Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Elise
#373768 Nutraukinėjau 1,5 metų :bloga Iš 20mg į 10mg, tada iš 10mg į 5mg ir t.t. Tai truko 1,5 metų! Paskutinės dozės buvo ketvirčio pusė ir pan. Bet po 2mėn. atkritau vėl.
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
#373778 15mg geriau puse metu nutraukiau staigiai i kazka kito keiciau nepamenu, va kaip skiriasi kiekvienam :oops: :oops:
Vartotojo avataras
Parašė Elise
#373784 Mažinau dozę palaipsniui, kaip ir gydytoja rekomendavo. Iš 20mg į 10mg (buvo dar laikotarpis 15mg, bet neilgai) ir su 10mg buvau ilgiau nei pusę metų, o paskui vėl mažinau palaipsniui dozę, pvz. iki 5mg ir juos vartojau vėl kokius 2-3mėn. ir t.t.
Vartotojo avataras
Parašė Elise
#373787 Ta prasme, kaip? Kelis mėnesius geri mažesnę dozę, paskui dar sumažinį dozę ir geri vėl kažkurį laiką mažesnę dozę. Aš gėriau mėnesiais, nes ilgą laiką vartojau AD. Prieš Cipralexą vartojau dar Seroxat'ą, tai viso 7 metus, todėl dozę mažinau palaipsniui ir tai truko ne savaitėm, o daug ilgiau. Tai kai nusprendi mažinti, dalini tabletę ir geri kurį laiką mažesnę dozę. Yra ir kitų mažinimo būdų, bet čia gydytojas kiekvienam pritaikys ir patars dėl geriausio.
Parašė nmante
#373802 O mažinant, neatsirasdavo simptomų ligos?
Tik kai visai sumazzinai, atsirado?
Kokie jie buvo?
Aš to ir bijau, kad kol geriu, viskas OK, o išeinant gali vėl viskas sugrįžti.
Bijai kad visa laiką ir teks vartoti
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#373808 Kai vartoji antidepresantus, tai sujaukia musu naturalius serotonino gamybos procesus. Todel nutraukus gerti vaistus mum buna sunku, nes naturali serotonino gamyba buna sutrikus. Todel gali tekti vartoti vaistus visa gyvenima, nes smegenys pacios nebemokes dirbti kaip dirbo iki vaisto pradejimo.
Vartotojo avataras
Parašė Kovotojas
#373810 jo, taip man psihetras pasake, jau visa gyvenima teks gerti vaistus, su tuo susitaikiaui, svarbu kad gali normaliai jaustis.
Vartotojo avataras
Parašė Elise
nmante rašė:O mažinant, neatsirasdavo simptomų ligos?
Tik kai visai sumazzinai, atsirado?
Kokie jie buvo?
Aš to ir bijau, kad kol geriu, viskas OK, o išeinant gali vėl viskas sugrįžti.
Bijai kad visa laiką ir teks vartoti

Vaistus gėriau dėl depresijos, bet geriant vaistus, nors depresijos nebejaučiau, labai padažnėjo panikos priepoliai. Mečiau vaistus, nes nesijaučiau blogai, bet panikos priepoliai nedavė ramybės net juos vartojant. Galvojau, kad bus tas pats. Bet per kelis mėnesius, metus gerti vaistus, panikos priepoliai taip suaktyvėjo ir nerimas taip sukilo, kad turėjau vėl grįžti pas psichiatrą. Depresijos nejaučiu, esu kovingai nusiteikusi, noriu gyventi, būti sveika, bet baimės, nerimas, OKS ir panika ėda mane :death Dabar geriu 10mg Cipralex, 150mg Tiapridal, t.y. 3k/50mg ir 3mg Laxotanil. Norėčiau negerti raminančių, bet labai nerimas didelis :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Kovotojas
#373814 as gerdavau taip pat cipralexsa, panikos atakos vistiek kamuodavo, kiekviena diena jausdavau nerima, paskui psihetras israse seroxata su fliuanxoliu, tai dabar panikos atakos nebeatakuoja, manau tiri daktaras pritaikyti vaistus, ne visiems vienodai tinka vaistai.
Vartotojo avataras
Parašė Elise
Kovotojas rašė:as gerdavau taip pat cipralexsa, panikos atakos vistiek kamuodavo, kiekviena diena jausdavau nerima, paskui psihetras israse seroxata su fliuanxoliu, tai dabar panikos atakos nebeatakuoja, manau tiri daktaras pritaikyti vaistus, ne visiems vienodai tinka vaistai.

Man pradžioj skyrė Fluanxolį, tai mane taip surakino visą, kad net Ciklodolis nepadėjo. Pagėriau 10d. ir pakeitė į Tiapridalį, tai paskui dar prireikė 4d., kad atsigauti. Tai dar kartą įrodo, kad ne visiems tinka tie patys vaistai :da Man panikos atakų labai apmažėjo, nes su vaistais biški požiūris pasikeitė. Dabar galvoju, kad jei bus, tai bus - ateik čia, priepoli, ir aš su tavim lengvai susidorosiu. Bet nerimas ir baimė dar vis yra... Važiuosiu rytoj iki Krizių, prašysiu, kad priimtų su siuntimu... :sos:
Vartotojo avataras
Parašė Kovotojas
#373822 kai as jauciu, kad ateina panikos ataka, greit xanaxso po liezuviu, kad greitesnis poveikis butu, xanaxsas nustumia ta panika man. Jo ne visiems vienodai tie vaistai.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
Kovotojas rašė:as gerdavau taip pat cipralexsa, panikos atakos vistiek kamuodavo, kiekviena diena jausdavau nerima, paskui psihetras israse seroxata su fliuanxoliu, tai dabar panikos atakos nebeatakuoja, manau tiri daktaras pritaikyti vaistus, ne visiems vienodai tinka vaistai.

Panikos atakoms seroxatas daug geresnis uz cipralexa.