Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Partizanas
#370627 Šiandien buvo paskutinė mano diena dienos stacionare ( Dainavos/kaunas) Prabuvau ten 6 savaites. Galiu pasakyt, kad tai buvo vienos iš efektyviausių mano 6 savaičių sirgimo istorijoj . Pirmą savaitę buvo labai nedrasu ir nejauku, bet dėka personalo kurie nuostabiai dirba savo darbą imi jaustis vertingas ir svarbiausia išklausytas, o kalbant apie pačius žmones, tai visi neareliai nuostabūs, Visada priena pakalbina, itraukia tave į pokalbį, nepalieka nuošalyje, visi tokei kaip viena didelė vieni kitus mylinti ir palaikanti šeima . tai buvo labai smagu, kai man smarki sociafobija buvo , o pabaigoj stacionaro jau galėjau labai laisvai bendrauti su visais. Norėsiu ten vasara vėl patekti, nes tokia atgaiva sielai :)))
Tad štai, truputi pasidalinau, nežinau kokia stadija kituose stacionaruose bet šiaip visiems labai siulai išmėginti tokį gydymo būdą :super
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
#370630 Siauliuose yra naujas pastatytas, nebuvau ten, nes abejoju ar noreciau lankyt, nes kai anam buvau tai jausmas kaip mokykloj sedi tyli ir nieko nedarai :)
Vartotojo avataras
Parašė Crazy
#372105 Padekit apsisprest... bresta reikalas kazkur atsigulti, nori keisti vaistus, bet tik su priezura...Veiksmas Vilniuje...
personalas man labiausiai patinka azuolyne, bet ten neleidzia laisvai pasivaikscioti ir telefonu/kompu naudojimas ribojimas, o as noreciau skirti laisva laika blogo rasymui...
n.vilnioj patiko gydytojas, bet vedeja ne ne ne, tai daugiau nebenoriu, nebent i kita skyriu, ir tas arbatos negalejimas ramiai palatoj isgerti ne man :(
santariskiu nei uz ka nenoriu :bloga
kriziu nepatiko, ten toks vaizdas, kad moka dirbti tik su tais, kam depresija atsiradusi staigiai, del aiskios priezasties:darbo netektis, skyrybos, etc...
vasaroj i dienos stacionara, bijau, kad neturesiu jegu vaikscioti kasdien :o , o paprastam skyriuj laiko labai ilgai...
tai net nezinau, ka rinktis, ka jus darytumet mano vietoj? :?
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
KunigaikštisMyškinas rašė:O bandei Vasaros g. antram skyriuje?
Krizėse man nebent pas N.Mackiną...

Pritariu, kad Vasaros g. II skyrius neblogas. Ir ten nebūtinai laikys mėnesį. Aš gulėjau kažkur 3 savaites, kurios pralėkė kaip savaitė. Antram aukšte ypač gerai, ten jaučiausi laisviau, nes yra normali virtuvė- pacientų poilsio zona. Kada nori geri kavą ar arbatą, iš šaldytuvo išsitrauki ką užkąsti. Ir bent paskutiniu metu, tai antam aukšte man labiau patiko kai kurios sesutės, jų padėjėjas (-os). :da Gali rinktis gydytoją. Taip pat užimtumą, veiklas. Nors aš niekur apart psichologę ir grupinę terapiją nėjau.
Pati pagaliau gavau siuntimą į Krizių skyrių. Ten guluosi dėl intensyvaus psichologų konsultacijų, kad pastatytų ant kojų, nes jaučiu kad būtent jų pagalba man šiuo metu itin reikalinga. Patys psichiatrai Krizėse man šiaip sau atrodo iš pasakojimų ir savos patirties. Deja, dar pas N. Mackiną neteko gydytis. Žiūrėsiu, pas kurią šįkart pateksiu. Nors iš psichiatro aš kaip ir nieko nesitikiu apart šilto pokalbio. Čia gal aktualu tiems, kam nereikia kardinaliai keisti vaistų.
Vartotojo avataras
Parašė Crazy
#372774 HappyAngel, o galima prasyti butent i antra auksta? Kas gyde?
Kaip ten eiles?
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
Crazy rašė:HappyAngel, o galima prasyti butent i antra auksta? Kas gyde?
Kaip ten eiles?

Visada galima prašyti, be to, ten šiaip jau yra vyrų stebėjimo palata. Bet jei guldo ne į stebimą tai nebent yra antram aukšte vietų. Reikia prašytis pas gydytoją. Mane gydė vedėja J. Bičkienė. Geriausia su ja pačia ir pasikalbėti, ji labai supratinga, suvokia, kaip svarbu yra ir aplinka gijimui.
Eilės į ligoninę gal apie savaitę reikėjo laukti, bet būna ir greičiau. Kaip koks laikas iškrenta.
Vartotojo avataras
Parašė Crazy
#373099 HappyAngel, ar tave gyde tik Bickiene ar ir su kitais gydytojais teko pabendrauti? Ar atsizvelgia i jau vartotus ir netikusius vaistus? Mane kazkoks nenormalus nerimas kankina, tai stresuoju visa diena :sos:
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
Crazy rašė:HappyAngel, ar tave gyde tik Bickiene ar ir su kitais gydytojais teko pabendrauti? Ar atsizvelgia i jau vartotus ir netikusius vaistus? Mane kazkoks nenormalus nerimas kankina, tai stresuoju visa diena :sos:

Raminamu neturi ?
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
Crazy rašė:HappyAngel, ar tave gyde tik Bickiene ar ir su kitais gydytojais teko pabendrauti? Ar atsizvelgia i jau vartotus ir netikusius vaistus? Mane kazkoks nenormalus nerimas kankina, tai stresuoju visa diena :sos:

Vasaros g.gulėjau II skyriuj tik dukart. Tai gydė dabar ten jau ačiūdie nedirbanti gydytoja. Dabar pastebėjau pasikeitusį ir atjaunėjusį gydytojų būrį. Iš senesnių likęs berods tik Rudalevičius. Yra jaunas vyras, jauna gyd. Viktorija Rečinskaitė. Tada dar vieną vid.amžiaus gydytoją mačiau. Bet bijoti nėra ko. Jei tau tas gydytojas nepatiks, turi teisę eiti pas vedėją ir argumentuotai prašyti pakeisti gydytoją. Kiek teko matyti tai ta pati Viktorija labai maloni gydytoja, tas vyras (pavardė visiškai pasimiršo) irgi malonus. Na dar jauni tai nesugadinti. Aišku jie tariasi su vedėja dėl gydymo, nes kas savaitę būna bendra vizitacija. Kas liečia vaistus, tai nemanau, kad jei jų nenorėsi tai juos per prievartą tau kiš. Bet reikia parodyti, kad kažką išmanai apie vaistus. Iš patirties pvz.man pasiūlė venlafaxiną, iškart atsisakiau, paaiškinau, kad juo buvau gydyta ir apart siaubingų šalutinių nieko gero nebuvo. Tada sutarėm dėl kito antidepresanto. Dar buvo siūlymas pagalvoti gal norėčiau elektrošoko terapijų. Bet irgi aiškiai išsakiau savo nuomonę, nes ten prievartos nėra. Ypač tokioms terapijoms. Juk pats pasirašai už pasekmes. Tai bandė dar įtikinėti, kad būna žymūs pagerėjimai. Vistiek nesutikau. Pasakiau- geriau galą pasidarysiu tada pati. Tai ties tuo ir pasibaigė siūlymai.
O pvz Krizių skyriuje gydytojos man šiaip sau. Visi girua N. Mackiną, pas ją nesigydžiau, tai nežinau. Bet ten aišku daugiau dėmesio pacientui. Pamenu teko surašyti kiek atsimenu visus vartotus vaistus, kas tiko, kas ne. Bet kokiu atveju tikrai atsižvelgia, į tai, kas tau netiko abiejuose skyriuose. Tik visada reikia kalbėti ir pasakyti tai.
Kaip supratau, guliesi į II universitetinį? Dėl nerimo tai čia normalu. Pati kai jau reikėdavo važiuoti tai panikuodavau. O veltui. Bet ir dabar po truputį ruošiuosi gulimuisi į Krizių sk.ir užeina nerimas, net nenoras gultis. Nors guluosi dar tik po savaitės. Tik žinau, kad bus geriau, jei važiuosiu, nes paskui galiu vėl į visišką dugną kristi.
Aišku, kai guli tam skyriuj jau ne pirmą kartą tai daug drąsiau.
Vartotojo avataras
Parašė Crazy
#373268 po kiek lovu vasaros g. palatos? noreciau i dviviete, nenoriu matyti, girdeti zmoniu, o tuo labiau su jais sneketi :bloga kad jus zinotumet kaip as stresuoju, ir net pati nezinau del ko.. :verkiu
nuejau siandien pas seimos gydytoja biuletenio, o ten kazkokia nauja, sako "su tokiais vaistais dar nerimas kankina?" Ne, b**n, del pramogos i ligonine guluos... :?
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
Crazy rašė:po kiek lovu vasaros g. palatos? noreciau i dviviete, nenoriu matyti, girdeti zmoniu, o tuo labiau su jais sneketi :bloga kad jus zinotumet kaip as stresuoju, ir net pati nezinau del ko.. :verkiu
nuejau siandien pas seimos gydytoja biuletenio, o ten kazkokia nauja, sako "su tokiais vaistais dar nerimas kankina?" Ne, b**n, del pramogos i ligonine guluos... :?

II Universitetiniame skyriuje po 2 arba 3 lovas. Bet ten nieks neverčia bendrauti, gali ir išeiti iš palatos į užimtumo kambarį, jei ten tuščia ramiai pabūti. Vienutės tik Krizių skyriuje, bet ten ją gauti irgi ne visada pasiseka. Kažkaip išgudrėjo jas rezervuotis, tai irgi po 2 palatoj kaip ir II skyriuj. Paskutinį kartą kai gulėjau pakliuvau į 3 lovų palatą, susinervinau, bet kai pamačiau, kad viena pažįstama, o kita faina, įpročiai suvienodėjo, nebuvo jokio užknisinėjimo, kalbinimo, jei nennori, jei tau negerai, svarbiausia, kokie palatoje žmonės.
Vartotojo avataras
Parašė Crazy
#373853 kas neseniai gulejot Vasaros 2ame skyriuje? Ar ten vis dar tikrina tases? Klausiu ne del to, kad kazka neleidziamo noreciau isinesti, o del to, kad zinociau, kaip geriau ja susikrauti :bloga