Moderatorius: signs

Parašė Degas93
#370822 Sveiki, pusantru metu geriu.
BPD (ribine asmenybe) ir kazkiek depresijos.
Padejo, tikrai nesakyciau kad del situ vaistu daraisi apatiskas arba nejautrus. Sakyciau- maziau pazeidziamas ir ne toks nerimastingas kaip anksciau. Jeigu kas vartojot benzodiazepinus (xanax/lexotanil ir t.t.)- va ten tai tikra apatija ir spjauni ant visko, savotiska meditacija, bet ilgam laikui tai nebutu gerai.
O su situo vaistu galima drasiai gyvent net po kuriuo laiko nebesijaucia poveikio. Man kaip tik is pradziu dave stimuliuojanti poveiki, pridave energijos ir pasitikejimo savimi, pakele nuotaika.
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
nmante rašė:Kaip dėl lytinių santykių? Man dingo noras, susijaudinimas, čia taip nuolat bus?

Lytinis noras ir taip nepastovus buna tiek vyram tiek moterim su ciklais, o antidepresantai numusa aktyvuma. Pradzioj kelias savaites gali visai nenoret. Kitas dalykas lytiniai poreikiai keiciasi zmoguj brestant ne tik lytiskai bet ir kaip asmenybej.
Parašė konetti
#370842 Aš geriu escitaloprama, cipralex jau 2 mėnesius. Nuotaikos jis man nepakėlė. Gal prašyti jau didesnės dozės? Ar dar palaukti? Šalutiniai poveikiai, tai visiškas nenorėjimas valgyti. Rytais pykina. Sunku susikoncentruoti. Taip pat dingo mėnesinės. Dingo emocijos, negaliu išsiverkti.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
konetti rašė:Aš geriu escitaloprama, cipralex jau 2 mėnesius. Nuotaikos jis man nepakėlė. Gal prašyti jau didesnės dozės? Ar dar palaukti? Šalutiniai poveikiai, tai visiškas nenorėjimas valgyti. Rytais pykina. Sunku susikoncentruoti. Taip pat dingo mėnesinės. Dingo emocijos, negaliu išsiverkti.

As daug svorio buvau numetes nuo sio vaisto, nes valgyti ji geriant nesinori.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
konetti rašė:Aš geriu escitaloprama, cipralex jau 2 mėnesius. Nuotaikos jis man nepakėlė. Gal prašyti jau didesnės dozės? Ar dar palaukti? Šalutiniai poveikiai, tai visiškas nenorėjimas valgyti. Rytais pykina. Sunku susikoncentruoti. Taip pat dingo mėnesinės. Dingo emocijos, negaliu išsiverkti.

O tu apie šalutinius gyd. sakei? Per porą mėn. jau turėjo praeiti. :bloga
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#370937 O aš dar 15 mg geriu. Bet kad savijauta deja šiaip sau. Apatija, jokio aktyvinimo. Nuotaika irgi prasta. Be raminamųjų būtų gal visai blogai. Nors dar anksti daryti išvadas, bet keista, kad mieguistumas dar kankina iki šiol. Anksčiau tai trukdavo max 4 dienas. nors tai gali būti ir psichologinis mieguistumas, t.y. dėl prastos psichologinės savijautos. Pliusas, sumažėjęs jautrumas, nebeverkiu. Bet ar tai gerai net ir pati nežinau.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#371341 Nežinau, ką daryti, dabar geriu 15 mg, vakar 20 mg išgėriau escitalopramo, bet net ir nuo 15 mg jaučiu šalutinius. Nors vartoju vaistą apie 2 savaites. Vargina stiprus galvos skausmas ir padidėjęs kraujospūdis 140/90. Mano visada normalus būna iki 125/80. Pamenu, kad ligoninėje šalia escitalopramo davė metaprololio, bet ar čia išeitis pastoviai jį naudoti, nežinau :oops: Visiškai esu pasimetusi, ar verta mažinti dozę iki 10 mg, ar eiti pas gydytoją dėl vaisto keitimo? :(
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
Kovotojas rašė:Emar teisi, kuo greiciau pas gydytoja!

Tik kokia iš to nauda? Nes jau nežino ir gydytoja, kuo keisti :( Vis galvoju, kad tai šalutiniai ir praeis...
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#371398 Kai kurie zmones yra genetiskai linke netoleruoti antidepresantu, arba ju poveikis buna neproporcingai nepakankamas. Tai susije su serotonino transportuotojo genu polimorfizmais. Is kiekvieno tevo gaunamos arba L (Long, ilga), arba S (Short, trumpa) aleles. Zmones su dviem ilgom alelem buna atsparesni depresijai ir stresui, bei depresijai visgi atsiradus, ju atsakas i gydyma antidepresantais buna geresnis. S/L yra daugmaz per viduri, o zmones, turintis S/S genotipa, turi daugiausiai problemu del streso sukeliamu afektiniu sutrikimu. Aisku viskas galbut yra sudetingiau, bet esme ta, kad genu nepakeisi, o ir tas S/S derinys nera be reikalo islikes zmoniu evoliucijoj, daug duomenu yra apie tai, kad zmones su depresiniu mentalitetu anksciau palieka namus, yra objektyvesni ir anksciau susiranda partnerius gyvenime, aisku netaikant to 100% populiacijos.

Kiek teko dometis, tai esu skaites tik viena atveji, kur zinojimas, koki genotipa zmogus turi, galetu padeti issirinkti tinkamesni antidepresanta.

Paveikslėlis

Cia X asis rodo dienu skaiciu, Y asis rodo kiek zmoniu mete antidepresanta, kaip suprantu del nepakeliamu salutiniu poveikiu. Ir paroxetino, ir mirtazapino atveju S/L genotipas buvo per viduri, taciau S/S ir L/L rezultatai yra visiskai priesingi. Interpretuojant studija, atrodo, kad depresinis S/S genotipas daug geriau toleruoja mirtazapina, o L/L - paroxetina, speciau del mirtazapino savybes mazinti kortizolio veikla ir stabdyti hiperaktyvia streso HPLA asi. Nezinau ar Lietuvoj daro toki tyrima kas nors, man paciam buvo siulytas tik CYP450 sistemos genetinis tyrimas, is kurio matyti, kuriuos vaistus organizmas lengviau priims, o kuriuos skaidys per nepalankius enzimus ir sunku bus pasiekti terapine koncentracija.
Parašė nmante
#371574 Pati geriu cipralex, plius vaikštau į grupine psichoterapija, labai geras junginys, labai padeda, rekomenduoju. Būtent grupine, nes bandžiau ir individualiai. Grupineje labai gerai matai save kaip veidrodį, gali efektyviai keisti bendravimą, požiūrį.