Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė SecretOfSteel
#387086 Jau kurį laiką vartoju vaistus, tarp kurių pagrinde neuroleptikai ir dedasi va tokių dalykai: suprastėjus atmintis, labai sumažėjęs kūrybingumas, dažnai nuobodžiauju - mažai kas bedomina, sunku išreikšti, dėstyti mintis žodžiais ir t.t. Ar čia gali būti nuo neuroleptikų taip? Negaliu sakyt, kad nepadeda - labai sumažėjusios deliuzijos, paranoja ir kiti mąstymo nukrypimai, bet va, jaučiuosi atbukęs, kas irgi negerai. Ar čia gali būt nuo vaistų, nuo ligos, ar dar kokios kitos priežąstys?..
Vartotojo avataras
Parašė Katinas
#387087 Parašyk kokius neuroleptikus vartoji :)
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#387093 Visi neuropletikai mažiau ar daugiau bukina, nebent mažom dozėm gal ne. Bet šiaip ilgiau pavartojus organizmas apsipranta ir nebebukina. :) Na nebent jau labai dideles dozes vartojat. Gėriau olanzapin 15mg, dabar halo 1.5mg ir 600mg quetiapine, tai nejaučiu bukinimo. :) Bet aš vaistus geriu visokius jau gal dešimt metų. :achtung
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#387103 neuroleptikai blokuoja dopamino D2 receptorius mesolimbiniam dopamino take. Dopaminas reguliuoja budruma, naujoviu ieskojima, pasitenkinima, taciau sitam take kyla ir psichozine simptomatika. Aisku turi jaustis, bet man olanzapino visvien 15mg prireikia, ilga laika jau su neuroleptikais, bet jie patys duoda irgi antidepresantini efekta, mintis sutvarko truputi, nes to dopamino issiskleidzia priekinese smegenu dalyse, kurios uz mastyma atsakingos
Vartotojo avataras
Parašė SecretOfSteel
Katinas rašė:Parašyk kokius neuroleptikus vartoji :)

Išbandęs tai kone visus atipinius ir kai kuriuos pirmos kartos neuroleptikus, o šiuo metu geriu Amisulpridą ir Kvetiapiną.
Vartotojo avataras
Parašė SecretOfSteel
KunigaikštisMyškinas rašė:Visi neuropletikai mažiau ar daugiau bukina, nebent mažom dozėm gal ne. Bet šiaip ilgiau pavartojus organizmas apsipranta ir nebebukina. :) Na nebent jau labai dideles dozes vartojat. Gėriau olanzapin 15mg, dabar halo 1.5mg ir 600mg quetiapine, tai nejaučiu bukinimo. :) Bet aš vaistus geriu visokius jau gal dešimt metų. :achtung

Man kaip atbukimas pasireiškia po ilgo neuroleptikų vartojimo
Vartotojo avataras
Parašė biggie
SecretOfSteel rašė:Prie to paties, kas žino kokie yra stipriausi neuroleptikai, apart Leponex'o?

Didele olanzapino doze
Vartotojo avataras
Parašė SecretOfSteel
biggie rašė:
SecretOfSteel rašė:Prie to paties, kas žino kokie yra stipriausi neuroleptikai, apart Leponex'o?

Didele olanzapino doze

15-20 mg? Esu vartojęs.
O kaip Abilify ir Haloperidolis pagal stiprumą?
Parašė Mersas
SecretOfSteel rašė:
biggie rašė:

Didele olanzapino doze

15-20 mg? Esu vartojęs.
O kaip Abilify ir Haloperidolis pagal stiprumą?

:))) O,kaip savijauta po kvetiapino??? esat vartoje??Man pvz sunku kartais nuo jo net sakini suregzti.
Vartotojo avataras
Parašė SecretOfSteel
#387179 Normaliai. Svoris nepastebėjau, kad labai augtų, iš pradžių slopino, bet db jau nebe, extrapiramidinių simptomų nesukelia
Parašė Mersas
SecretOfSteel rašė:Normaliai. Svoris nepastebėjau, kad labai augtų, iš pradžių slopino, bet db jau nebe, extrapiramidinių simptomų nesukelia

O, ar gali neuroleptikai sukelti???
Vartotojo avataras
Parašė SecretOfSteel
#387190 Ką, extrapiramidinius simptomus? Tai aišku, kad gali. Pagrinde neuroleptikai juos ir sukelia, bet ne kvetiapinas
Parašė Mersas
SecretOfSteel rašė:Ką, extrapiramidinius simptomus? Tai aišku, kad gali. Pagrinde neuroleptikai juos ir sukelia, bet ne kvetiapinas

as geriu cipralexa, kviatepina ir finlepsina, bet kazkaip keistai jauciuos kartais, todel ir nesuprantu nuo ko. Stringa atmintis, kazkoks atbukimas.