- 2017 05 06, 21:18
Crazy rašė:HappyAngel, ar tave gyde tik Bickiene ar ir su kitais gydytojais teko pabendrauti? Ar atsizvelgia i jau vartotus ir netikusius vaistus? Mane kazkoks nenormalus nerimas kankina, tai stresuoju visa diena 
Vasaros g.gulėjau II skyriuj tik dukart. Tai gydė dabar ten jau ačiūdie nedirbanti gydytoja. Dabar pastebėjau pasikeitusį ir atjaunėjusį gydytojų būrį. Iš senesnių likęs berods tik Rudalevičius. Yra jaunas vyras, jauna gyd. Viktorija Rečinskaitė. Tada dar vieną vid.amžiaus gydytoją mačiau. Bet bijoti nėra ko. Jei tau tas gydytojas nepatiks, turi teisę eiti pas vedėją ir argumentuotai prašyti pakeisti gydytoją. Kiek teko matyti tai ta pati Viktorija labai maloni gydytoja, tas vyras (pavardė visiškai pasimiršo) irgi malonus. Na dar jauni tai nesugadinti. Aišku jie tariasi su vedėja dėl gydymo, nes kas savaitę būna bendra vizitacija. Kas liečia vaistus, tai nemanau, kad jei jų nenorėsi tai juos per prievartą tau kiš. Bet reikia parodyti, kad kažką išmanai apie vaistus. Iš patirties pvz.man pasiūlė venlafaxiną, iškart atsisakiau, paaiškinau, kad juo buvau gydyta ir apart siaubingų šalutinių nieko gero nebuvo. Tada sutarėm dėl kito antidepresanto. Dar buvo siūlymas pagalvoti gal norėčiau elektrošoko terapijų. Bet irgi aiškiai išsakiau savo nuomonę, nes ten prievartos nėra. Ypač tokioms terapijoms. Juk pats pasirašai už pasekmes. Tai bandė dar įtikinėti, kad būna žymūs pagerėjimai. Vistiek nesutikau. Pasakiau- geriau galą pasidarysiu tada pati. Tai ties tuo ir pasibaigė siūlymai.
O pvz Krizių skyriuje gydytojos man šiaip sau. Visi girua N. Mackiną, pas ją nesigydžiau, tai nežinau. Bet ten aišku daugiau dėmesio pacientui. Pamenu teko surašyti kiek atsimenu visus vartotus vaistus, kas tiko, kas ne. Bet kokiu atveju tikrai atsižvelgia, į tai, kas tau netiko abiejuose skyriuose. Tik visada reikia kalbėti ir pasakyti tai.
Kaip supratau, guliesi į II universitetinį? Dėl nerimo tai čia normalu. Pati kai jau reikėdavo važiuoti tai panikuodavau. O veltui. Bet ir dabar po truputį ruošiuosi gulimuisi į Krizių sk.ir užeina nerimas, net nenoras gultis. Nors guluosi dar tik po savaitės. Tik žinau, kad bus geriau, jei važiuosiu, nes paskui galiu vėl į visišką dugną kristi.
Aišku, kai guli tam skyriuj jau ne pirmą kartą tai daug drąsiau.
F.33.2 ir F.61
20 mg paroxetine, 3mg bromazepam, 25 mg quetiapinum ~18 val nerimui, 50-75 mg quetiapinum miegui.