Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė anglis
#381917 taip yra as snd gavau is gyd kventiax prailginto veikimo 200mg tik vaistinese dar nelabai yra vienoje tik gavau tai vat pradesiu nuo 100mg vakare su klonazepamu ir mirtazapinu :)
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#381931 daugiausiai duomenu bipolinei depresijai gydyti turi apie 300mg doze, jei reik antipsichozinio veikimo, 600mg dazniausiai jau sutvarko. Aisku pradeti galima ir su 50mg titruojant kas 3-4 dienas, kad isvengti slopinimo. Kita vertus, ilgu laikotarpiu, tai tableciu nereiktu skaldyti, nes pailgintas veikimas geriau stabilizuojasi organizme
Vartotojo avataras
Parašė anglis
biggie rašė:daugiausiai duomenu bipolinei depresijai gydyti turi apie 300mg doze, jei reik antipsichozinio veikimo, 600mg dazniausiai jau sutvarko. Aisku pradeti galima ir su 50mg titruojant kas 3-4 dienas, kad isvengti slopinimo. Kita vertus, ilgu laikotarpiu, tai tableciu nereiktu skaldyti, nes pailgintas veikimas geriau stabilizuojasi organizme

vakar pries miega isgeriau 100mg nors skaiciau kad nelabai gerai lauzyti jas pas mane 200mg gyd skyre po viena pries miega snd 200mg gersiu siaip visai nieko slopinimo didelio nera taip kaip nuo paprasto kvetapino bet jei mano diagnoze sizofektinis manau daugiau jo reikes 200mg gal mazokai kaip rasiai biggie sukelti antipsichozini poveiki bet siaip tai super vaistas :)))
Vartotojo avataras
Parašė biggie
anglis rašė:salutiniu poveikiu visai nejauciu.. nes daug vaistu isbandes esu :bloga

Nu sito vaisto salutiniai gan lengvi, jei neslopina, tai skaityk pagrindines bedos ji vartojant neturesi
Vartotojo avataras
Parašė vincas leipus
#383202 Bipolinis su vidutine ar lengva depresija
9 h Xanax 0,5 XR, Seroxat 30 mg
14 h pietus Qwetiapine Teva 0,25 mg
17 h Relanium 5mg
20h Qwetiapine Teva 300 mg
Vartotojo avataras
Parašė biggie
vincas leipus rašė:Bipolinis su vidutine ar lengva depresija
17 h Relanium 5mg

kokia racija naudoti du skirtingus raminamuosius?
Parašė AidasGiriu
#383628 Užpraeitą naktį išgėriau 600mg ketipinoro ir pradėjo stigt oro :sos: spaust krūtinę pradėjo, galvojau, gal tik vaidenasi, bet taip sunku kvėpuot darėsi ir supratau, kad natūraliai nebekvėpuoju jau galvoju viskas bus :death
Išlipau iš lovos pradėjau stiprei kvėpuot ir ryt saldumynus, nes anksčiau nuimdavo šalutinius, tai truputį atsigavau. Buvo ir anksčiau panašiai. Sakiau daktarei, tai sakė paimk 2 po 200mg ir prieš atsijungdamas dar 200mg :? Man ir taip su miegu problemos, o dar ketipinoras apnėją duoda :oops:
Tai vakar išgėriau tik 200mg kartu su mirtazipinu 30mg, tai šiandien nekaip jaučiuos...
Tą pačią naktį radau straipsnį, kad pasitaiko tokių atvejų, kad nuo leistinos dozės į komą nukrenta...
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18484556
Vartotojo avataras
Parašė vincas leipus
biggie rašė:
vincas leipus rašė:Bipolinis su vidutine ar lengva depresija
17 h Relanium 5mg

kokia racija naudoti du skirtingus raminamuosius?[/quote
Racija tokia, kad Xanax geriu jau labai senai apie 5m., tai sumaniau pakeisti (tipo nebeveikia?) :shock:
Vartotojo avataras
Parašė biggie
AidasGiriu rašė:Užpraeitą naktį išgėriau 600mg ketipinoro ir pradėjo stigt oro :sos: spaust krūtinę pradėjo, galvojau, gal tik vaidenasi, bet taip sunku kvėpuot darėsi ir supratau, kad natūraliai nebekvėpuoju jau galvoju viskas bus :death
Išlipau iš lovos pradėjau stiprei kvėpuot ir ryt saldumynus, nes anksčiau nuimdavo šalutinius, tai truputį atsigavau. Buvo ir anksčiau panašiai. Sakiau daktarei, tai sakė paimk 2 po 200mg ir prieš atsijungdamas dar 200mg :? Man ir taip su miegu problemos, o dar ketipinoras apnėją duoda :oops:
Tai vakar išgėriau tik 200mg kartu su mirtazipinu 30mg, tai šiandien nekaip jaučiuos...
Tą pačią naktį radau straipsnį, kad pasitaiko tokių atvejų, kad nuo leistinos dozės į komą nukrenta...
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18484556

600 jau duoda stipru antidepresantini poveiki, taip atrodo, kad 50mg slopina, ties 300 ir didesnem dozem jis visai kitas vaistas su kitais mechanizmais, vis gi keitimas bus i xr, nes tolygiau veikia ir, pagal studijas, maziau slopina
Vartotojo avataras
Parašė Orthos
#384385 Prieš porą dienų ir aš pradėjau vartoti pailginto atpalaidavimo Kventiax po 600 mg :) Vaistininkė minėjo, kad Seroquel XR dabar išrašomas tik pagal vardinį receptą (kaip ir litis), ir mokama pilna kaina, kuri yra ganėtinai "kosminė".
Vartotojo avataras
Parašė Orthos
#384386 Vartojusieji Seroquel XR, ar jaučiate kokius nors subjektyvius skirtumus tarp to paties pailginto atpalaidavimo generiko Kventiax? Ar jaučiate skirtumus tarp dozių? Aš asmeniškai pastebėjau, kad Seroquel XR labiau slopindavo praėjus porai valandų išgėrus vakare. Be to, anksčiau pakakdavo 400 mg, dabar jau vartoju po 600 mg, nes 400 mg "nebeatlaiko" :D
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Orthos rašė:Vartojusieji Seroquel XR, ar jaučiate kokius nors subjektyvius skirtumus tarp to paties pailginto atpalaidavimo generiko Kventiax? Ar jaučiate skirtumus tarp dozių? Aš asmeniškai pastebėjau, kad Seroquel XR labiau slopindavo praėjus porai valandų išgėrus vakare. Be to, anksčiau pakakdavo 400 mg, dabar jau vartoju po 600 mg, nes 400 mg "nebeatlaiko" :D

Prailginto veikimo dazniausiai naudojamos siek tiek didesnes dozes, nei paprasto, be to, auksciausia koncentracija jis pasiekia tik per kelias valandas, todel logiska gerti truputi anksciau, nei paprasta. Tavo pastebejimai grynai atitinka mano paties patirti ir literatura.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3494380/
Vartotojo avataras
Parašė Orthos
#384475 Labiau turėjau omeny, ar skiriasi generiko Kventiax ir Seroquel XR stiprumas.
Seroquel XR 400 mg vartojau nuo 2009 m. Pastaraisiais metais pastebėjau, kad jis visiškai nebeslopina, galbūt šiek tiek pavartojus iškart vakare, pirmus kelerius metus tiesiog "glušindavo". O tokia pati Kventiax dozė yra akivaizdžiai per silpna, nes nepraeina sujaudinimas, energijos pertekliaus jausmas, nenustygstamumas.
Parašė AidasGiriu
#384987 Aš ir perėjau prie Kvetiaxo. Dabar geriu 600mg nakčiai, bet nei kart nebuvo, kad suveiktų prieš miegą. Taip sakant užmiegu be jokio poveikio.
Bet šiaip geriau nei su paprastu.
Prieš tai gerdavau Seroquel XR 800mg, kol neišėmė iš kompensuojamų vaistų sąrašo, tai būdavo kaip sakai, kad "glūšindavo".
Bet kol užmiegu, tai problemų nematau. Dar gal kels iki 800mg
O Seroquel XR Benu vaistinėj, nėra net sandeliuose sakė.

Čia kažkas gerai patepė ratus, kad Seroquel XR būtų nekompensuojamas ir visi pirktų Kvetiax, nes realiai abu XR rašo be pavadinimo, tai pagal viską turėtum pats pasirinkt kokio gamintojo imt. Bet kokiu atveju gerai, kad įtraukė XR į kompensuojamus...