Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė biggie
zazule rašė:Sveiki! :))) Nuo šiandien pradėsiu vartot truxal. Noriu paklausti, ar šis vaistas iš tiesų didina prolaktino koncentraciją? Prieš mėnesį susileidau xeplion, tačiau dabar gydymą nutraukiau. Nuo šio vaisto pradėjo skirtis iš krūtinės pienas, menstruacijos tapo labai negausios ir šiaip lytinio potraukio nelabai jaučiu :sos: . Ar jums nebuvo panašių šalutinių poveikių vartojant truxal? Ant informacinio lapelio parašyta, jog gali padidėti prolaktino koncentracija, sumažėti vaisingumas ir lytinis potraukis :( .

Praktiskai visi neuroleptikai daugiau maziau didina prolaktina, nes dopaminas reguliuoja jo veikla, o neuroleptikai blokuoja dopamino receptorius. Isimtis turbut Abilify (aripiprazole), jis buna ir sumazina prolaktino isskyrima.
Vartotojo avataras
Parašė Crazy
#375640 man jis tiko dvi savaites, ir nuotaika sureguliavo, ir itampa nuime tada organizme jo prisikaupe, ir islindo bjaurus salutiniai :bloga ranku nezmoniskas drebejimas ir kaustymas..
Gaila :(
Vartotojo avataras
Parašė Crazy
#376495 Grazino atgal. Su parkopanu.
Miegu puikiai.
Ranka savaime i knyga tiesiasi, nors skaityti ir suprasti ka skaitau, dar sunkiai sekasi.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
SecretOfSteel rašė:O jis ką gydo apart to, kad labai slopina ir ant miego patraukia?

Anksciau buvo skiriamas sizofrenijai gydyti aukstesnem dozem, bet dabar dazniau naudojamas del slopinimo pries miega
Vartotojo avataras
Parašė Katinas
#379829 Man jį miegui vietoj kvetiapino išrašė, bet taip ir nebandžiau, klonikas valdo :D
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
#380380 Bet man jis veikia tik po geru dvieju valandu pradedu biski noret miego akys mirkset pradeda ir uzmiegu. Taip kad reikia gert 9 norint uzzmigt 11 ir 100mg geriu.
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
#382740 Bet jis raminamo poveikio neturi tik migdo del to is ryto gali drebet rankos plakt sirdis siaip prastas vaistas bet jei tau tinka tai gerai.
Vartotojo avataras
Parašė Elise
#382789 O šitas vaistas gali kitą dieną iššaukti nerimą? Geriu Truxalį ir Rispoleptą, tai nesupratau iš kur pas mane tas vidinis drebulys toks baisus, nors psichologiškai jaučiuosi gerai, geros nuotaikos ir motyvuota veikti kažką. Galvojau, nuo Rispolepto, tai neišgėriau nakčiai jo, bet vis vien jaučiu tokį grynai fiziologinį drebulį. Pabandysiu negert Truxalio ir pažiūrėti kaip bus... O gal jums buvo panašiai? Pasidalinkit patirtimi, labai vargina tie eksperimentai ir spėlionės...
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Elise rašė:O šitas vaistas gali kitą dieną iššaukti nerimą? Geriu Truxalį ir Rispoleptą, tai nesupratau iš kur pas mane tas vidinis drebulys toks baisus, nors psichologiškai jaučiuosi gerai, geros nuotaikos ir motyvuota veikti kažką. Galvojau, nuo Rispolepto, tai neišgėriau nakčiai jo, bet vis vien jaučiu tokį grynai fiziologinį drebulį. Pabandysiu negert Truxalio ir pažiūrėti kaip bus... O gal jums buvo panašiai? Pasidalinkit patirtimi, labai vargina tie eksperimentai ir spėlionės...

Truxalis ir risperidonas blokuoja dopamina smegenu vietose, atsakingose uz judesius, galbut toks derinys tiesiog per daug ir atsiranda tas drebejimas.
Vartotojo avataras
Parašė Elise
#382807 Ačiū už atsakymą. Mėginsiu neišgert kitai nakčiai Truxalio ir žiūrėsiu kas bus rytoj. Ir, aišku, žiūrėsiu kaip miegasi. Jei gerai, tai negersiu jo daugiau iš vis.