Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#371767 Kadangi neįsivaizduoju, kuris yra pakankamai saugus antidepresantas, t.y. mažiausiai įtakoja kraujospūdį, širdies ritmą ir gliukozės kiekį kraujyje, tai vis dar gyvenu su escitalopramu. 10 mg, bet ir tokia dozė, matyt, daro savo, nes kraujospūdis viršutinis gan aukštas, iki 140 vietoj įprasto 120-125, o pulsas vietomis netolygus, sakė, kad kartais širdis net trumpam sustoja plakti. Nors dar fiziškai to nejuntu. Kraujospūdį ir pulsą matuoja aišku artimas žmogus, ne pati. Bet tikiu, kad tai ženklas, jei nenoriu nusimarinti kokia nors širdirs ir kraujagyslių liga, turiu keisti antidepresantą. Poliklinikoje nežino, ką siūlyti. Pastoviai išgirstu- paroxetinas. Bet nuo jo man auga svoris siaubingai, darant gliukozės tyrimą ji pastoviai būna padidinta. Nors spėju ir sertralinas įtakoja gliukozės kiekį, bet ne taip aršiai ir greitai kaip paroxetinas. Iki Krizių, t.y. ligoninės nežinau ką daryti :verkiu
Gal kas tyrinėjote vaisto šalutinius ir radote bent vieną antidepresantą be mano išvardintų šalutinių?
Nesiimsiu savigyda, bet bent aklai negrūsiu į save automatiškai psichiatrės rašomų antidepresantų, pagal jos suvokimą - šitas vaistas daug kam tinka, labai pagerėja nuo jo. Paprastai viduje ima juokas iš tokių žodžių.
Kartais jau ima noras išvis mesti gerti antidepresantus, nes naudos iš jų gaunu minimaliai :(
Vartotojo avataras
Parašė Katinas
HappyAngel rašė:Kadangi neįsivaizduoju, kuris yra pakankamai saugus antidepresantas, t.y. mažiausiai įtakoja kraujospūdį, širdies ritmą ir gliukozės kiekį kraujyje, tai vis dar gyvenu su escitalopramu. 10 mg, bet ir tokia dozė, matyt, daro savo, nes kraujospūdis viršutinis gan aukštas, iki 140 vietoj įprasto 120-125, o pulsas vietomis netolygus, sakė, kad kartais širdis net trumpam sustoja plakti. Nors dar fiziškai to nejuntu. Kraujospūdį ir pulsą matuoja aišku artimas žmogus, ne pati. Bet tikiu, kad tai ženklas, jei nenoriu nusimarinti kokia nors širdirs ir kraujagyslių liga, turiu keisti antidepresantą. Poliklinikoje nežino, ką siūlyti. Pastoviai išgirstu- paroxetinas. Bet nuo jo man auga svoris siaubingai, darant gliukozės tyrimą ji pastoviai būna padidinta. Nors spėju ir sertralinas įtakoja gliukozės kiekį, bet ne taip aršiai ir greitai kaip paroxetinas. Iki Krizių, t.y. ligoninės nežinau ką daryti :verkiu
Gal kas tyrinėjote vaisto šalutinius ir radote bent vieną antidepresantą be mano išvardintų šalutinių?
Nesiimsiu savigyda, bet bent aklai negrūsiu į save automatiškai psichiatrės rašomų antidepresantų, pagal jos suvokimą - šitas vaistas daug kam tinka, labai pagerėja nuo jo. Paprastai viduje ima juokas iš tokių žodžių.
Kartais jau ima noras išvis mesti gerti antidepresantus, nes naudos iš jų gaunu minimaliai :(

HappyAngel, bandei Fluanxolį? Jis ne AD, neuroleptikas, bet kai kam tinka, pvz man ir labai gerai spaudimus ir nerimus numuša :))) Mano pats pirmas vaistų kombo buvo jis ir escitalopramas, tai escitalopramą mečiau kaip neveikiantį, o tas iki dabar pasiliko.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
Katinas rašė:
HappyAngel, bandei Fluanxolį? Jis ne AD, neuroleptikas, bet kai kam tinka, pvz man ir labai gerai spaudimus ir nerimus numuša :))) Mano pats pirmas vaistų kombo buvo jis ir escitalopramas, tai escitalopramą mečiau kaip neveikiantį, o tas iki dabar pasiliko.

Taip, bandžiau Fluanxolį. Deja, bet jis man iššaukdavo kitus nepakeliamus šalutinius, pvz. žandikaulio kaustymas, įtampa visame kūne (tarsi surakinta, sukaustyta), siaubingas rankų drebėjimas, šaltas net žliaugiantis prakaitas, nesugebėjimas kalbėti (tarti žodžių), baimė kalbėti su žmonėmis. Žodžiu, buvo siaubinga, todėl šio vaisto bijau taip pat kaip ir venlafaxino. Du, kurie buvo sukėlę dar baisesnius šalutinius nei escitalopramas. Aj ir dar baisusis (man asmeniškai) valdoxane. :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Kovotojas
#371797 kaip tie vaistai nevienodai veikia zmones, kai pradejau fliuanxoli vartoti, labai atsigavau, o cipralexsas visai nieko neveike, dabar geriu seroxata su fliuanxoliu tai jauciuosi gerai, na buna dienu kai savijauta pablogeja, tai xanaxso 1mg paimu papildomai.
Vartotojo avataras
Parašė Katinas
HappyAngel rašė:
Katinas rašė:

Taip, bandžiau Fluanxolį. Deja, bet jis man iššaukdavo kitus nepakeliamus šalutinius, pvz. žandikaulio kaustymas, įtampa visame kūne (tarsi surakinta, sukaustyta), siaubingas rankų drebėjimas, šaltas net žliaugiantis prakaitas, nesugebėjimas kalbėti (tarti žodžių), baimė kalbėti su žmonėmis. Žodžiu, buvo siaubinga, todėl šio vaisto bijau taip pat kaip ir venlafaxino. Du, kurie buvo sukėlę dar baisesnius šalutinius nei escitalopramas. Aj ir dar baisusis (man asmeniškai) valdoxane. :bloga

Kaip tik jį dabar su venlafaxinu vartoju :D Jo valdoxanas ir man netiko. O nuo 100mg kvetiapino man taip pat buvo kaip tau nuo fluanxollio :bloga
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#372179 Kaip jums skamba psichiatro siūlymas vietoj escitalopramo, kuris netiko, turėjo begalę šalutinių, jį keisti į Citalopram? Aš šio pasiūlymo atsisakiau...
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
HappyAngel rašė:Kaip jums skamba psichiatro siūlymas vietoj escitalopramo, kuris netiko, turėjo begalę šalutinių, jį keisti į Citalopram? Aš šio pasiūlymo atsisakiau...

Escitalopramas daug geriau pasirode gydant depresija nei citalopramas.

DISCUSSION:
This study shows that the new SSRI escitalopram has better efficacy in the treatment of severe depression than citalopram, its racemic parent. Mean differences between treatments groups were in favour of escitalopram for all scales. The benefits of escitalopram compared with citalopram, as demonstrated by both magnitude of effect and time of onset, are superior to the benefits of citalopram, an antidepressant drug with proven efficacy. This evidence clearly supports the use of escitalopram as a legitimate first-line treatment for MDD.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15107719
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#372208 Būtent. Tai nesupratau gydytojo logikos. Negi citalopramas turės mažiau šalutinių negu escitalopramas?
Nes paskaičius informacinį citalopram lapelį ten tokie patys šalutiniai, kurie man deja nedingo vartojant escitalopramą. Žodžiu, ar aš tikrai nukvailėjau, ar kas. Bet tiesiog ėmiau ir atsisakiau citalopramo, nors gydytojas labai jį man kišo, bes aš nemačiau prasmės žaisti, būti bandomuoju triušiu.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
HappyAngel rašė:Būtent. Tai nesupratau gydytojo logikos. Negi citalopramas turės mažiau šalutinių negu escitalopramas?
Nes paskaičius informacinį citalopram lapelį ten tokie patys šalutiniai, kurie man deja nedingo vartojant escitalopramą. Žodžiu, ar aš tikrai nukvailėjau, ar kas. Bet tiesiog ėmiau ir atsisakiau citalopramo, nors gydytojas labai jį man kišo, bes aš nemačiau prasmės žaisti, būti bandomuoju triušiu.

escitalopramas yra didesnes potencijos ir mazesniu salutiniu poveikiu citalopramo versija, aiskiai geresne beveik identisku vaistu versija
Vartotojo avataras
Parašė Mmdzhey
nmante rašė:Vartoju jau tris mėnesius, dabar kelios dienos pasireiškė didelis mieguistumas - buvo kam taip?

Man būdavo, kai pakabina iškart eidavau numigt 1-1,5 val. per pietus ar anksti pavakarį.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#373470 escitalopramo vienas is salutiniu yra ziovulys :D kazkaip gal likes organizmas ir uzsinori miego, kai ziovaut pradedi
Vartotojo avataras
Parašė Elise
#373765 Gėriau šį vaistą 4 metus, padariau dviejų mėnesių pertrauką, kurios metu vėl pasidarė labai blogai, todėl grįžau prie escitalopramo vėl. Jau 3sav. vartoju šį vaistą, bet nežinau ar antrą kartą pradėjus vartoti jis man tinka. Beprotiškai pykino, kartkartėm smarkiai sutampo, viduriavimas nesiliauja, nerimas nedingo niekur... Nežinau, čia Cipralex'as taip veikia ar Tiapridalis. Teks gultis į krizes turbūt vėl :oops: