Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#363066 Tai pagal savijautą. Ir ar slopina. Jei reik, kad ryte ar dieną paslopintų, tada gerk, jei slopina ryte ar dieną.
Aš 5mg geriu ryte ir 10mg vakare.
Vartotojo avataras
Parašė estranged
KunigaikštisMyškinas rašė:Tai pagal savijautą. Ir ar slopina. Jei reik, kad ryte ar dieną paslopintų, tada gerk, jei slopina ryte ar dieną.

Kaip supratau olanzapinas veikia 33h {Biological half-life}. Tai uztenka viena karta isgert.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
estranged rašė:
KunigaikštisMyškinas rašė:Tai pagal savijautą. Ir ar slopina. Jei reik, kad ryte ar dieną paslopintų, tada gerk, jei slopina ryte ar dieną.

Kaip supratau olanzapinas veikia 33h {Biological half-life}. Tai uztenka viena karta isgert.

Tai half life'as nieko nesako. Peak time'as yra olanzapino 6 valandos. Tai apsimoka gerti ryte viena ir vakare viena.

Kaikuriuos olanzapinas migdo, tai tiem tik vakare reiktu gerti, bet jei nemigdo, tai galima ir padalinti i ryta ir vakara.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#363189 geriu 15mg vakare, kai kurie daktarai dalina i 5mg ryte ir 10mg vakare, bet vargu ar stipri histamino blokada, nuo kurios migdo, logiska gerti ryte. Nors siaip kam veikia, nereikia ir gadinti :)
Parašė Jonitasss
biggie rašė:geriu 15mg vakare, kai kurie daktarai dalina i 5mg ryte ir 10mg vakare, bet vargu ar stipri histamino blokada, nuo kurios migdo, logiska gerti ryte. Nors siaip kam veikia, nereikia ir gadinti :)

Sveiki,po kiek laiko pradeda veikt šis vaistas?
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
Jonitasss rašė:
biggie rašė:geriu 15mg vakare, kai kurie daktarai dalina i 5mg ryte ir 10mg vakare, bet vargu ar stipri histamino blokada, nuo kurios migdo, logiska gerti ryte. Nors siaip kam veikia, nereikia ir gadinti :)

Turetum greitai pajusti poveiki. Kai kurie iskarto pajaucia, nes migdo kaikuriuos.
Ziurint apie koki tu poveiki kalbi.. Half life'as iki 50 valandu.. O kada pagerejimo laukti tai per pirmus menesius turetum pamatyti.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Jonitasss rašė:

Siaip kazkoki tai poveiki duoda per diena, psichoziniai dalykai susitvarko per savaite, vat kognityvines funkcijos atsigauna leciau, daugeliui neuroleptiku prireikia iki metu, kol pilnai atstato zmogui darbinguma, demesi, atminti ir koncentracija, bet irgi individualus reikalas :)
Vartotojo avataras
Parašė estranged
biggie rašė:
Jonitasss rašė:

Siaip kazkoki tai poveiki duoda per diena, psichoziniai dalykai susitvarko per savaite, vat kognityvines funkcijos atsigauna leciau, daugeliui neuroleptiku prireikia iki metu, kol pilnai atstato zmogui darbinguma, demesi, atminti ir koncentracija, bet irgi individualus reikalas :)

Sakai net demesi, atminti teigiamai veikia? As galvojau, kad tik nepadarytu dar didesnes miglos galvoj. :bloga
Parašė Jonitasss
Phurriz rašė:
Jonitasss rašė:

Turetum greitai pajusti poveiki. Kai kurie iskarto pajaucia, nes migdo kaikuriuos.
Ziurint apie koki tu poveiki kalbi.. Half life'as iki 50 valandu.. O kada pagerejimo laukti tai per pirmus menesius turetum pamatyti.

Po 5 mg.pradžiai nakčiai,bet miegas gerėja.Dar geriu tik savaitę.Kaip supratau.jis ne tik.miegą gerina bet ir nuima nerimą?Nepaaiškino man gydytoja kas po kam.
Parašė Dr41d45
Jonitasss rašė: Po 5 mg.pradžiai nakčiai,bet miegas gerėja.Dar geriu tik savaitę.Kaip supratau.jis ne tik.miegą gerina bet ir nuima nerimą?Nepaaiškino man gydytoja kas po kam.

O kaip su svoriu, nes man tai taip šovė į viršų, kad šakės. Man nerimą nuėmė ir miegą patvarkė, tik nežinau ar galima tai vadinti miego patvarkymu, nesrytais toks priglušintas, kad sunku net išlipti iš lovos.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
Dr41d45 rašė:
Jonitasss rašė: Po 5 mg.pradžiai nakčiai,bet miegas gerėja.Dar geriu tik savaitę.Kaip supratau.jis ne tik.miegą gerina bet ir nuima nerimą?Nepaaiškino man gydytoja kas po kam.

O kaip su svoriu, nes man tai taip šovė į viršų, kad šakės. Man nerimą nuėmė ir miegą patvarkė, tik nežinau ar galima tai vadinti miego patvarkymu, nesrytais toks priglušintas, kad sunku net išlipti iš lovos.

Jonitai, jis nemiegui vaistas. Cia neuroleptikas. Migdomas poveikis paveikia tik kaikuriuos. Jis stabilizuoja nuotaika ir gydo sizofrenijos simptomus. 5 mg yra labai maza doze.

Dr41d45, sis vaistas labiausiai svori auginantis is visu. Desimtim kilogramu zmones nuo jo uzauga. Tik retas kuris neuzauga svorio.
Parašė Jonitasss
Phurriz rašė:
Dr41d45 rašė:

Jonitai, jis nemiegui vaistas. Cia neuroleptikas. Migdomas poveikis paveikia tik kaikuriuos. Jis stabilizuoja nuotaika ir gydo sizofrenijos simptomus. 5 mg yra labai maza doze.

Dr41d45, sis vaistas labiausiai svori auginantis is visu. Desimtim kilogramu zmones nuo jo uzauga. Tik retas kuris neuzauga svorio.[/quote
Man vidutinio sunkumo depresija,bet nakčiai skyre,tai ir nelabai įkertu,šizofrenija nesergu.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Jonitasss rašė:Man vidutinio sunkumo depresija,bet nakčiai skyre,tai ir nelabai įkertu,šizofrenija nesergu.

neuroleptikai skiriami tik labai sunkios arba psichozines depresijos atvejais, miegui yra ir kitu pasirinkimu, kaip antidepresantas mirtazapinas, trazodonas, benzodiazepinai ar tie patys z vaistai zolpidemas ar zopiclonas
Parašė Linaaa
biggie rašė:
Jonitasss rašė:Man vidutinio sunkumo depresija,bet nakčiai skyre,tai ir nelabai įkertu,šizofrenija nesergu.

neuroleptikai skiriami tik labai sunkios arba psichozines depresijos atvejais, miegui yra ir kitu pasirinkimu, kaip antidepresantas mirtazapinas, trazodonas, benzodiazepinai ar tie patys z vaistai zolpidemas ar zopiclonas

As ne gydytojas,nežinau,ką išrašo tą bandau gert...,bet jau keite vaistus daug kartu ir niekas netinka.nepadeda.Dar plius geriu rivotrol 2gm.Savaitei laiko toks derinys,nes antidepresantai nepadeda,išbandyti beveik visi :(