Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė mmm
Milita99 rašė:
mmm rašė:
Milita99 rašė:Bet jau negi 1/8 tabletkes bakdyti? Trupinukas :D

Na galbūt...
Beje, aš vėl bandžiau gerti escitalopramą (esu gėrusi jį anksčiau), dabar gėriau maždaug 10 dienų tik po 1/4, kartais net kas antrą dieną, nes buvo bjaurūs šalutiniai ir niekaip negalėjau pasikelti prie 1/2 tabletės. Tai pas psichiatrę nuėjau, sakė nebegerti jų, nes nuo 1/4 negali būti taip blogai tiek ilgai. Tai va, gal ir tau netinka tiesiog jie.
O man...nežinau, kodėl šį kartą atmeta organizmas :bloga Ir šiaip daug ko pradėjau netoleruot. :bloga

O kaip pirma karta tau tiko? Padejo? Kiek gerei?

Gėriau juos gal porą kartų. Na nerimą nuimdavo, panikos atakas apmažino. Na galėjau normaliai gyventi. Buvo šalutinių šiokių tokių, bet kaip zombis nesijausdavau, jaučiausi savimi (nors būdavo kartais dienų, kad per aktyvi).
O gėriau 10 mg. Kai Cipralex firmos pirkau, tai 3/4 tabletės kartais, nes jausdavau kad perdaug man 10mg, bet gydytoja sakydavo "ne ne ne, gydomoji dozė yra 10 mg".
O mano gydytoja sako, kad čia silpni AD, nėščiosioms jį skiria. Beje, kai aš pati pastojau, tai kaip tik nusimečiau escitalopramą. Sakė, jeigu reikės, tai būtent jį ir skirtų per nėštumą.
Ir kita gydytoja sakė, kad escitalopramas nėra labai stiprus, pvz Mirtazapinas - daug stipresnis.
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
#389753 Jei sitas is silpnesniu nu tai sakes tada ka gerti? :bloga o Sertralinas idomu stiprus? Ji ir vaikam skiria. Mano drauge nestumo metu ji gere irgi cipralexa turiu omeny
Vartotojo avataras
Parašė mmm
Milita99 rašė:Jis stiprus vaistas ir labai idomu kurie ssri silpnesni.. as irgi masciau gal net kas antra diena gerti galima... :))) i ka pakeite?

Kol kas į nieką nepakeitė:) norėjo kažką skirti kitą (minėjo kapsules kažkokias), bet nusprendėm kad truputį su xanax padraugausiu ir pabandysiu pati kapanotis, nes baisiai nenoriu vėl sėsti ant AD. Tai po mėnesio vėl vizitas bus, matysim kaip bus....
O dabar dar eisiu tirtis alergijas, rado alergiją kažkokią pas mane. Ir šiaip nebetoleruoju magnio, kofeino, į vaistus kai kuriuos reakcijos visokios. Escitalopramo irgi nebegaliu gerti. Kažkas netaip žodžiu.
Vartotojo avataras
Parašė mmm
Milita99 rašė:Jei sitas is silpnesniu nu tai sakes tada ka gerti? :bloga o Sertralinas idomu stiprus? Ji ir vaikam skiria. Mano drauge nestumo metu ji gere irgi cipralexa turiu omeny

Gal tiesiog reikia sau tinkantį atsirinkti....Yra gal daugiau tų silpnesnių...
Sertralinas - čia Seroxatas? Gėriau jį patį pirmą kartą, bet nepatiko šalutiniai, kažkokia kartais kitokia jausdavaus. Bet kitiems patinka, taigi, kaip kam:)
Vartotojo avataras
Parašė mmm
Milita99 rašė:Jei sitas is silpnesniu nu tai sakes tada ka gerti? :bloga o Sertralinas idomu stiprus? Ji ir vaikam skiria. Mano drauge nestumo metu ji gere irgi cipralexa turiu omeny

Man gydytoja sakė, kad escitalopramą irgi vaikams skiria:) nežinau, ar čia tiesa ar ne....
Vartotojo avataras
Parašė SecretOfSteel
Milita99 rašė:Sertralinas tai Zoloftas. O seroxatas yra pats stipriausias man rodos bijau as jo

Seroxatas ne pats stipriausias, bet su daugiausia šalutinių efektų. Stipriausias tai escitalopramas, silpniausias - Fluoxetinas.
Vartotojo avataras
Parašė SecretOfSteel
Milita99 rašė:Rimtai? Escitalopramas stipriausias? Nu joo ir kodel gi gydytojai nuo stipriausio pradeda :oops:

Nes jis saugiausias ir geriausiai subalanuotas iš visų SSRI. be to, greičiausiai pradeda veikti
Parašė Mersas
SecretOfSteel rašė:
Milita99 rašė:Rimtai? Escitalopramas stipriausias? Nu joo ir kodel gi gydytojai nuo stipriausio pradeda :oops:

Nes jis saugiausias ir geriausiai subalanuotas iš visų SSRI. be to, greičiausiai pradeda veikti

del nerimo sake yra du, tai seroxat ar cipralexsas, jei netinka, tai tada is kitos rusies ad reikia rinktis.
Vartotojo avataras
Parašė SecretOfSteel
Mersas rašė:
SecretOfSteel rašė:

del nerimo sake yra du, tai seroxat ar cipralexsas, jei netinka, tai tada is kitos rusies ad reikia rinktis.

Kas taip sakė? Šiaip visi SSRI nuo nerimo tinka
Parašė Mersas
Mersas rašė:
SecretOfSteel rašė:

sake gydytoja.
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
#389769 Nu nerimas nelygus nerimui nes pvz visi Ssri nuo oks tinka o jei nerimas susijes su ikyrumais gal ir kiti ssri tinka juk jie visi nuo oks
Parašė Mersas
Milita99 rašė:Nu nerimas nelygus nerimui nes pvz visi Ssri nuo oks tinka o jei nerimas susijes su ikyrumais gal ir kiti ssri tinka juk jie visi nuo oks

manau kiekvienam individualiai paskiria pagal simptomus, nors siap, kai gulejau ligoninej, tai beveik visi gere cipralexsa, tai ka as zinau.. :)))