai nebutina aspirinas. Tada gerk daug vandens. Apie 3-5 litrus.

Rekomenduociau dar padidaryt visus cholesterolio tyrimus plius bendra kraujo tyrima plius prolaktina
Vartotojo avataras
Parašė Vejarode
Phurriz rašė:
Vejarode rašė:Sveiki,
Man atrodo, kad man yra susidarę krešulių nuo šio vaisto. Gal kas žino kaip juos pašalina? Gal galima kaip paprastai nustatyti ar yra krešulys ar ne? Kojoje vienoj vietoje jaučiu sukietėjimą kai paspaudžiu, ir atrodo tokio neturėtų būti. Peršasi mintis, kad tai galėtų būti krešulys, nes vartoju šiuos vaistus. Ar čia būtų panašiau į kokius vėžinius darinius. Susumavus mano mintis išeitų toks klausimas: kas yra krešulys? (Ir visgi jis tinka šioje temoje, nes kaip jau sakiau nuo šių vaistų).

Kas nepasivargins atsakyti - linkiu geros dienos :-)

Pagerk cardio aspirino. Bet pirma pasidaryk hemaglobino tyrima. Jei hemaglobinas geras tai nebutina aspirinas. Tada gerk daug vandens. Apie 3-5 litrus.

Rekomenduociau dar padidaryt visus cholesterolio tyrimus plius bendra kraujo tyrima plius prolaktina

Dėkui :-)
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
#363551 nors geriau siu vaistu tik 2 mg bet nenustigima vietoj ziauru sukeldavo, Buvo baisiau nei psichoze. Ir cikadolis to nenustigimo dazniausia nenuimdavo :bloga
Parašėazuolas
zaliasis rašė:Kokie panasus vaistai y situos tik kad svoris neaugtu? Ir potencija nedingtu.

Panasus manau haloperidolis, olanzapinas, abilify. Gal olanzapinas ir augina svori gearai nzn, bet haloperidolis ir abilify tikrai ne.
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduoklis
#370264 Sveiki,
gal žinot ar galima dalinti Rispolept 1 mg plevele dengtas tabletes per pusę?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Vyagndas rašė:Sveiki jeigu ligos pradzio skire ir netiko tai reiskesi ir xeplion netinka

xeplionas yra tai, ka gauna organizmas suvirskines risperidona, dali xepliono, dali rispolepto. Abu turi panasia farmakologija ir vienam neveikiant, greiciausiai neveiks ir kitas.