Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
whitenoise rašė:sveiki. bromazepama pradejau vartoti pries du menesius nereguliariai. visada tik pries miega ir iki sio pirmadienio tik po puse tabletes. vakar 1 suvartojau, o siandien isgeriau jau pusantros. labai blogos dienos buvo, daug tyrimu, daug parkiu. uzmigti vaistas man kazkiek padeda (ipac pirmos dozes efektas geras buvo), bet seimos gydytoja sake, kad nuo ju priklausomybe atsiranda ir liepe regintis pas psichiatra, nes ji tipo daugiau israsyti negali. klausimas butu po kiek vartojimo laiko ta priklausomybe atsiranda? 5dieniui uzsirasiau pas psichiatra. gal galetumete parekomenduoti kokius vaistus nuo nemigos. kai issikvieciau greitaja uzvakar daktaras kuris apziurejo sake, kad visi benzodiazepinai yra blogis, kad priprasiu ir teks visa gyvenima vartoti.. rekomendavo Kvietiapina. sorry uz kvailus klausymus, bet esu cia naujas ir nesigaudau siame reikale visiskai :)

Visi vaistai yra blogis. Ibumetinas nuo galvos skausmo irgi blogis. Del pripratimo tai tikrai nepriprasi per kelis menesius. O psichiatre paskirs kazka miegui, bet as asmeniskai kvetiapino nerasyciau naujokui susirgusiam.
Vartotojo avataras
Parašė whitenoise
bet as asmeniskai kvetiapino nerasyciau naujokui susirgusiam.

o man kazkodel aiskino, kad cia kaip tik "nepiktas" ir efektyvus vaistas prie kurio taip nepriprantama..
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
whitenoise rašė:
bet as asmeniskai kvetiapino nerasyciau naujokui susirgusiam.

o man kazkodel aiskino, kad cia kaip tik "nepiktas" ir efektyvus vaistas prie kurio taip nepriprantama..

Tai ziurint kas tau yra kokie nusiskundimai.. Tik nemiga ar dar kas ? Kvetiapinas daugeliu atveju net nemigdo ir manes net 800 mg nemigde. Kitus ir nuo 25 mg atjungia..
15 mg mirtazapino manau optimaliausias sprendimas nemigai + silpnai depresijai
Vartotojo avataras
Parašė Katinas
#347610 Mane irgi sėkmingai 25mg atjungdavo, dabar reikia 100mg, nes Valdoxano nebegeriu :}
Vartotojo avataras
Parašė whitenoise
Tai ziurint kas tau yra kokie nusiskundimai.. Tik nemiga ar dar kas ? Kvetiapinas daugeliu atveju net nemigdo ir manes net 800 mg nemigde. Kitus ir nuo 25 mg atjungia..
15 mg mirtazapino manau optimaliausias sprendimas nemigai + silpnai depresijai

man kruva negerumu visokiu.. tai oro truksta, tai sirdis kalatojasi, tai su skrandziu kazkokios nesamones ir baimes tada visokios savaime aisku.. o tyrimai geri visi. diena siaip ne taip istempiu be vaistu, bet tikrai ilgai taip netversiu.. o va nakti butinai ju reikia nes is proto issikraustyciau kitaip
Vartotojo avataras
Parašė whitenoise
#349762 gal kas turejo abstinencija nuo sio vaisto? mane labai keistas galvos skausmas kankint pradejo. toks kaustantis.. ir viena veido puse lyg dilgcioja. vakar buvo tas pats. bet turejau puse tabletes sutaupes tai atleido.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
whitenoise rašė:gal kas turejo abstinencija nuo sio vaisto? mane labai keistas galvos skausmas kankint pradejo. toks kaustantis.. ir viena veido puse lyg dilgcioja. vakar buvo tas pats. bet turejau puse tabletes sutaupes tai atleido.

Nuo bet kurio benzodiazepino gali pasireiksti abstinencija
Parašė Bulvytė
#382183 Pas psichiatrą pirmą kartą nuėjau prieš gerą mėnesį. Labiausiai kankino panikos priepuoliai, nerimas. Gydytojas iškart išrašė šituos ir nukreipė pas psichologą testams, kurie patikrintų, ar nėra depresijos. Depresijos nerado (na, sakė, kad "lengva depresija"), bet išrašė remeron, nes antidepresantai gali padėti ir su nerimo sutrikimais. Taigi kurį laiką gėriau šituos + remeron. Nuėjusi pas gydytoją pasakiau, kad pakeistų antidepresantą, nes kelia apetitą. Jis nusprendė man nerašyt jokio antidepresanto, palikti tik šituos vaistukus, nes sakiau, jog šiaip panikos priepuolių per tą laiką, kai juos vartojau, nebuvo. Aišku nerimavau panašiai tiek pat, kiek prieš tai, tik tiek, kad tai neišsivystė į panikos priepuolį (+miegojau lygiai taip pat blogai, net su remeron išsibudindavau vidury nakties n kartų) Aš pareiškiau, kad visai nenoriu šitų, nes jie tik simptomus numuša + išsivysto priklausomybė, o antidepresantų noriu, nes kiek suprantu jie gali padėti išgydyti ligą, o ne tik simptomus numušti. Žodžiu, jis pradėjo aiškinti, kad neturiu medicininio išsilavinimo, etc, bet visgi išrašė lexapro ir paklausė, ar noriu pakeisti psichiatrą (aišku sutikau).
O dėl diagnozės - sakė F41.3 - Kiti mišrūs nerimo sutrikimai.
Nežinau, dabar jaučiuosi gan kvailai, gal reikėjo dar mėnesį pavartoti šituos, bet pernelyg bijau, kad priklausomybė išsivystys (vartodavau po 3 mg per dieną), bet labiausiai tai supykdė, kad išvis norėjo tik šituos palikti :bloga
Žodžiu, gal čia per daug ne į temą pripasakojau, norėjau pasiguosti :roll:
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#382188 Bulvyte, manau, šauniai susitvarkei su tuo psichiatru. :D Aš irgi bijau raminamus, migdomus gerti ir geriu tik kai jau visai nesusitvarkau. Bet man retai būna panika ir nerimas būna pakenčiamas dar. Tai man nėr reikiamybės. Kai kuriems žmonėms deja tik jie padeda. :bloga Bet būna, kad kai kurie AD nuima nerimą ir paniką. Dar kai kuriems būna, kad priereikia ir neuroleptikų. :bloga Turbūt reiktų pabandyti AD. Aš bandyčiau. Normalus gyd. turi atsižvelgt į tavo norus. Ir labai normalu, kad bijai priprast. Ypač kai taip sunku nulipt po to nuo jų ir tie psichiatrai visi puikiai žino, blyn. :death Maniškė ačiū Dievui norm. ir nerašo į kairę į dešinę raminamų. Vos įtikinau kažkada, kad man reik tik tam, kad vaistinėlėj turėt ir man tos dėžutės dviems, trims metams užteks. :D Šiaip su gydytojais sudėtinga, reik rast savo. Tikiuos rasi. :) Rašyk kaip sekasi. :)))
Parašė Bulvytė
#382364 KunigaikštisMyškinas, panašiai ir man - supratau, kad nereikia kasdien, dvi dienas be jų buvo viskas gerai, tik šiandien užėjo baisumai visokie, tai išgėriau 1,5 mg, susitvarkė viskas. Gerai, kad turiu užsilikusių. Ir šiaip ta mintis, kad va, jei ką yra vaistukų, ramina. Aišku reiktų pradėt mokytis ir kaip pačiai susitvarkyt kažkaip, bet dar tikiuosi, kad ir ssri kažkiek padės, dabar dar tik trečia lexapro diena.
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
#383501 turiu pasislepusi siu vaistu. kadangi lorafen kontroliuoja kiek geriu (lorafen geriu 2 tabletes po 1mg) tai dar papildomai isgeriu sio vaisto 2 tabletes. baime jis nueme. sitas vaistas tas pats kas lorafen?
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
#383503 siandien papildomai geriau dvi sias tabletes tai doze buvo 12 mg. pakentesiu savaite iki atostogu ir tada dvi sarvaies vartosiu labai minimalia doze raminamu:)
Vartotojo avataras
Parašė estranged
maumau15 rašė:siandien papildomai geriau dvi sias tabletes tai doze buvo 12 mg. pakentesiu savaite iki atostogu ir tada dvi sarvaies vartosiu labai minimalia doze raminamu:)

12 mg???
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
estranged rašė:
maumau15 rašė:siandien papildomai geriau dvi sias tabletes tai doze buvo 12 mg. pakentesiu savaite iki atostogu ir tada dvi sarvaies vartosiu labai minimalia doze raminamu:)

12 mg???

joa o ka? viena tablete 6 mg tai isgeriau dvi. manau lorafen 1mg yra lygu bromazepam 6 mg. ar as klystu?