Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
#352337 Tampa zombiais del ligos, man tai buna tokie zombie paumejimai, bet jie netempia iki psichozes, tiesiog sizofrenija tai raso.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
Phurriz rašė:Kuri kompanija daugiau moka tos kompanijos vaista ir siulo. Mano mama dirba vaistu platintoja viska zinau kaip daktarai del pinigu raso vaistus, bet nenoriu perdaug sneket forume.

Tai be abejo, tik mano atveju gal ir ne, nes skirias veikimas kur XR ir paprastas, o XR man rods tik seroquel pas mus. :bloga
Vartotojo avataras
Parašė biggie
KunigaikštisMyškinas rašė:Kai pas gyd. buvau ir pasakiau, kad paprastą quetiapiną geriu ji pasakė: "tai blogai..." gėriau 400mg paprastą... išrašė 300mg mod. veik., t.y. XR. kažaip ji labiau vertina XR. Gal kad tolygiai veikia? nežinau... reiks paklaust ko taip...

XR veikimo peak'as mazesnis, taciau silpniau krenta ir ilgiau veikia. Taip pat, atrodo, XR'as maziau slopina, esu sita jautes ir pats, bet ir studija tai patvirtina:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25592805

Kad butu lengviau isivaizduoti, tai foto dar imesiu:

Paveikslėlis

Cia vaizduojamas D2 receptoriaus okupacija paros metu, panasiai ir su kitais receptoriais.
Parašė Vyagndas
#353004 sveiki sergu paranidine sizofrenija kai gerdavau ketipinora 10h budavau kaip kitas zmogus tokia vidine savijauta gera ar kam nors tai budavo
Parašė Vyagndas
#353006 sveiki kai geriu ketepinora salutiniai ce ar ne nezinau bet po valandos uzeina tokia gera vidine savijauta ar kam tai buvo
Parašė Vyagndas
#353008 Man nuo 22h budavo gera savijauta kazin ar dabar gali taip but gal kam nors velai vakare pasidaro gera savijauta
Vartotojo avataras
Parašė wait-wait
#375856 Sveiki, irgi vartoju Ketipinor 25 mg. Vienintelis geras dalykas, kad padeda greitai užmigti ir nuima visas beprasmes mintis ir jaudulį. Tačiau... kadangi mano spaudimas ir taip nedidelis, panašu, kad Ketipinor dar labiau jį numažina, todėl atsikėlus kone visą likusią dieną slampinėju kaip zombis, sunku mąstyti, sunku ką nors produktyvaus nuveikti. Virškinimas taip pat trinka, sudėtingi reikalai WC. Kai dėl to pasiskundžiau gydytojai, praktiškai pasakė, kad kalbu nesąmones, nes nuo 25 mg negali būti tokio poveikio :( Bet tai gal aš geriau žinau, kas vyksta mano organizme?.. Kartais, kai praleidžiu vieną ar kitą dozę, virškinimas susitvarko, kai vartoju - vėl ''užsikemša''. Ir dar tas "užzombėjimas"... noriu mesti.
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
wait-wait rašė:Sveiki, irgi vartoju Ketipinor 25 mg. Vienintelis geras dalykas, kad padeda greitai užmigti ir nuima visas beprasmes mintis ir jaudulį. Tačiau... kadangi mano spaudimas ir taip nedidelis, panašu, kad Ketipinor dar labiau jį numažina, todėl atsikėlus kone visą likusią dieną slampinėju kaip zombis, sunku mąstyti, sunku ką nors produktyvaus nuveikti. Virškinimas taip pat trinka, sudėtingi reikalai WC. Kai dėl to pasiskundžiau gydytojai, praktiškai pasakė, kad kalbu nesąmones, nes nuo 25 mg negali būti tokio poveikio :( Bet tai gal aš geriau žinau, kas vyksta mano organizme?.. Kartais, kai praleidžiu vieną ar kitą dozę, virškinimas susitvarko, kai vartoju - vėl ''užsikemša''. Ir dar tas "užzombėjimas"... noriu mesti.

tave labai stipriai veikia tie vaistai. tikrai nuo 25 mg taip neturetu buti:) as geriu 200 mg ir man viskas labai gerai :))) gal nuo kitu vaistu zombejimas? :bloga
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
Vyagndas rašė:Ar gali ketipinor kelti šizofrenijos pozityvius simtomus

ketipinor yra vaistas nuo psichozes todel negali kelti pozotyviu simptomu. Kadangi tai silpnas vaistas tai gali per mazai slopinti pozityvius simptomus.
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
biocel rašė:Aisku kad gali, net sizofrenijos diagnostikos vadoveleje yra punktas, toks simptomas, nesukeltas organiniu smegenu pazeidimu, arba del terapijos neuroleptikais. Tik kaip psichiatrai atskiria, ar pats simptomas atsirado arba del neurolpetiku, tai atsakau, nekaip !!

Žodžiai žodžiais, bet norėtūsi rimtesnio pagrindimo tavo teiginiams, nes kol kas tavo pasisakymai jokios konkrečios info neduoda, o primena tik rėkavimą: ŽEMĖ YRA PLOKŠČIA. Kodėl? NES ATSAKAU, JI PLOKŠČIA. Bet tai gal gali yrodyti? KOKIŲ DAR ĮRODYMŲ REIKIA? JI PLOKŠČIA.
Prašome įrodymų, o ne demagogijos :)
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#376298 Sizofrenijos pozityviu simptomu sukelti turbut negali, bet atipiniai neuroleptikai, ypac quetiapinas, gali sukelti manija bipoliniu sutrikimu sergantiems zmonems, sergantiems sizofrenija toks epizodas vadinamas sizo-maniniu epizodu. Quetiapinas turi nemazai antidepresantiniu mechanizmu, tai gali buti, jog jautriam labai organizmui atsirastu kazkokie netiketi pakitimai, bet kad sustiprintu pozityvia sizofrenijos simptomatika labai abejoju :(
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#376299 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3863048/

Dar pridesiu, kad dazniau tai buna su mazesnem quetiapino dozem. Tuomet dar nera pakankamas dopamino blokavimas, o antidepresantiniai mechanizmai jau buna veikiantys, man paciam quetiapinas labai keista savijauta dave, nei kiek negelbejo ar net prisidejo prie misrios busenos :oops: