Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė kenny
#365075 F 41.2, mišrus depresijos ir nerimo sutrikimas. Susirgau praeitą vasarį, escitalopramą pradėjau vartoti praėjus daugiau nei savaitei nuo ligos pradžios nuo 5 mg. Ties 15 mg pasijautė pagerėjimas, maždaug gegužės vidury išnyko visi simptomai. Dabar kasdien kapoju po 20 mg kaip saldainį - jokių pašalinių, nei teigiamų, nei neigiamų. Vieninteliai neigiami buvo pačioje pradžioje, biški pykino ir pusdienį po išgėrimo mykolas prastai stovėdavo. :super
Parašė nmante
#365083 O man įdomu, ką reiškia visiškai jokių simptomų? - Čia tipo anei trupučio to nerimo nelieka? Absoliučiai apatiškas? Gerti pradėjau ir aš, dar trumpai, bet na tikrai būna nerimo minčių, bet kažkaip bandau grynai dirbti su savimi, jas analizuoti ir pan.
Jei,, anei trupučio,, nelieka - ar nepasidaro visiškai pofigizmas? :?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
nmante rašė:O man įdomu, ką reiškia visiškai jokių simptomų? - Čia tipo anei trupučio to nerimo nelieka? Absoliučiai apatiškas? Gerti pradėjau ir aš, dar trumpai, bet na tikrai būna nerimo minčių, bet kažkaip bandau grynai dirbti su savimi, jas analizuoti ir pan.
Jei,, anei trupučio,, nelieka - ar nepasidaro visiškai pofigizmas? :?

nerimas nera naturali zmogaus busena, bet ir pofik neturi buti. Sunku atsakyti i tavo klausima, bet jei jauties gerai, efektyviai, tai yra remisija, jei kankina nerimas, nuovargis, nera koncentracijos, vadinas nera 100% simptomu kontroles, kas depresiniuose sutrikimuose yra norma
Parašė nmante
#365559 Baigiasi antra savaite nuo pradėjimo gerti, per visą tą laiką tai temperatūra 37,tai lengvas pykinimas, tai saltkretis, ar galvos skausmas, čia normalu?
Parašė Karalienė
#365661 Geriu jau tuoj metai..toleruoju labai gerai..nuo pat pirmos dienos..ar padėjo- perkūnai žino..gal nebežliumbiu ir nenoro gyventi nėra tokio stipraus. Bet kažkokia be emocijų išvis tapau. Prieš tai gėriau coaxili, kuris nulis poveikio.
Dėl svorio. Nepriaugau nei gramo. Esu kūda kaip dviratis. 173 ir 53.
Bet šalia jo dar eina ir lexotanilis, ir xanax. Ne vienu metu. Pakaitomis..
Nemiga išliko..stilnox, kai kada clonazepam..visokio mėšlo..
Depresijos stažas apie du metai. Vienu metu ir skyriausi ir teko palaidoti staiga mirusią mamą..po to viskas ir prasidėjo..juodai.
Vartotojo avataras
Parašė Pasiklydusi savyje
#367922 Sveiki.

Turiu klausima. Pradejus vartoti AD kada jau pasireiskia pirmi salutiniai pozymiai? Na tarkim man escitaloprama skyre nuo 1/8(10mg). Nuo kokios dozes as jau galiu pradeti jausti kazka negero? Ir nuo ko tas salutiniu jautimas priklauso?Vieni rase,kad jokiu salutiniu nebuvo,kiti kad buvo ir gana bjaurus.Nors kiek as skaiciau tai sie AD vieni tokie saugesniu. Jeigu tarkim pradedi vartoti ypac sunkiu gyvenimo periodu gal tie salutiniai ir gali labiau pasireiksti? Ar as cia tiesiog savo klaidinga nuomone tokia turiu. Mat siuo metu situacija pas mane siaubingai itempta. Ir pradejau vartoti AD tai nezinau,ar nebus dar blogiau?

Lauksiu jusu nuomoniu.

:flo
Vartotojo avataras
Parašė Kovotojas
#367927 sveika, su tais salutiniais poveikiais kiekvienam skirtigai, daug priklauso nuo organizmo, turi pati save sekti ir kas netaip tuoi kreiptis i medikus, as pavizdziui kai pradejau vartoti seroxata su fliuanxoliu visiskai nejauciau salutinio poveikio, o kitiems buna, taip kad cia sunku ir gydytojui pasakyti, kaip tau gali pasireiksti, siaip salutinis poveikis turi kazkur per dvi savaites praeiti.
Vartotojo avataras
Parašė Pasiklydusi savyje
Kovotojas rašė:sveika, su tais salutiniais poveikiais kiekvienam skirtigai, daug priklauso nuo organizmo, turi pati save sekti ir kas netaip tuoi kreiptis i medikus, as pavizdziui kai pradejau vartoti seroxata su fliuanxoliu visiskai nejauciau salutinio poveikio, o kitiems buna, taip kad cia sunku ir gydytojui pasakyti, kaip tau gali pasireiksti, siaip salutinis poveikis turi kazkur per dvi savaites praeiti.

As va buvau pradejus vartoti seroxata. Tiesa nuo 1/4 tai buvo labai negera net nuo tos dozes.Stoga rove ir panikos atakos stiprios dar plius mintis apie saves zalojima buvo.bet cia vos pradejus net tokia doze.Tai baime dabar yra. Na va siandien antra diena 1/8 cipralex kolkas kazko baisaus nejauciu. Gal tik galva pasvaigus. Tai va ir nezinau kada cia tiketis/nesitiketi tu salutiniu. O kadangi situacija dabar tokia negera gyvenime nezinau ar verta pradeti ar sedeti tik ant raminamu.
Vartotojo avataras
Parašė Kovotojas
#367934 man cipralexsas is vis jokio poveikio nedave, is pradziu as irgi geriau viena seroxata, tai man tas pats kaip ir tau budavo, panikos atakos...., kai papildomai dar pradejau fliuanxoli vartoti, po dvieju savaiciu kazkur viskas susinormalizavo.
Vartotojo avataras
Parašė emar
#367947 Cipralex'o šalutinių nebuvo. Nemigą sutvarkė. Ir nebereikėjo gerti raminamųjų (bromazepamo). Pirminė dozė (po pereinamojo laikotarpio buvo 10 mg). Kartojantis emocinėms duobėms padidino iki 15 mg. Šita dozė - pats tas. Miegu puikiai, atsistatė daug pojūčių. Bandymas savavališkai mažinti iki 10 mg buvo negeras. Bet grįžus prie 15 mg viskas super. Geriu jau beveik metus. Gal per analogišką laiką sugebėsiu sugeneruoti tokius pokyčius savyje ir savo gyvenime, kad man jų nebereikės...
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#370303 Paskutinis postas lyg ir turėtų įkvėpti vilties. Nors pirmasis mano bandymas gydytis escitalopramu buvo labai nevykęs. 2 savaitės suaktyvėjimo ir per geros nuotaikos. Tada vėl depresija ir nei 20 mg dozė nepadėjo. Bandau iš naujo tikėdamasi bent to įvedamojo šalutinio man gero poveikio. Tik kol kas jaučiu mieguistumą. Jis man būna 3 dienas. O tada turėtų bent kurį laiką pagerėti. Tikiuosi. Tik dabar būsena tai labai sunki, labai paaštrėjo depresija. Prisižaidžiau su neterapinėmis antidepresantų dozėmis, bandydama žiūrėti gal ir be jų bus geriau, nes nejutau jokio poveikio juos gerdama. Bet dabar dar blogiau. Taigi geriau visada tarkitės ir klausykite gydytojų, kad ir kokią patirtį / stažą ligoje turėtumėte.