Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė SecretOfSteel
#388417 Kam sapnuojasi košmarai ir kaip su tuo tvarkotės? Ar geriant viastų dėl to? Man gydytoja išrašė Carbamazepino, tačiau kol kas prisibijau jo gerti dėl šalutinių efektų (man taip dažnai su naujų vaistų bandymu būna)
Parašė Mersas
SecretOfSteel rašė:Kam sapnuojasi košmarai ir kaip su tuo tvarkotės? Ar geriant viastų dėl to? Man gydytoja išrašė Carbamazepino, tačiau kol kas prisibijau jo gerti dėl šalutinių efektų (man taip dažnai su naujų vaistų bandymu būna)

nebijok, nieko nesijaucia to vaisto, gali galva pasvaigti, bent man daugiau nieko nebuvo, bet ir veikimas ne kazkoks jo, as nejutau nieko. bent ju nuo puses tabletes.buvo israse, kad nebegert lexuso.
Vartotojo avataras
Parašė SecretOfSteel
#389162 Ar gali SSRI antidepresantai sukelt košmarus..?
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
#389165 Tarkim, kad kosmarai gali būti del psichologiniu problemu, bet tuo paciu jie jas ir sprendzia. nemanau, kad jei zmogus yra gyvas ir yra eigoj pas ji psichologine bukle bus visada netoli 100% tad retkarciais susapnuoti nieko blogo, aisku yra zmoniu kurie visai kosmaru nesapnuoja, bet cia nuo asmenybes priklauso.
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
#389166 Gali but del aktyviu psichiniu procesu, kitu zmoniu psichika nukreipta I tave ar pries tave gali sukelti procesus, cia visaip gali but ir yra visiskai normalu.
Vartotojo avataras
Parašė SecretOfSteel
Vaiduk rašė:Gali but del aktyviu psichiniu procesu, kitu zmoniu psichika nukreipta I tave ar pries tave gali sukelti procesus, cia visaip gali but ir yra visiskai normalu.

Jeigu košmarai sapnuojasi pastoviai (kaip man), ir sukelia didelį stresą, tai nėra normalu.
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
#389179 Jei nori greituoju budu, galbut koks psichoterepeutas sita patvarkytu. Tai kyla is pasamones, tai pasikapstytu kas ten yra.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Vaiduk rašė:Jei nori greituoju budu, galbut koks psichoterepeutas sita patvarkytu. Tai kyla is pasamones, tai pasikapstytu kas ten yra.

Pasamoniniai dalykai "neissikrapsto" taip greitai net ir psichoterapeutu, ypac jei jis psichodinaminei ar analitinei terapijai priklauso, kurios kaip ir daugiau judina situos dalykus. Greiciausiai cia del padidejusios REM fazes miego metu. REM fazes metu vyksta sapnai, padideja organizmo aktyvumas, deguonies panaudojimas - tai organizmo budas iskrauti pasamoninio gyvenimo detales per sapnus ir strukturizuoti informacija. SSRI antidepresantai skirtingose studijose REM faze arba nejudina, arba tik siek tiek slopina, nors ar fazes slopinimas yra gerai/blogai dar cia klausimas. Aisku, jei vien kosmariski sapnai nuolatos, tada imtis ko nors gal ir reiketu. Gera taisykle yra eiti anksciau miegoti, nes REM fazes pasireiskia labiausiai miego gale, o pvz. kitos, gilesnes - restoracines miego fazes dominuoja anksciau.
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
#389351 Cia priklauso koki rysi turi zmogus su pasamone, daugelis jo isvis neturi ir gyvena tik samone, tie kur jautresni, labiau sensityvus ir turi isvystitus pojucius turi gilesni rysi su pasamone, ligos psichines cia nieko bendro neturi. Pasamonej yra didziuliai reservai jei zmogus geba juos panaudoti, tai labai didelis privalumas asmeniniui tobulejimui. Bet tuo paciu ir prakeiksmas.
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
#392619 sapnuoju idomus fantastinius sapnus. vakar sapnavau kaip 5 aukstu pastatas griuva,paskui kiti namai griuvo. buvo baisu. :bloga