Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
SecretOfSteel rašė:O kurie neuroleptikai nekelia cukraus? Ar yra tokių?

Senos kartos neuroleptikai nejaukia metabolizmo kaip naujos kartos.
Senos kartos sukelia ekstrapiramidinius simptomus, akatizija, raumenu traukuliai ir tt.
Naujos kartos sujaukia metabolizma, ko pasekoje dideja rizika susirgti diabetu.
Cia apibendrintai parasiau, reikia ziureti kiekviena vaista atskirai ir apie jy kalbeti.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#385067 O kvetiapinas naujos kartos atipinis neureleptikas, jaukia metabolizma, susirgti diabetu rizika zymiai padidejusi. Sveikai valgyk, sportuok, nerukyk, rizika sumazinsi.
Vartotojo avataras
Parašė biggie

aripiprazolis, ziprasidonas kelia maziau nei kiti atipiniai
Vartotojo avataras
Parašė SecretOfSteel
biggie rašė:

aripiprazolis, ziprasidonas kelia maziau nei kiti atipiniai

hmm, aš tai galvojau, kad aripiprazolas kaip daug kelia, nes ant informcinio lapelio prie šalutinių parašyta "cukrinis diabetas" pirmoj vietoj...
Vartotojo avataras
Parašė Orthos
#385110 Pradėjęs vartoti 600 mg Kventiax jaučiu nuolatinį alkį ir kemšu...
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
Orthos rašė:Pradėjęs vartoti 600 mg Kventiax jaučiu nuolatinį alkį ir kemšu...

Bandyk susivaldyti, tik pirmus kelis menesius dazniausiai buna tas nesuvaldomas apetitas, poto sustoja. Pagalvok apie sveikata, kiekvienas priaugtas kilogramas apkrauna visa organizma, sujaukia insulino jautruma ir tt..
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
KunigaikštisMyškinas rašė:na nežinau man porą metų norėjos ryti po vakarinės dozės, po to tik aprimo. :bloga

Man tai kvetiapinas isvis nekele apetito :)
Parašė lina579
#385957 Sveiki, vartoju quetiapina ir prasidėjo siaubingi galvos skausmai, kurie tęsiasi jau beveik du mėnesius. Kai pasakiau daktarui tai jis sako, kad čia mano ligos požymis ir reikia didinti vaistų dozę, nors vaistų lapelyje aiškiai rašo, kad galvos skausmas yra šalutinis poveikis. Gal kam teko susidurti su panašiomis problemomis ir gal bandėte savarankiškai nutraukti vaistų vartojimą?
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
lina579 rašė:Sveiki, vartoju quetiapina ir prasidėjo siaubingi galvos skausmai, kurie tęsiasi jau beveik du mėnesius. Kai pasakiau daktarui tai jis sako, kad čia mano ligos požymis ir reikia didinti vaistų dozę, nors vaistų lapelyje aiškiai rašo, kad galvos skausmas yra šalutinis poveikis. Gal kam teko susidurti su panašiomis problemomis ir gal bandėte savarankiškai nutraukti vaistų vartojimą?

Man tai pikta, kad tokiu daktaru atsiranda. Skaiciau daug nuomoniu, kad galva nuo jo skauda zmonem. Net nereikia dometis niekuo, pats pirmas salutinis lapelyje parasyta - galvos skausmas.