Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Katinas
#387187 Laikykis, HappyAngel, nepasiduok :)))
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#391093 Su Naujaisiais visus :heart

Deja jie man prasidėjo liūdnai, ypač vienišai. Pavyko tik bandyti išsikelti tikslą - rasti šiais metais būdą kaip kažkiek pagerinti depresišką savijautą. Nes tupiu vėl duobėje. Laiko virš jos tik stiprūs raminamieji. Ir ką. Geriu po 20 mg paroxetino. Ir nieko. Nieko gero nebuvo ir su didesne doze. Nieko net geriau. Tik blogiau. Mesčiau išvis, tik prigąsdino gydytojai, kad su tokiu ligos stažu be antidepresanto negalima. Neatlaikysiu.
Ir laukia vizitas pas psichiatrę. Ką sakyti? Visiška aklavietė. Antidepresantų kaitaliojimas labai jaukia organizmo procesus, ciklus. Žiauru. Spėju, kad siūlys ligoninę. Nes jau anąkart siūlė. Ir jei jau paroxetinas nepataiso situacijos, tada žinau, kad situacija tik blogėja. Nes dar taip nėra buvę. Jis vis ištraukdavo, stabilizuodavo. Dabar nieko panašaus į tai, kas buvo. Galvoju su sertralinu gal net geriau buvo.
Žinau, kad vaistai neišgydys. Bet taip noriu pailsėti ir stabilizuoti būklę, kad tapčiau neapatiška bent kažkiek. Kad norėčiau gyventi, nes tas gulėjimas, anhedonija man tarsi atsisakymas šio gyvenimo. Toks vegetavimas betikslis. Labai liūdna, kad psichoterapeutė nepadeda taip greitai kaip norėčiau. Kad susitinkam tik kas dvi savaites. Kad tai siaubingai ilgas procesas. Kad pati turiu daug daryti, o jėgų tam nėra. Ir motyvacijos nėra. Ligoninės bijau. Nes esu tikra, kad siūlys elektrošoko terapijas :bloga Aišku neverčia nieks. Bet pasijauti tarsi viskas. Priėjai liepto galą. :oops:
Parašė Mersas
HappyAngel rašė:Su Naujaisiais visus :heart

Deja jie man prasidėjo liūdnai, ypač vienišai. Pavyko tik bandyti išsikelti tikslą - rasti šiais metais būdą kaip kažkiek pagerinti depresišką savijautą. Nes tupiu vėl duobėje. Laiko virš jos tik stiprūs raminamieji. Ir ką. Geriu po 20 mg paroxetino. Ir nieko. Nieko gero nebuvo ir su didesne doze. Nieko net geriau. Tik blogiau. Mesčiau išvis, tik prigąsdino gydytojai, kad su tokiu ligos stažu be antidepresanto negalima. Neatlaikysiu.
Ir laukia vizitas pas psichiatrę. Ką sakyti? Visiška aklavietė. Antidepresantų kaitaliojimas labai jaukia organizmo procesus, ciklus. Žiauru. Spėju, kad siūlys ligoninę. Nes jau anąkart siūlė. Ir jei jau paroxetinas nepataiso situacijos, tada žinau, kad situacija tik blogėja. Nes dar taip nėra buvę. Jis vis ištraukdavo, stabilizuodavo. Dabar nieko panašaus į tai, kas buvo. Galvoju su sertralinu gal net geriau buvo.
Žinau, kad vaistai neišgydys. Bet taip noriu pailsėti ir stabilizuoti būklę, kad tapčiau neapatiška bent kažkiek. Kad norėčiau gyventi, nes tas gulėjimas, anhedonija man tarsi atsisakymas šio gyvenimo. Toks vegetavimas betikslis. Labai liūdna, kad psichoterapeutė nepadeda taip greitai kaip norėčiau. Kad susitinkam tik kas dvi savaites. Kad tai siaubingai ilgas procesas. Kad pati turiu daug daryti, o jėgų tam nėra. Ir motyvacijos nėra. Ligoninės bijau. Nes esu tikra, kad siūlys elektrošoko terapijas :bloga Aišku neverčia nieks. Bet pasijauti tarsi viskas. Priėjai liepto galą. :oops:

:))) nenusimink, man ir si karta ir sunkiau, niekaip neranda vaistu, netinka niekas, jau ir prarandu vilti kartais.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#391119 Aš suvokiau, kad kai nepadeda joks antidepresantas. Tada tam bendram palaikymui rinktis saugesnį, su mažiau šalutinių. Taigi šiandien jau pereinu prie sertraline. Su juo bent dar kažkiek jaučiuosi žmogumi, su emocijomis ir libido bent ne nulinis kaip su paroxetinu. Nors tai man nėra svarbu, bet psichologiškai, manau, kad svarbu jaustis pilnaverčiu žmogumi. Bent kažkiek. O anot vienos gerbiamos psichiatrės-psichoterapeutės, visi antidepresantai yra vienas kito pusbroliai ar pusseserės. Mano atveju supratau, antidepresantas nevaidina didelio vaidmens kaip tik palaikomąjį.
Kita psichiatrė įvardijo sertraliną kaip labiau veiksmingą kalbant apie panikos atakas.
Taigi. Grįžtu prie to, kuris padėjo man kažkada senai senai pirmą kartą susirgus. Gal tai ir psichologinis nusiteikimas. Bet gal ir ne. Nes su juo teko ilgai gyventi gan pilnavertį gyvenimą. Dabar to nesitikiu. Bet bent jau nusikratyti apatijos, stabilizuoti kenkiančias man emocijas.
Prašysiuosi pas psichoterapeutę kas savaitę, jei ras laiko.
Parašėazuolas
#393086 Norejau paklaust ar paroksetinas yra stipresnis uz escitaloprama gydant soc. fobija? Geriu dabar paroksetina gal verta ji keisti nes nelabai nuima itampa
Vartotojo avataras
Parašė biggie
azuolas rašė:Norejau paklaust ar paroksetinas yra stipresnis uz escitaloprama gydant soc. fobija? Geriu dabar paroksetina gal verta ji keisti nes nelabai nuima itampa

Jav tik paroksetinas ir sertralinas yra indikuoti soc. fobijai, escitalopramas to neturi, o gal tiesiog neskyre pinigu tam, siaip gali sertraline bandyt, jis sigma receptoriu antagonistas ir siek tiek kitaip veikia, nei kiti SSRI, ypac didesnese dozese, duoda to pasitikejimo tokio, maziau minciu tu negeru, bet ner slopinimo, kaip paroxetinui.
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
#393756 Biggie gal zinai pagal poveiki i nerima-obsesijas kuris geriausias? Ir dar del salutiniu? Virskinimo traktu kuris maziausiai eda? Nes escitalopramas ziaurus sia prasme :oops:
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Milita99 rašė:Biggie gal zinai pagal poveiki i nerima-obsesijas kuris geriausias? Ir dar del salutiniu? Virskinimo traktu kuris maziausiai eda? Nes escitalopramas ziaurus sia prasme :oops:

Konkreciai obsesijos ar OCD simptomatikai duomenu turi fluvoxaminas (Fevarin). Nesu vartojes ir nlb zinau salutiniu, bet jis sigma receptoriaus agonistas ir turi duomenu butent OCD ir psichozinej depresijoj. Nemanau, kad butu labai stiprus antidepresantinis poveikis, bet nerima turetu patvarkyt ir siaip butu idomu isgirsti atsiliepimus, nes retai kada rasomas jis :)
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
#393831 Aciu uzsiminsiu gydytojui..o tavo manymu seroxatas kaip? Del gastro distreso? Jei escitalopramas ziauriai dirgina gydytojas minejo kad nelabai kas geresnio is visu Ssri atseit jautrus mano receptoriai..bet juk sie vaistai skiriasi kazkiek :sos:
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Milita99 rašė:Aciu uzsiminsiu gydytojui..o tavo manymu seroxatas kaip? Del gastro distreso? Jei escitalopramas ziauriai dirgina gydytojas minejo kad nelabai kas geresnio is visu Ssri atseit jautrus mano receptoriai..bet juk sie vaistai skiriasi kazkiek :sos:

Is visu SSRI paroxetinas ir fluvoxaminas maziausiai dirgina, jei taip ivertint paroxetina ir escitaloprama, tai paroxetina esu vartojes 20-60mg, escitaloprama 2.5-20mg, tai paroxetino didele doze skiriasi nuo mazos, o escitalopramas gan vienodai veikia visuose mg
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
biggie rašė:
Milita99 rašė:Aciu uzsiminsiu gydytojui..o tavo manymu seroxatas kaip? Del gastro distreso? Jei escitalopramas ziauriai dirgina gydytojas minejo kad nelabai kas geresnio is visu Ssri atseit jautrus mano receptoriai..bet juk sie vaistai skiriasi kazkiek :sos:

Is visu SSRI paroxetinas ir fluvoxaminas maziausiai dirgina, jei taip ivertint paroxetina ir escitaloprama, tai paroxetina esu vartojes 20-60mg, escitaloprama 2.5-20mg, tai paroxetino didele doze skiriasi nuo mazos, o escitalopramas gan vienodai veikia visuose mg

Matai kaip idomiai bet as kai pasikeliau esci nuo 2.5 po 3 sav! Iki 5mg vel kosmaras su gastro pradedant rugstimis baigiant nebegalejimu jau viso to burbukialimo pakesti :achtung ar tik nereiks prasytis paroxetino bet blin kaip reiks ta mesti jei netiks :D jo mest neimanoma :achtung idomu ar dar verta kentet ar tie dirginimai zada praeiti ar bent ne pastovus buti :bloga
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Milita99 rašė:
biggie rašė:

Matai kaip idomiai bet as kai pasikeliau esci nuo 2.5 po 3 sav! Iki 5mg vel kosmaras su gastro pradedant rugstimis baigiant nebegalejimu jau viso to burbukialimo pakesti :achtung ar tik nereiks prasytis paroxetino bet blin kaip reiks ta mesti jei netiks :D jo mest neimanoma :achtung idomu ar dar verta kentet ar tie dirginimai zada praeiti ar bent ne pastovus buti :bloga

Imanoma mesti viska, venlafaxinas dar sunkiau metasi nei paroxetinas, bet ir ji be problemu esu metes. Po 50% is leto mazinant nieko neturetu baisiai but, aisku bus kazkiek tu taip vadinamu "brain zapsu", bet galima ta pati fluoksetina kaip SSRI metimui panaudot del jo ilgo veikimo laiko
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
#393961 Most cases of discontinuation syndrome last between one and four weeks, are relatively mild, and resolve on their own; in rare cases symptoms can be severe or extended.[1] Paroxetine (Paxil) and venlafaxine (Effexor) seem to be particularly difficult to discontinue and prolonged withdrawal syndrome lasting over 18 months have been reported with paroxetine.[5][6][7]
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
#393975 Po kurio laiko vartojimo Ad atsiranda nutraukimo simptomai? Ar ir nuo doziu priklauso? Ar cipralexo jie gal lengvesni? Eina sau kai paskaiciau vakar apie brain zaps kad kiti ju nepalelia todel vartoja ad nuolat nes negali mesti :death
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Milita99 rašė:Po kurio laiko vartojimo Ad atsiranda nutraukimo simptomai? Ar ir nuo doziu priklauso? Ar cipralexo jie gal lengvesni? Eina sau kai paskaiciau vakar apie brain zaps kad kiti ju nepalelia todel vartoja ad nuolat nes negali mesti :death

Nemazai vartojau tu SSRI, visus isskyrus fluvoxamina, tai kaip taisykle visiskai metus ties trecia diena atsiranda, o kad 18 menesiu kazkas turi abstinencija tai totalus bullshit. Daugiausia ka esu skaites tai 4 menesiai, bet ir tai daugiau sugriztanti depresija, o ne vaisto sukeltas reiskinys