Moderatorius: signs

Parašė Mersas
Milita99 rašė:O kodel guleisi?kad atitaikytu?tau nerimas?

as azuolyno klinikoj dvi svaites gulejau, savo noru, ns norejau, kad vaistus pririnktu ir siap psichologiskai padetu, nes ten uzsiemimai ir t.t. man patiko ten visai.
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
#389779 Ar ten priima siaip nuo noro? Aisku logiska del atitaikymo nes kai reik namu salygom ta daryt ir dar dirbti...bet irasas idomu atsiranda oficialiai?
Parašė Mersas
Milita99 rašė:Ar ten priima siaip nuo noro? Aisku logiska del atitaikymo nes kai reik namu salygom ta daryt ir dar dirbti...bet irasas idomu atsiranda oficialiai?

as privaciai buvau, pati mokejau uz viska.yra tokia galimybe.
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
#389882 Man idomu del ramiaku kartu su ad? Ar cia tiesa kad geriau be ju gerti nors pradzioj atrodo jie reikalingi. Bet kiti sako kad ad kitaip veikia be ju? As galvoju pvz tas migdymas gal ir susisumaves poveikis ir nuo lexo gali buti :bloga bet jei be raminamuju nezinau ar nebus sunku istverti...
Vartotojo avataras
Parašė mmm
Milita99 rašė:Man idomu del ramiaku kartu su ad? Ar cia tiesa kad geriau be ju gerti nors pradzioj atrodo jie reikalingi. Bet kiti sako kad ad kitaip veikia be ju? As galvoju pvz tas migdymas gal ir susisumaves poveikis ir nuo lexo gali buti :bloga bet jei be raminamuju nezinau ar nebus sunku istverti...

tai kaip tik pradžioj galima raminamus gerti, kol priprasi prie AD. Poto AD pradeda veikti ir nebereikia (beveik arba visai) raminamų.
Vartotojo avataras
Parašė kycka
#389887 Aš be raminamųjų pirmąsias savaites nebūčiau ištvėrusi. Pašaliniai poveikiai nuo AD buvo stiprūs - nemiga, sustiprėjęs nerimas, pakilus temperatūra, spaudimas, pulsas, didelis prakaitavimas. Kai pradžioje nesupratau, kas ir kaip, galvojau, kad va jau infarktas, insultas, vienžo kad tuoj nusibaigsiu. :) Tai gėriau raminamuosius. Bet gėriau juos tik tada kai jau jaučiau kad be to niekaip, kai pvz. ir natūralesni valerijonai neveikia, nes nenorėjau priprasti, o ir šiaip kuo mažiau chemijų norisi. O su laiku galiausiai vis mažiau ir rečiau raminamųjų reikėjo. Dabar jau pusantro mėn. kaip vartoju AD ir jokių šalutinių, miegu kaip kūdikis ir nerimas dingo, nepuolu verkti pirmai problemai pasitaikius. Aišku giluminių problemų neišsprendė, bet savijautą stabilizavo.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#389894 Raminamieji daznai rasomi pradzioj antidepresantinio gydymo, kad nuimtu nerima, kol pripras organizmas prie vaisto
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
biggie rašė:Raminamieji daznai rasomi pradzioj antidepresantinio gydymo, kad nuimtu nerima, kol pripras organizmas prie vaisto

biggie ar bipolinis gali buti sunkesnis uz sizoafektini?? klausimas sori ne i tema :flo
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
#389897 As manau kad sizoafektinis sunkesnis nes buna sizofrenijos simptomai plius kaip paranoja...sakau nes artimas serga..to pasekoje ir as ataiduriau sitam forume :verkiu
Vartotojo avataras
Parašė emar
#389903 Susimąsčiau. Cipralex'ą pradėjau gerti kartu su bromazepamu. Bromazepamą gerdavau nakčiai ir dienai. Tai nelabai tada jutau apskritai kokius simptomus, nes vaikščiodavau kaip zombis. :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Katinas
Milita99 rašė:Tai vat gal ir as migdyma jauciau nuo bromazepamo ne nuo cipralex? :bloga ta zombio savijauta...nors vien bromazepamas man puikiai tinka

Tai jei bromas vienas puikiai tinka ir nemigdo, reiškia, escitalopramas tai sukelia, ar ne pagal logiką? Nemanau, kad jie pjaunasi tarpusavyje kažkaip ar kažkokią sinergiją sudaro. Bet čia ne mano teritorija. :)
Vartotojo avataras
Parašė emar
#389913 Žinai, Milita, mano nemoksliška prielaida yra ta, kad viena iš Cipralex'o ir kitų AD netoleravimo priežasčių yra ta, kad tavo sirgimo istorija yra trumpa ir tiems vaistams nelabai yra kur užsikabinti ir nusėsti, tai jie "išsitaško" per kitus segmentus. Aš asmeniškai gilinausi sau depresiją kokius 5 metus nesigydydama (o gal ir visus 15), tam kad cipralex'as veiktų, teko dozę didinti iki 15 mg. Bet psichoterapijos metu gautas užduotas normaliau pradėjau vykdyt tik nustojus vartoti AD. Tik tiek, kad prieš pradedant juos vartoti situacija buvo nelabai valdoma.