- 2017 06 26, 12:41
Turiu problemą. Prieš 3 mėnesius paskyrė paprastą (neprailgintą) kvetepiną 300 mg, praėjau keletą įvairių šalutinių bet jie praėjo per porą savaičių. Tačiau po maždaug 1,5 mėnesio pradėjo klaikiai migdyt visai parai, vos galėjau nustovėt visą dieną, prie miego traukė NUOLATOS. Pasiskundžiau gydytojai, pamažino iki 100 mg ir daugiau mažiau susitvarkė, miegodavau apie 10 valandų ir po to galėjau normaliai gyvent nekamuojama nuolatinio mieguistumo. Praėjus vėl maždaug 1,5 mėnesio, vėl tas pats - atsirado klaikus mieguistumas visai dienai, net svirduliuoju kaip prie miego traukia, ir taip ištisą parą. Nebežinau ką daryt, pas gydytoją greit nepapulsiu, juolab dar mažint dozę nežinau ar ji sutiks. Nuo šiandien planuoju pradėt gert 25 mg.
Kodėl mane šitie vaistai taip klaikiai migdo?! Ir dar tas klaikus mieguistumas pradeda reikštis po mėnesio ir daugiau. Aš iš tų pacientų kuriems šalutiniai labai ryškiai reiškiasi nuo visų psichotropinių vaistų. Dar gerių antidepresantą seroksatą (paroksetiną) 20 mg, bet jį geriu jau apie 3 metus, pradžioje irgi migdė, bet laikui begant susitvarkė. Mano diagnozė stiprus klinikinis nerimas, ir depresija, bet depresija labiau dėl psichologinių dalykų. Pagrinde kamuoja nerimas, tiek generalizuotas, tiek OKS, tiek panikos atakos. Šiaip kvetepinas labai nuėmė visus nerimo simptomus, bet aš negaliu gyvent pilnavertiško gyvenimo, jeigu nuolat noriu miego..
Nepriimk depresijos asmeniškai.