Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė nusivyliau gyvenimu
Anitezė rašė:
Tomas2222 rašė:Aniteze tas nuovargis tai neuroleptiku slopinimo pasekme. Man tas pats budavo risperidono vartojime. Kaip ir su neramiu koju sindromu., tai orgi nuo neuroleptiku nesvarbu koki jie. Jie beveik visi vienodai veikia, nes ju visu paskirtis slopinti tavo emocijas. Bet kai jie dirba savo darba tie neuroleptikai, neuslopina, nepribaigia vienos emocijos GALUTINAI. Tai - nerimo. Nes kai nerimauji, bet tuo paciu dar ir prislopintas tai gaunas, kad nk negali veikti bet fiziskai per diena jeigu neisvargsti, tai bent kojas judini.

Taip iš dalies sutinku. Bet esmė, kad tas nuovargis man prasidėjo dar praeitais metais (tada gėriau tik bromozepamą ir AD) ir tik prieš savaitę paskyrė halo. Manęs kol kas jis visai niekaip neveikia... :) Nu įdomus vaistas iš jūsų pasakojimų, bet man nėra šizofrenijos, tai nežinau kodėl jį gavau :D Tiesiog jau gal nebežino ką daryt su manim, nes sako aš beveik visus vaistus jau išbandžius.

Gal pas tave psichogenine depresija? O psichogenine gydosi psichoterapija, kol nepamirsi ta bloga kas su tavim buvo pvz , del ko yra depresija, jokiu pagerejimu nebus.
Vartotojo avataras
Parašė Antitezė
nusivyliau gyvenimu rašė:
Anitezė rašė:
Tomas2222 rašė:Aniteze tas nuovargis tai neuroleptiku slopinimo pasekme. Man tas pats budavo risperidono vartojime. Kaip ir su neramiu koju sindromu., tai orgi nuo neuroleptiku nesvarbu koki jie. Jie beveik visi vienodai veikia, nes ju visu paskirtis slopinti tavo emocijas. Bet kai jie dirba savo darba tie neuroleptikai, neuslopina, nepribaigia vienos emocijos GALUTINAI. Tai - nerimo. Nes kai nerimauji, bet tuo paciu dar ir prislopintas tai gaunas, kad nk negali veikti bet fiziskai per diena jeigu neisvargsti, tai bent kojas judini.

Taip iš dalies sutinku. Bet esmė, kad tas nuovargis man prasidėjo dar praeitais metais (tada gėriau tik bromozepamą ir AD) ir tik prieš savaitę paskyrė halo. Manęs kol kas jis visai niekaip neveikia... :) Nu įdomus vaistas iš jūsų pasakojimų, bet man nėra šizofrenijos, tai nežinau kodėl jį gavau :D Tiesiog jau gal nebežino ką daryt su manim, nes sako aš beveik visus vaistus jau išbandžius.

Gal pas tave psichogenine depresija? O psichogenine gydosi psichoterapija, kol nepamirsi ta bloga kas su tavim buvo pvz , del ko yra depresija, jokiu pagerejimu nebus.

gali būti, gydytojai irgi sako, kad vaistais mano depresijos neišgydysi..... :(
Vartotojo avataras
#366576 Tai priezastis yra del ko tau bloga nuotaika ?? Vidutine depresija su nerimu, kokia depresija? savarankiska nozologija endogenine depresija arba ekzogenine arba kaip adaptacijos sindromas arba kaip sindromas kitos ligos strukturoje? Jeigu nepadeda isvis, reiske neteisingas dianogzas buvo nustatytas, neteisingai nustatytas svarbiausias sindromas, ir/arba neteisingus preparatus paskyre.
Parašė Tomas2222
nusivyliau gyvenimu rašė:Ir ne tai kad neteisingus preparatus , o ir neteisinga gydyma, ten galbut isvis nereikia jokiu preparatu.

Klausyk, depresijai apskritai nereikia jokiu preparatu, nebent paziuret ju poveiki pacientui. Cia turi pats psichiatras skirti gera psichologą derinant su psichoterapija. Bet tokiu nera nes dirba del bapkiu, taigi jiem ten nusisipjaut visai, svarbu jiem kad vartotai vaistus. O jeigu pradedi skustis tai reiskias apsimetineji, zinau as juos. O tu pavadinimu vien tik depresijos kiek prideta, taigi gali pasimesti, jie patys ten neatsirenka kas kur. Tai deda belekokia diagnoze tada del vaizdo. Dar varo savo burtus, kad va nutrauksi vaistus bus blogai. Depresijos priezastys yra PSICHOLOGINES cia net durneliui aisku, o ne neurofizines ar dar kokios ten. Bet tipiniam akademiniam psichiatrui nedaslo vistiek, o paskui pacienta kaltina, kad va blogai gerei vaistus, arbu tu cia apsimetineji tai ciuosk kur nori.
Parašė Tomas2222
KunigaikštisMyškinas rašė:nu aišku, genijai čia tik jūs, gyd., besimokantys 10 metų yra kvaileliai.

Kunigaiksti. Nu ir kas kad jie mokinasi, bet pasiuzekim i isgijusiu statiska, zmoniu atsiliepimus ir t.t. tai susidaro ispudis kad jie sarlatanai tie psichiatrai. Nesakau nk, galeciau klyst bet pats buvau ju nuolatinis LANKYTOJAS. Ir dar sitiek metu mokytis, eina sau... o budavo nuaini i konsultacija, kalba tik primityviais sakiniais. Tokiais kaop; cia tik mintys, jei gersi vaistus praais, tau reikia tvarkytis su nerimu, negalvok apie tai. Kur eilinis seimos narys budavao kartoja tai.
Vartotojo avataras
Anitezė rašė:
nusivyliau gyvenimu rašė:O litis jug dar buvo? Tai kiekviena neturi energijos? ir kada nerimas prasideda? Kaip tai pasireiske

Ličio niekada nevartojau, kiek žinau jis bipoliniam skiriamas, o man tiesiog depresija diagnozuota, be manijos.
Jo, kasdien neturiu energijos, tiesiog bet kokia veikla labai nuvargina, net kartais kai nieko neveikiu jau į vakarą norisi miego, niekur nenoriu eiti... ir t.t.

Nerimas dažniausiai rytais prasideda, arba tiesiog gali bet kada būt. Dieną irgi gali būt. Pasireiškia dusuliu, širdies ritmo padažnėjimu iki 80-90 per minutę (gal ir daugiau būna, nesimatuoju kiekvieną kartą), kūno drebėjimu (rankų pvz drebėjimu) kojų tirpimu

Tau buvo skirta psichoterapija? Kodel psichiatras sako kad mazai ko pades medikamentai?
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
Tomas2222 rašė:
KunigaikštisMyškinas rašė:nu aišku, genijai čia tik jūs, gyd., besimokantys 10 metų yra kvaileliai.

Kunigaiksti. Nu ir kas kad jie mokinasi, bet pasiuzekim i isgijusiu statiska, zmoniu atsiliepimus ir t.t. tai susidaro ispudis kad jie sarlatanai tie psichiatrai. Nesakau nk, galeciau klyst bet pats buvau ju nuolatinis LANKYTOJAS. Ir dar sitiek metu mokytis, eina sau... o budavo nuaini i konsultacija, kalba tik primityviais sakiniais. Tokiais kaop; cia tik mintys, jei gersi vaistus praais, tau reikia tvarkytis su nerimu, negalvok apie tai. Kur eilinis seimos narys budavao kartoja tai.

Gal tau tiesiog teko tokie gyd., nereiškia, kad visi tokie. Ir ne visi kiša vaistus. Būna, kad prašo patys pacientai vaistų, visaip būna.
Parašė Tomas2222
#366587 Kad jie be vaistu neturi daugiau ka pasiulyt, tai kai zinai kad tik vaistus duos, tai bent pats pasneki kokius geriau tau gert budav. Aisku, kalbu nera, kad buna psichiatru ismananciu savo darba, bet didelis BET toks atvejis retas, ir tokiu cia beveik nera.
Vartotojo avataras
Tomas2222 rašė:
nusivyliau gyvenimu rašė:Ir ne tai kad neteisingus preparatus , o ir neteisinga gydyma, ten galbut isvis nereikia jokiu preparatu.

Klausyk, depresijai apskritai nereikia jokiu preparatu, nebent paziuret ju poveiki pacientui. Cia turi pats psichiatras skirti gera psichologą derinant su psichoterapija. Bet tokiu nera nes dirba del bapkiu, taigi jiem ten nusisipjaut visai, svarbu jiem kad vartotai vaistus. O jeigu pradedi skustis tai reiskias apsimetineji, zinau as juos. O tu pavadinimu vien tik depresijos kiek prideta, taigi gali pasimesti, jie patys ten neatsirenka kas kur. Tai deda belekokia diagnoze tada del vaizdo. Dar varo savo burtus, kad va nutrauksi vaistus bus blogai. Depresijos priezastys yra PSICHOLOGINES cia net durneliui aisku, o ne neurofizines ar dar kokios ten. Bet tipiniam akademiniam psichiatrui nedaslo vistiek, o paskui pacienta kaltina, kad va blogai gerei vaistus, arbu tu cia apsimetineji tai ciuosk kur nori.

Jeigu zmogus negali is lovos atistoti jau, tik tada ir iskart turi but prijungta psichoterapija ir tai turi daryti patirusi psichoterapeutai psichiatrai, o ne psichoterapeutas psichologas, ir tai turi but irodyta kad nera jokiu ekzogeniniu priezasciu , ligu, kitais atvejais psichoterapija. Nes kaip ir sakiau jeigu tai endogenine depresija, reiske priezastis neaiskus, todel ir vaistu nera ir nera i ka itaka daryti, tik simptoma glusinti, uzvaldant kazkiek psichika prijungiama psichoterapija, kad istraukti zmogu ir resocializuoti, 3 - 4 men vartojamas antidepresantas, o ne 3 metus. Tai jau yra ne gydymas, o neaisku kas. Izrailioje ir JAV psichiatrai mokaisi apie 10 - 15 metu, rengologai kas rengena daro, pas mus 2 metai, jav 7 metai + 2 metai neuro, mokslas apie smegenys, tai labai auksto isilavinimo gydytojai.O pas mus ka? na padarys tau MRT ka jis ten pamatys? augli koki, kuri ir nereikia matyti, nes is prigimtes daug kam yra kuris nieko blogo nedaro, o jie pamatis ir uzrasis, diagnoza pvz arhiodalinis galvos smegenu auglis, ir dar nerekalinga gydyma paskirs. Yra raudoni veliaveliai kada tikrai reikia daryti kompjuterine romografija, o ne seip sau kaip pas mus, o paskui zmonems 2% atveju sukelia vezi, pagal paskutines domenys, paskui visokias encefalopatijos, sklerozai, uzdegimai ir taip toliau..

1. Naujas stiprus galvos skausmas, anksciau tokiu nebuvo
2. Greitas, labai stiprus galvos skausmas, iskart atsirado.
3 Pirmas stiprus galvos skausmas iki 7 metu vaikui atsirado, ir po 55 metu..
4, Ir betkoks skausmas galvoje kuris atsirado zmogui kuriam virs 50 metu.
Vartotojo avataras
Parašė Antitezė
#366703 Truputį nuklydom nuo temos apie konkretų vaistą. Jei nori pasikalbėt apie mano diagnozes gali pm parašyt :)
Vartotojo avataras
Parašė anglis
#368935 Sveiki halioperidolio vartotojai norejau paklausti ar kam teko lašiukais gerti aš po 5 lašus 3kartus dienoje geriu pasidalinkit nuomone dekuj plius solian geriu.