Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė maumau15
biggie rašė:
Jonitasss rašė:
Katinas rašė:25mg kvetiapino ir tabletė valdoxano visa, nepamenu kiek ten mg buvo.

Sveiki,nemiegu jau savaitė naktim nuo valdoxano,čia pašalinis toks?Košmaras.Ir diena baisus nerimas.Pasidalinkit,kaip jūs šis Ad?

Keista, sitas AD lyg ir miegui padeti turetu :(

kaip tau su sveikata? kai geri vaistus nesikartoja depresines ar maniakines fazes? :flo
Parašė face
#366329 Gal kas gėrėte Elontrilį (bupropionas 150mg) kartu su Valdoxanu? Kaip jums veikė šis derinys? Ar tiko ir pasiteisino? Kokiu tikslu jums buvo išrašytas toks komplektukas?

Būsiu labai dėkinga už atsakymus, ypač pagelbėtų reali patirtis tų, kurie iš tiesų vartojo tokį derinį. :roll:
Svarstau apie tokį gydytojos pasiūlytą variantą.
Vartotojo avataras
Parašė september_end
#368431 Ar dar yra žmonių, vartojančių šį vaistą? Kažkaip pasiskaičiau forumus ir susidarė toks įspūdis, kad apie nieką šitas dalykas yra. Begalė žmonių rašo tą patį - jokio pašalinio efekto, bet tuo pačiu ir jokio pageidaujamo efekto. Man antra diena dabar, labai keista, kad visiškai nebenoriu valgyti, gal net pykina kažkiek, palyginus kiek kimšdavau su mirtazapinu.
Vartotojo avataras
Parašė Kovotojas
#368433 jei vaistas nieko nepadeda, tai kam ji ir gerti! kiek esu pastebejas, ta pati degnoze ligos, o vaistai kiekvienam skirtingai veikia.
Parašė face
#368451 IŠ dviejų dienų sunku tinku spręsti, nes apetito netekimas - tikriausiai šalutinis poveikis, o pagrindinis poveikis (ar jis yra, ar ne) - pasimatys po 2-3 savaičių. Pykinimas informaciniame lapelyje tikrai įrašytas kaip šio vaisto šalutinis, va to ir bijau... Aš kaip tik dabar eisiu į vaistinę pirkti Valdoxaną ir bandysiu per savaitgalį save įkalbėti pradėti jį vartoti.
Vartotojo avataras
Parašė september_end
#368454 nenoriu niekeno atkalbinėt nuo valdoxano, bet nedarykit tos pačios klaidos, kurią padariau aš - (nors) terapeutė patikino, kad mirtazapiną galima nutraukt iškart ir tuo pačiu pradėt valdoxaną, aš kažkaip pasibijojau ir dar vieną vakarą pusę mirta išgėriau, o vakar jau nebe. kol kas tai tragedija, antra diena absoliučiai nieko nevalgiau, purto kaip nežmogų. žodžiu, mažinkit dozę pamažu, jei pereinat ant valdoxano, nes bent jau man tai jis niekaip nekompensuoja mirtazapino.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
september_end rašė:nenoriu niekeno atkalbinėt nuo valdoxano, bet nedarykit tos pačios klaidos, kurią padariau aš - (nors) terapeutė patikino, kad mirtazapiną galima nutraukt iškart ir tuo pačiu pradėt valdoxaną, aš kažkaip pasibijojau ir dar vieną vakarą pusę mirta išgėriau, o vakar jau nebe. kol kas tai tragedija, antra diena absoliučiai nieko nevalgiau, purto kaip nežmogų. žodžiu, mažinkit dozę pamažu, jei pereinat ant valdoxano, nes bent jau man tai jis niekaip nekompensuoja mirtazapino.

Taip, tai tikrai individualus reikalas, nes mirtazapina galiu mest is karto ir nieko, vat kai reikia paroxetina mest tai purtaus pora savaiciu dar, teko ir venlafaxina mest is kart, tai galvojau plaukus nusirausiu :(
Vartotojo avataras
Parašė Mmdzhey
marsietis rašė:
september_end rašė:nenoriu niekeno atkalbinėt nuo valdoxano, bet nedarykit tos pačios klaidos, kurią padariau aš - (nors) terapeutė patikino, kad mirtazapiną galima nutraukt iškart ir tuo pačiu pradėt valdoxaną, aš kažkaip pasibijojau ir dar vieną vakarą pusę mirta išgėriau, o vakar jau nebe. kol kas tai tragedija, antra diena absoliučiai nieko nevalgiau, purto kaip nežmogų. žodžiu, mažinkit dozę pamažu, jei pereinat ant valdoxano, nes bent jau man tai jis niekaip nekompensuoja mirtazapino.

Valdoxanas nelabai geras preparatas, efektas beveik visiems silpnas, ir beveik visi sapnoja kosmarus vartojant valdoxana, keisti be reikalo mirtazapina i agomelatina valdoxana yra dydele nesamone.

Numečiau mirtazapiną staigiai ir jokių abstinencijų ar kitų bėdų, išskyrus +7kg per mėnesį iš mirtazapino jokios naudos nebuvo, nes problemu su užmigimu neturiu. Man bėda kad prabundu 3-4 nakties ir po to jau giliai neužmiegu, šito dalyko mirtazapinas neveikė išvis, bet va valdoxanas juntamai mažina šitų prabudimų skaičių. Košmarų jokių nesapnuoju. Šiaip nereiktų taip klijuot vaistams blogų-gerų etikečių, nes jei vaistas netinka ar blogai parinktas, nereiškia kad jis blogas. :kazokas
Vartotojo avataras
Parašė september_end
#368540 o man vat košmarai prilipo ;<< žiaurias pievas sapnuoju. nenoriu per anksti teisti, bet nemanau, kad tiks man šitas vaistas. prieš porą metų teko kalifornijos raketų kurą vartot, kas mano žiniomis yra vienas galingiausių derinių tam, kad išsikapstyt, tai manau, kažko stipresnio ir šį kartą reikės.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#368605 Vartojes ir as CRF, 300mg venlafaxino + 60mg mirtazapino buvo, is moderniu antidepresantu cia turbut stipriausia kombinacija, idomu tai, kad abu vaistai turi antinoniceptini veikima ir stipriau veikia opioidine sistema nei kiti antidepresantai, manau cia vienas is veikimo mechanizmu, kodel veikia rezistenciniuose atvejuose.
Parašė Cherry nectar
#369598 Kaip psicho sako esu kietas riešutėlis ir nežino ką su manim daryt tai gavau vėl naujus vaistus. Nutraukinėjus mirtazapiną ir pereinu prie valdoxano. Pas mane panikos atakos + nuo nerimo pykina tai mirtazapinas atstatė svorį ,bet va nerimo nenuėmė : :bloga . Sakė iškart tabletę išgert nors mano organizmas į naujud vaistus reaguoja gan audringai,bet sakė tabletės nesugebėsiu susmulkint,bet jaučiu smulkinsiu. Bijau visą iškart praryt ir laukt kas bus :bloga
Parašė face
Cherry nectar rašė:Kaip psicho sako esu kietas riešutėlis ir nežino ką su manim daryt tai gavau vėl naujus vaistus. Nutraukinėjus mirtazapiną ir pereinu prie valdoxano. Pas mane panikos atakos + nuo nerimo pykina tai mirtazapinas atstatė svorį ,bet va nerimo nenuėmė : :bloga . Sakė iškart tabletę išgert nors mano organizmas į naujud vaistus reaguoja gan audringai,bet sakė tabletės nesugebėsiu susmulkint,bet jaučiu smulkinsiu. Bijau visą iškart praryt ir laukt kas bus :bloga

Man gydytoja irgi sakė čia tas vaistas, kurio nereikia smulkinti, nes pusinė jokio efekto neturi.
Parašė Cherry nectar
face rašė:
Cherry nectar rašė:Kaip psicho sako esu kietas riešutėlis ir nežino ką su manim daryt tai gavau vėl naujus vaistus. Nutraukinėjus mirtazapiną ir pereinu prie valdoxano. Pas mane panikos atakos + nuo nerimo pykina tai mirtazapinas atstatė svorį ,bet va nerimo nenuėmė : :bloga . Sakė iškart tabletę išgert nors mano organizmas į naujud vaistus reaguoja gan audringai,bet sakė tabletės nesugebėsiu susmulkint,bet jaučiu smulkinsiu. Bijau visą iškart praryt ir laukt kas bus :bloga

Man gydytoja irgi sakė čia tas vaistas, kurio nereikia smulkinti, nes pusinė jokio efekto neturi.

Gal geri šiuos vaistus nuo panikų ar nerimo? Ar padėjo? Prigyrė ji šitą vaistą kaip ir kitus kurie man netiko. Tikiuos geriausio,nes nelabai kas nebandyto jau liko, o kasdien panikuojant ir nelabai gyvenimas rožinėm spalvom piešias. Atrodo kuo tolyn tuo blogyn tik psicho sakė toks dabar periodas iko Velykų,kad apgultis panikuotojų, bandančių pasitraukt ir tt tai tikiuos,kad tikrai paūmėjimas visiems,nes net miške pamačius žmones supanikuoju :D . Juokas pro ašaras,bet jau nežinau ko imtis ir kaip išsikapstyt iš šito mėšlo
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel

Man nerimą geriausiai sutvarkė antidepresantas paroxetinas, tik nereikia žavėtis dažno psichiatro rekomenduojama maksimalia doze, kuri kartais gali sukelti atvirkščią reakciją. Man padėjo ir 30 - 40 mg. Ir ne man vienai, nes teko tiesiog patarti kitiems pažįstamams, kenčiantiems nuo panikos atakų ir stipraus stipraus nerimo, gydėsi įvairiais antidepresantais ir ne tik, bet geriausiai jautėsi pabandę paroxetiną. Negarbino šio vaisto, bet kai jau visiškai blogai, tai gal geriau mažesnė blogybė.

Valdoxane man totaliai netiko, dvi naktis su juo užmigau, po to - neužmigau, o dieną verkimas ėmė, noras žudytis, tiesiog lipimas sienomis, tarsi galvoje būtų kažkas apsigyvenęs ir mane iš vidaus valdytų, kaldamas mintis - nusižudyk, nes kančia viduje buvo nepakeliama - gydytojas nutraukė iškart ir viskas susinormalizavo, dingo bloga savijauta. Taigi puikiai iš savo patirties žinau, kaip vaistas gali padėti, o kitais atvejais - žaloti ar vesti prie savižudybės, todėl labai atsargiai vertinu ne tik skirtą vaistą, bet ir psichiatrą. Nelaikau nei vieno dievu ir nepriimo jo nuomonės kaip išskirtinai teisingos ir vienintelės. Dažnai būna, kad aklai psichiatru pasitikintys pacientai geria AD labiau kaip placebą, atseit jis veikia, pritaikė, nes psichiatrą laiko autoritetu. O nutraukus AD jaučiasi irgi gerai (nutraukia savo noru, be gydytojo). Ir laikas, kiek būna vartojęs AD tikrai nėra tas, kad sakytum, kad žmogus po 1-2 mėn. pasveiko nuo depresijos. Žodžiu daug psichiatrijoje įvairių įdomybių būna.

O california rocket fuel mane spėju nužudytų tiesiogine prasme, nes su venlafaksinu mano organizmas visiškai nedraugauja. Kaip ir su mirtazapinu. :death O su tokiomis dozėmis tikrai atsidurčiau reanimacijoje. Tai štai kokie mes skirtingi.