Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
Crazy rašė:kas neseniai gulejot Vasaros 2ame skyriuje? Ar ten vis dar tikrina tases? Klausiu ne del to, kad kazka neleidziamo noreciau isinesti, o del to, kad zinociau, kaip geriau ja susikrauti :bloga

Aš gulėjau praeitų metų rudenio vidury, tikrai netikrino. Niekada netikrindavo, tik paklausia, ar turi aštrių daiktų su savimi, savo vaistų - jei turi, pasakai tai - tada juos paima, ir pagal poreikį tau papršius duoda pasinaudoti.
Vartotojo avataras
Parašė Crazy
#373921 Katinas, wtf......dabar man paranoja bus, niekam nieko nepasakosiu :bloga
HappyAngel, mano tikrino, kai, berods, 2013 gulejau. Bet mano bukle tada visai kritiska buvo :bloga
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
Crazy rašė:Katinas, wtf......dabar man paranoja bus, niekam nieko nepasakosiu :bloga
HappyAngel, mano tikrino, kai, berods, 2013 gulejau. Bet mano bukle tada visai kritiska buvo :bloga

Tai straipsnis mus tik įspėja, kad save saugotumėm ir neprivalome nieko niekam pasakoti ar pasirašinėti kažkur, kur nereikia. Atidžiau žiūrėti, kur rašomės, klausti, kas tai, kam? Visada pacientui privalo visas jo teises ir viską paaiškinti. Tuo labiau, kai tai pakliuvo į internetą, tai nemanau, kad įstaigos vadovas bus už, nes, kiek teko girdėti apie jį, tai geras žmogus. Tikiuosi. Tikiuosi, kad tai ne kaukė. Ir kad užkirs kelią visiems šiems projektams.

O II Universitetiniame nemanau, kad tikrins daiktus, svarbiausia gulantis išsilaikyti kažkaip ir nepulti į chaosą, isteriją. Ten juk neūmus skyrius, pakankamai laisvas, nusiramink ir galvok tik apie poilsį bei gydymąsi. Žinosi, kas tavo gydytoja ir tik jai pasakosiesi. Nėra ko bijoti iš anksto. :flo
Parašė KindaRandom
#375541 nežinau ar čia tinkama vieta to klausti, nes esu visiškai nauja šitam tinklapyje ir dar sunkiai susigaudau. Bet norėjau paklaust. Realiai net nežinau kaip suformoluot nes šiek tiek nervinuos kaip viską parašyt.
Žodžiu pradėsiu nuo to, kad puse metų jaučiuosi kaip šūdas, labai bjauriai. Nebematau prasmės niekur, visiškai. Tad po pusės metų įkalbinėjimo mamos, pagaliau galėjau nueit pas psichologę, paklausius per pirmą valandą, ji pasakė ''iš pokalbio jau suprantu kad turi tikrai gilią depresiją kurią reikės gydyti turbūt su antidepresantais''. Tad užregistravo mane penktadieniui šiam pas psichiatrę, kad galėtų man išrašyti reikiamus vaistus ir t.t.
vakar buvo antras apsilankymas pas psichologę ir kalbant, ji buvo minėjus apie gulimą į kažkokią ligoninę ar dar kažkur, kad man pačiai ramiau būtų. Nes... Nelabai noriu apie tai pasakot, bet namie patiriu labai didelį spaudimą ir stresą, nėra dienos kai nebijau. Kas baisiausia, atrodo kad tai mano išsigalvojimai, tiesiog bijau visko kas gali atsitikti. Jaučiu spaudimą šnekant tiek su broliais ar seserim, tiek su tėvais. Nes iš mano perspektyvos, jaučiuos lyg jie viską mato tik taip susireikšminimą ir t.t.
Net nežinau kaip tai apibūdint. Tiesiog labai daug keblumų buvo su jais ir tiek, kaip ir sakiau daug ko nesakau nes visvien bijau..
Tad norėčiau atsigult į ligoninę, kokią nors. Dėl ramybės, nekenčiu to spaudimo, ir sunku iš pačios lovos išlipt. Vien tik miegu, daugiau nieko, arba verkiu. Tuo labiau dabar bandau gydytis, ir labai sunku, kai kiekvieną dieną girdžiu tik negatyvumą..
Kyla daug minčių apie savižudybę, esu ir bandžius keletą kartų bet pritrūko drąsos tą padaryti galiausiai.. Nežinau kur kreiptis ir ko klaust, kitų bijau. Kadangi čia anonimiškai galima rašyt, pagalvojau paklausiu žmonių kurie gal žinos. Tad viską sudėsiu į turbūt trumpesnį sakinį..
kokios priežastys turi būti, gulant į ligoninę nepriverstinai? Savo noru? ir būnant nepilnamete taip pat.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
KindaRandom rašė:nežinau ar čia tinkama vieta to klausti, nes esu visiškai nauja šitam tinklapyje ir dar sunkiai susigaudau. Bet norėjau paklaust. Realiai net nežinau kaip suformoluot nes šiek tiek nervinuos kaip viską parašyt.
Žodžiu pradėsiu nuo to, kad puse metų jaučiuosi kaip šūdas, labai bjauriai. Nebematau prasmės niekur, visiškai. Tad po pusės metų įkalbinėjimo mamos, pagaliau galėjau nueit pas psichologę, paklausius per pirmą valandą, ji pasakė ''iš pokalbio jau suprantu kad turi tikrai gilią depresiją kurią reikės gydyti turbūt su antidepresantais''. Tad užregistravo mane penktadieniui šiam pas psichiatrę, kad galėtų man išrašyti reikiamus vaistus ir t.t.
vakar buvo antras apsilankymas pas psichologę ir kalbant, ji buvo minėjus apie gulimą į kažkokią ligoninę ar dar kažkur, kad man pačiai ramiau būtų. Nes... Nelabai noriu apie tai pasakot, bet namie patiriu labai didelį spaudimą ir stresą, nėra dienos kai nebijau. Kas baisiausia, atrodo kad tai mano išsigalvojimai, tiesiog bijau visko kas gali atsitikti. Jaučiu spaudimą šnekant tiek su broliais ar seserim, tiek su tėvais. Nes iš mano perspektyvos, jaučiuos lyg jie viską mato tik taip susireikšminimą ir t.t.
Net nežinau kaip tai apibūdint. Tiesiog labai daug keblumų buvo su jais ir tiek, kaip ir sakiau daug ko nesakau nes visvien bijau..
Tad norėčiau atsigult į ligoninę, kokią nors. Dėl ramybės, nekenčiu to spaudimo, ir sunku iš pačios lovos išlipt. Vien tik miegu, daugiau nieko, arba verkiu. Tuo labiau dabar bandau gydytis, ir labai sunku, kai kiekvieną dieną girdžiu tik negatyvumą..
Kyla daug minčių apie savižudybę, esu ir bandžius keletą kartų bet pritrūko drąsos tą padaryti galiausiai.. Nežinau kur kreiptis ir ko klaust, kitų bijau. Kadangi čia anonimiškai galima rašyt, pagalvojau paklausiu žmonių kurie gal žinos. Tad viską sudėsiu į turbūt trumpesnį sakinį..
kokios priežastys turi būti, gulant į ligoninę nepriverstinai? Savo noru? ir būnant nepilnamete taip pat.

Nezinau del nepilnametiskumo, bet tikrai joks daktaras nepasakys, jog "nesigulk", paguldys tikrai, tereikia gydancio psichiatro siuntimo. Jeigu yra aktyvus noras/planai zudytis, patarciau gultis, kartu ir pailsesi nuo zmoniu, galimai daranciu spaudima ir taip apsunkinanciu situacija, bei issisnekesi su daktarais apie galimas kertines priezastis, del kuriu taip jautiesi. Zinoma, busi daugiau stebima ir galimai gausi efektyvesni gydyma, nei gautum vieno vizito pas psichiatra metu, nebent tie vizitai, bent is pradziu, butu daznesni arba butu galima konsultacija telefonu.
Parašė KindaRandom
katine rašė:kaip sako viena psichiatre, nera kur zmogui pailseti nuo seimos, isvaziuoti i gamta i koki nors nama kur galima pabuti vienam nors 2 savaites, ir tai padetu, visur tik gulkis i psichiatirne su kruva psichtropiniu kurie tik blogiau padarys.

Ne tai kad ''pailsėti'' noriu. Bet jaučiu baimę, labai didelį spaudimą, būdama namuose. Yra gan rimtų priežasčių kodėl taip jaučiuosi ir to panaikinti neįmanoma, kadangi taip jaučiausi visą savo gyvenimą. Tad man tas pabuvimas kažkur toliau pora valandų nuo namų visiškai nepadeda. Aš turiu kažkur pabūt daug laiko, kad nusiraminčiau. Ir neskaičiuoju tai valandom ar dienom. Man reikia nuo čia bent savaitę pabūti, nes labai sunku gydytis, kai tiesiai iš psichologės, kuriai pasakojai, kaip bjauriai jautiesi, grįžti į aplinką kuri tave baugina ir kelią negatyvumą milžinišką. Tiesiog gan sunku tai apibūdint, nelabai randu žodžių ><
Parašė KindaRandom
#375583 Nėra tokiems dalykams galimybių. Be to, pabėgti nuo visų būtų nuostabu.
Net į parduotuvę sunku nueiti, nes bijau sutikti kažkokių pažįstamų ar žmonių, tiesiog iškarto pradedu galvot apie visus įmanomus dalykus kurie gali nutikti, jaučiuosi labaiii nesaugiai tarp žmonių. :C
Parašė KindaRandom
#375589 Mano psichologė sakė kad gali būti nerimo sutrikimas.
Atsiprašau bet perdaug bijau bendrauti asmeniškiau, nes labiau noriu išlikti anonimiška ;D bet tikrai ačiū už siūlomą pagalbą ><
Visvien kolkas gaunu psichologės ir psichiatrės gan didelį dėmesį, tad blogiausiu atveju jos bandys man tai padėt išsiaiškint ><
Dar kartą dėkoju :heart
Parašė latte
#375672 Na čia ištiesų žmogui ne pailsėti ir atitrūkti nuo kasdienybės reikia, o rimtos pagalbos, jei yra suicidinės mintys, žmonių baimė ir visiškai nieko nesinori....tad gal nereikia perdėti ir sakyti, jog ligoninės blogis. Aš manau, kad, tai labai puikus variantas, ištrūkti iš ten kur tavęs niekas nesupranta ir susipažinti su "likimo broliais", o jei rimtai, tai ten tikrai galima rasti žmonių kurie tave supras ir palaikys, pamatysi gal net tokių kuriem kur kas blogiau ir pan. ir bent kaž kuriam laikui, tai tikrai turėtu ištraukti iš šūdinos būsenos, bent jau man, tai padėdavo. Tai linkiu nebijoti ir pabandyti ;)
Vartotojo avataras
Parašė Amelie
#375766 O kur planuoji gultis? Jei nesinori, tai nesakyk, tiesiog būtų įdomu sužinoti, kaip seksis Tau toliau, nes ir aš panašioje situacijoje esu buvus.
Parašė KindaRandom
Amelie rašė:O kur planuoji gultis? Jei nesinori, tai nesakyk, tiesiog būtų įdomu sužinoti, kaip seksis Tau toliau, nes ir aš panašioje situacijoje esu buvus.

Dar nežinau realiai, kaune kažkur bandysiu ><