- 2016 07 12, 12:42
Pimoje šalutinių poveikių eilutėje rašo apie tai, kad gali susiformuoti krešuliai (venose). Man vaistinėje siūlė hertemagnyl (estiškas aspirinas mažesnėmis dozėmis) prie risperidono. Na, bet labai daug vaisių ir kitų maistų produktų, turi tų pačių savybių kaip ir aspirinas. O šiuo metu jų gausu. Ir beto aspirinas gali turėti neigiamų padarinių. Taigi reikia gerti daugiau vandens (kuris skystina kraują) ir nevenkti tų maisto produktų, kurie turi salikatų (salycates).
Pagooglinau krešulių simptomus, mano atveju tai ne krešuliai. Aš tik labai bijojau kai perskaičiau apie juos informaciniame lapelyje.
Jau kurį laiką geriu šį vaistą, ir man nepatinka kad jis mane migdo. Nuo 2mg tabletės naktį miegu 12h. Jeigu išgeriu puse tabletės, miegu trumpiau. Bet juk tai blogai. Reiktų gerti visą. Nes jei pati mažinsiu, tai visiškai galiu atprasti, o tada vėl kokia psichozė gali ištikti. Ką daryt, kad taip miegas neimtų? (Išskyrus kavą ir arbatą)
Pagooglinau krešulių simptomus, mano atveju tai ne krešuliai. Aš tik labai bijojau kai perskaičiau apie juos informaciniame lapelyje.
Jau kurį laiką geriu šį vaistą, ir man nepatinka kad jis mane migdo. Nuo 2mg tabletės naktį miegu 12h. Jeigu išgeriu puse tabletės, miegu trumpiau. Bet juk tai blogai. Reiktų gerti visą. Nes jei pati mažinsiu, tai visiškai galiu atprasti, o tada vėl kokia psichozė gali ištikti. Ką daryt, kad taip miegas neimtų? (Išskyrus kavą ir arbatą)

Nors geriu kitus neuroleptikus, bet jie irgi migdo. Nelabai yra ką daryt, gert vaistažoles tonizuojančias bišk. Mane karčios vaistažolės pabudina.
Kietis (kartusis), balinis ajeras. Graikinis riešutas man rods tonizuoja. Paprastasis kietis truputį ir pakelia ir ramina bent mane.

Bet pelynas didina apetitą. Ir risperidonas didina apetitą. Tai jo nebandysiu. Graikiškus riešutus nelabai mėgstu. Balinis ajeras irgi didina apetitą. O jei pasiskundžiu gydantiesiems dėl miego, tai sulaukiu atsakymo kad kalti ne vaistai, o mano organizmui to reikia. Nemanau kad psichiatrui labai rūpėtų mano gyvenimo kokybė: jei nėra psichozės, vadinasi jis gerai gydo.