Moderatorius: signs

Parašėazuolas
#386549 Miego deprivacija-Žinoma, kad sergant depresija labai dažnai pasireiškia miego sutrikimų: kinta jo struktūra, gylis, didėja ar mažėja motorinis aktyvumas. Subjektyvūs ligonių skundai sutampa su objektyviais pakitimais, nustatomais atliekant elektroencefalogramą (EEG) nakties miego metu. 1966 m. W.Schulte depresijai gydyti panaudojo miego deprivaciją. Gydant šiuo būdu ligoniai nemiega visą parą (24 valandas). Paskui dvi naktis miega natūraliu miegu. Vėliau procedūra kartojama. Jei būklė pagerėja, tai kartojama tris kartus. Gydymas nutraukiamas, jei ligonio savijauta po dviejų seansų nekinta arba pablogėja. Būklei pagerėjus, rekomenduojama šį metodą taikyti du kartus per mėnesį. Teigiamas miego deprivacijos efektas ypač pastebimas esant melancholinei (net prilygsta antidepresantų poveikiui) bei adinaminei depresijai. Mažesnis poveikis esant asteninei ir/ar nerimastingai depresijai, taip pat negauta teigiamo efekto “maskuotos” depresijos metu. Miego deprivacija mažina depresiją bei didina gydymo antidepresantais veiksmingumą, tuo suteikdama galimybę labai sumažinti farmakologinių preparatų dozes. Geriausių rezultatų paprastai pavyksta pasiekti derinant miego deprivaciją ir antidepresantus.

Gal kam nors padejo sitas dalykas?
Parašė Tomas2222
#393352 Mane šitas tai ziauriai uzknisa dalykas. Jau 2 metus negaliu normaliai isimiegot, taip istisai disciplinuotai. Pvz viena savaite lyg ir susinormalizuoja tas miego rezimas kita zek jau iskrentu is normalaus miego rezimo. Diena ima miegas, nakty daug energijos.
Visai neseniai buvo toks astresnis sito sutrikimo atvejis, atsikeliau jauciu kad esu samoningas bet tamsa, neina pajudet tarsi kitu kunu verciuosi o fizinis ne krust. Bandau rekt, beleka daryt, rautis is tos tamsos...

Dar antraste perskaiciau tika apie sita dalyka tai kaip ten raso, kad jauti kazkieno buvima salia. Tai lyginai ir man taip buvo nu papasakosiu nesvurbu kuo busiu palaikytas. Tiesiog kai pries pat prabudima, buvau toje tamsoje, jauciau kad esu priristas, lyg su daug virviu ir kazkokios slykstybines butybes mane norejo ismest is mano kuno. Kas keisciausia toje tamsoje yra baime bet atsikelus jinai dingsta.

Man sitai atsirado nuo obsesinio sutrikimo, kai savaite turejau ziauriasia savo gyvenime obsesiniu minciu pragara. Tos kancios laikotarpyje isryskejo tuo ka vadina daugelis out-of-body patyrimu, savo sapno kontrolierius. Kai eiliniam kosmare, kritau zemen ir staiga susivokiau kad sapne esu. O susivokiau del to nes gi jokio skausmo nejauciau, ir supratau kad cia sapnas. Bet tada liux sita patirtis buvo. Į nauda. Zodziu tuo paciu paastrejo ir miego deprivacija, pries atsibundant, vis dazniau pasitaiko negalejimas pajudet. Ir as nesuprantu kaip kas ten vyksta tose smegenyse kad sukelia tokius nejuokingus bajerius.