Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
silvinija rašė:
lamanga rašė:geresnis beveik visada originalas

O orginalas tai Zoloft?

Taip, originalas yra Zoloft.

Nors iš savo įvairios patirties, kai šį antidepresantą teko gerti n metų, buvau išbandžiusi įvairių gamintojų ir originalą. Mano atveju nei kalbant apie šalutinius nei apie patį poveikį neturėjo reikšmės gamintojas. Daug kas siūlo originalą, bet aš būdavo paskaitau sudedamąsias dalis skirtingų gamintojų ir ten tos pačios sudedamosios, t.y. priedai. Bet kokiu atveju farmacija yra didelis biznis, psichiatrai irgi jame dalyvauja, todėl patariu patiems žiūrėti, kas prieinama (jei leidžia piniginė - pirkite originalą), kas kaip veikia. Nes, kaip ir vėl kartosiuosi, man jokio skirtumo nebuvo ar gėriau Zoloft ar Orion, Actavis ar kt gamintojo. Dar šovė mintis, kad už originalą mokame daugiau, nes kaip ir kokioj kosmetikos rinkoje - reklama, tyrimai, vaisto patvirtinimai, vardas - gamintojui tai kainavo ir jis nori tuos pinigus atgauti, todėl originalas visada kainuos daugiau.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#376317 Taigi toliau geriu 50 mg sertraliną, nežinau, ar čia įsitikinimo galia, bet vartoju kažkada naudoto gamintojo Asentra versiją. Ir ką, kol kas nesinori keisti į ką kitą, nors realiai turėtų būti taip, kad nereikėtų kasdien raminamųjų, o aš be clonazepamo dar negaliu :oops: Sakyčiau gal su šiuo antidepresantu nesijaučiu aktyvumas, labiau jaučiu apatiją. Džiaugiuosi tik tuo, kad nesu visiškoje duobėje, kad lyg jau nelanko suicidinės mintys ir pan. O vat kalbėti apie 100 mg vartojimą bijau, nes baisu, kad suaktyvins blogas įkyrias mintis. Aš visgi laikausi minties, kad pagrindas yra psichologinių vidinių problemų sprendimas, o antidepresantas kaip palaikomoji dalis. Tai mano patirtis man jau rodo, kad su mažesnėmis dozėmis man geriau, saugiau dėl galimų suicidinių minčių ir panikos atakų. Dabar lyg aprimo ir panikos, labiau reiškiasi racionalusis AŠ, kai jau imi atskirti, kada tai tik ligos simptomas, o kur esi TU, kad tu išties nori gyventi ir kovoti. Taip pat smagu dėl susinormalizavusio kraujospūdžio, tarsi palengvėjimas, kad sertralinas jo neįtakoja ir negadina pagrindinio organo širdies, kraujagyslių darbo.
Pagrindis tikslas išlieka - kaip sumažinti raminamųjų vaistų dozes, nes baimė yra, kad sertralinas neajėgs manęs pakankamai aktyvinti, raminti taip kaip tai daro raminamieji. Kaip minėjau, clonazepamas mane aktyvina kažkiek ir jaučiuosi ramesnė, stabilesnė. Nes nerimas pas mane pakankamai aukštam lygyje, kai jau priveda prie panikų. Tai štai tik tokiu būdu pavyksta tai suvaldyti.
Parašė corvo
HappyAngel rašė:baimė yra, kad sertralinas neajėgs manęs pakankamai aktyvinti, raminti taip kaip tai daro raminamieji. Kaip minėjau, clonazepamas mane aktyvina kažkiek ir jaučiuosi ramesnė, stabilesnė. Nes nerimas pas mane pakankamai aukštam lygyje, kai jau priveda prie panikų. Tai štai tik tokiu būdu pavyksta tai suvaldyti.

Kokia doze clonazepamo geri kad jis aktyvina tave? Noreciau ir as likti tik su sertralinu, bet vis reikia tai cloziko tai dar kokio benzo. Bandau pajungt mildronata bet kazko stebuklingo nejauciu, o norisi but aktyviam ir neapatiskui.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
corvo rašė:
HappyAngel rašė:baimė yra, kad sertralinas neajėgs manęs pakankamai aktyvinti, raminti taip kaip tai daro raminamieji. Kaip minėjau, clonazepamas mane aktyvina kažkiek ir jaučiuosi ramesnė, stabilesnė. Nes nerimas pas mane pakankamai aukštam lygyje, kai jau priveda prie panikų. Tai štai tik tokiu būdu pavyksta tai suvaldyti.

Kokia doze clonazepamo geri kad jis aktyvina tave? Noreciau ir as likti tik su sertralinu, bet vis reikia tai cloziko tai dar kokio benzo. Bandau pajungt mildronata bet kazko stebuklingo nejauciu, o norisi but aktyviam ir neapatiskui.

Mane aktyvina viena tabletė, t.y. 2 mg clonazepamo. Aišku nešokinėju iš laimės ar pan., bet pakelia iš lovos, norisi kažką daryti, savijautą tikrai pataiso. Pastebiu, kad ir kalbu dauf daugiau nei paprastai, atsiranda noras bendrauti.
Vartotojo avataras
Parašė silvinija
#376396 Sveiki, man dar šalia Sertralino išrašė Elontrilį, nes nuo Sertralino labai pasyvi jaučiausi, be jėgų ir nuolat pavargusi.. o gal ne nuo jo, o nuo ligos... na kaip bebūtų, trečias mėnesis su Sertralinu ir antras su Sertralinu ir Elontriliu ir turiu pasakyti, kad jau geriau jauciuosi :) tik prakaituoju siaubingai, delnai tai visą lauką drėgni, bet galvoje skaidrau ir energijos daugiau turiu :uztave
Vartotojo avataras
Parašė silvinija
HappyAngel rašė:
corvo rašė:

Mane aktyvina viena tabletė, t.y. 2 mg clonazepamo. Aišku nešokinėju iš laimės ar pan., bet pakelia iš lovos, norisi kažką daryti, savijautą tikrai pataiso. Pastebiu, kad ir kalbu dauf daugiau nei paprastai, atsiranda noras bendrauti.

Clonazepamas sukelia priklausomybę.. o vartojant jį ilgesnį laiką - poveikis silpnėja, tai patarčiau juo nepiknaudžiauti... (čia tik draugiškas patarimas, prašau nepykti ir neįsižeisti, pati negėriau, bet mama gėrė jį nuo epilepsijos, o kai reikėjo nutraukti buvo gana sunku)
Vartotojo avataras
Parašė silvinija
Phurriz rašė:Jau geriau gerti raminamus ir jaustis gerai, negu negerti is jaustis tragiskai.

Tikrai taip, ypač jei kamuoja didelis nerimas, tikrai tai žinau, aš pati Bromazepamą geriu, bet stengiuosi tik tada kai tikrai nerimauju.. be jo niekaip neišstverčiau!
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
silvinija rašė:
Phurriz rašė:Jau geriau gerti raminamus ir jaustis gerai, negu negerti is jaustis tragiskai.

Tikrai taip, ypač jei kamuoja didelis nerimas, tikrai tai žinau, aš pati Bromazepamą geriu, bet stengiuosi tik tada kai tikrai nerimauju.. be jo niekaip neišstverčiau!

As Lorafena ! Irgi stengiuos kuo maziau gerti. Ryte puse ir per pietus puse tabletytes :death :o :shock:
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
silvinija rašė:

Clonazepamas sukelia priklausomybę.. o vartojant jį ilgesnį laiką - poveikis silpnėja, tai patarčiau juo nepiknaudžiauti... (čia tik draugiškas patarimas, prašau nepykti ir neįsižeisti, pati negėriau, bet mama gėrė jį nuo epilepsijos, o kai reikėjo nutraukti buvo gana sunku)[/quote]

Taip, žinau ir tikrai nepykstu. Priklausomybę sukelia daugelis dalykų, ne tik vaistai, vieni savo bėdas skandina alkoholyje ar pan., kiti - vaistais. Pastarasis variantas gal geresnis. O šiaip tikrai noriu mažinti dozes, bet gyvenimas mano toks, kad nesigauna, esu itin jautrus žmogus, sugeriantis aplinkinių problemas, o tarp artimų žmonių tų bėdų begalė, taip ir balansuoju ties kelias dienas ramu, o kitą dieną - jau begalė problemų iš artimųjų, pergyvenimai ir pan. Dėl priklausomybės raminamiesiems senai žinau, bet iš patirties kiek teko naudoti diazapamą, bromazepamą, xanaxą, dar buvau įnikusi ir į zopiclonum vaistą, kurį triauškiau kaip saldainius ir kuris aktyvino, energizavo dienos metu, bet mečiau ir mečiau, nebuvo sunku, nors naudojau kelis metus, kai dar jį pardavinėjo be recepto. Aišku clonazepamas yra iš jų stipriausias, ilgiausiai veikiantis, bet kad galiu ir jo negerti po kurio laiko tikrai tikiu, nes buvo atvejų, kai per tas problemas pamiršdavau išgerti, arba nebuvo galimybės ir nebuvo jokių priklausomybės požymių.
Ligoninėje bandė jį pakeisti į bromazepamą, bet nepavyko, tiesiog pati gydytoja prisipažino, kad drąstiškas buvo bandymas pervesti prie silpno bromazepamo, t.y. 1,5 mg. Kai pamenu man silpnai veikdavo 3 mg, o čia tik 1,5 mg, tokia dozė net nenuramindavo, būdavau įtampoje ir su stipriu nerimu, desperacija. Bet apie 3+ savaitės išgyvenau be clonazepamo. Dar esmė ta, kad kaip čia ir buvo išsakyta, kai su depresija kartu eina labai stiprus nerimas, panikos atakos, tai šiai dienai visa tai suvaldo geriausiai clonazepamas. Tik sutinku, kad dozes tikrai reikia mažinti. Man prie nerimo buvo gydytojo skirta gerti po ketvirtį tabletės 3 kartus per dieną. Ir saugu clonazepamas pagal gydytoją, jei per dieną neviršiji 2 mg, t.y. vienos tabletės.

Man teko sutikti žmonių, kurie gydėsi priklausomybę nuo clonazepamo, va ten tai tikrai baisu, nes lipo sienomis, laužė kaulus, laimei pavyko mesti, o po patirtų kančių bijo į jį pažiūrėti. Kitiems tas pats buvo nuo xanaxo. Manau, kad tai individualu, kad tiesiog kai kurių žmonių organizmas linkęs labiau į priklausomybes, dažnai paaiškėja, kad ir su alkoholiu jie turi bėdų. Tai tarkim man pats raminamojo išgėrimas gal labiau psichologinis įprotis, kad bus po to geriau, taip buvo su aktyvinančiu zopiclonu. Jis skirtas trumpiems miego sutrikimams, naudojau ne pagal paskirtį, bet gydytoja neprieštaravo, svarbu, kad jaučiuosi geriau. Tik po kelių metų supratau, kad jis gal net neveikia taip manęs kaip anksčiau ir mečiau be problemų. Bet gal dėl to, kad nesu linkusi į priklausomybes, kaip pvz alkoholis ar kitie dalykai. Todėl kiekvienas juk save geriau pažįsta ir tikrai reikia vartoti labai atsargiai vaistus.

Teko sužinoti, kad tam tikra priklausomybė būna nuo antidepresanto venlafaksino, kai žmogus bando jį nutraukti, o pasireiškia siaubingi nutraukimo požymiai, galiausiai kai jau nelieka organizme vaisto, žmogus krenta vėl į depresijos duobę. Kaip tai paaiškinti, nes aš nemaniau, kad antidepresantas gali turėti tokių nutraukimo / nevartojimo simptomų. Gali būti, kad depresija nebuvo pilnai išgydyta, bet pats vaisto nutraukinėjimas sudėtingas, ir ar kitiems nepasidaro po nutraukimo net ir jaučiantis gerai, dingus depresijai tokių keistų atkryčių. Nes jei žmogus puikiai jaučiasi ir nenori į save kišti tą venlafaksiną, ką tada daryti... :oops:
Vartotojo avataras
Parašė Katinas
HappyAngel rašė:
Teko sužinoti, kad tam tikra priklausomybė būna nuo antidepresanto venlafaksino, kai žmogus bando jį nutraukti, o pasireiškia siaubingi nutraukimo požymiai, galiausiai kai jau nelieka organizme vaisto, žmogus krenta vėl į depresijos duobę. Kaip tai paaiškinti, nes aš nemaniau, kad antidepresantas gali turėti tokių nutraukimo / nevartojimo simptomų. Gali būti, kad depresija nebuvo pilnai išgydyta, bet pats vaisto nutraukinėjimas sudėtingas, ir ar kitiems nepasidaro po nutraukimo net ir jaučiantis gerai, dingus depresijai tokių keistų atkryčių. Nes jei žmogus puikiai jaučiasi ir nenori į save kišti tą venlafaksiną, ką tada daryti... :oops:

Dabar jį mažinu, per šiuos metus tikiuosi mesti, gal pavysk neatkrist :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Orthos
#378316 Na ką, atgal prie Zoloft... :achtung
Parašė corvo
#378998 Virs metu geriu, tik tiek kad panikos ataku nebuvo, bet gal del to kad benzodiazepinus papildomai geriu. O siaip nerimas, visokie nemalonus kuno pojuciai, agorafobija, energijos trukumas deja islike. Aisku visiems skirtingai, galbut tau pades.