Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
Mellisa rašė:Geriu Alventa 150mg, dar paskyre amitriptilina 25mg. Nes siaubingi galvos skausmai, atseit amitriptilinas turetu nuimt. Dar 10 mg ryte , bet negeriu nes tada miegu. Imu nakciai 25 mg amitriptilino, kventepino 50 mg ( susimazinau nuo 200mg ). Miegu.....ryte vos atsikeliu. Kazin kaip tie vaistai visi tarpusavyje? Gal kas domisi tuo.

Labas. Labai nedera kartu, kas cia taip paskyre negalvodamas ?
Jie kartu nesiderina, sukelia pavojinga gyvybei nenormalu sirdies ritma. Geriant siuos vaistus kartu, butina prieziura gydytojo. Gali padideti spaudimas.
Turbut gydytoja kuri paskyre, net nezinojo, kad jie nedera kartu.
Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
Phurriz rašė:
Mellisa rašė:Geriu Alventa 150mg, dar paskyre amitriptilina 25mg. Nes siaubingi galvos skausmai, atseit amitriptilinas turetu nuimt. Dar 10 mg ryte , bet negeriu nes tada miegu. Imu nakciai 25 mg amitriptilino, kventepino 50 mg ( susimazinau nuo 200mg ). Miegu.....ryte vos atsikeliu. Kazin kaip tie vaistai visi tarpusavyje? Gal kas domisi tuo.

Jie kartu nesiderina, sukelia pavojinga gyvybei nenormalu sirdies ritma. Geriant siuos vaistus kartu, butina prieziura gydytojo. Gali padideti spaudimas.

Negersiu Alventos,tik amitriptilina. ryte vakare. Galvos skausmai praejo. O kokia siaip nuomone apie si sena vaista. Alventa jau geriu gal 10 metu. laikas butu nusokt.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
Mellisa rašė:
Phurriz rašė:

Negersiu Alventos,tik amitriptilina. ryte vakare. Galvos skausmai praejo. O kokia siaip nuomone apie si sena vaista. Alventa jau geriu gal 10 metu. laikas butu nusokt.

Su daktaro zinia nutraukinekit, nes galit atkristi. Vienas veiksmingiausiu antidepresantu Alventa, pirmauja veiksmingumo lentelese kiek zejau..
Tik Alventa su Amitripiline suderinamumas yra prastas, bet jeigu daktare priziuri, nieko blogo nera, viskas okey bus ;)
Vartotojo avataras
Parašė Katinas
#393213 Venlafaxinas išties man padėjo, tik turi ir bjaurokų pašalinių taip pat. O su nutraukinėjimu jo labai atsargiai. Kokią dozę vartojat?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#393214 Venlafaksino ir amitriptyline terapinio veikimo mechanizmai nesiskiria, jie niekada neturetu buti rasomi kartu. Be to, venlafaxinas irgi padeda skausmui, tik aukstesnem dozem, kur labiau atsiskleidzia noradrenalino veikimas
Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
biggie rašė:Venlafaksino ir amitriptyline terapinio veikimo mechanizmai nesiskiria, jie niekada neturetu buti rasomi kartu. Be to, venlafaxinas irgi padeda skausmui, tik aukstesnem dozem, kur labiau atsiskleidzia noradrenalino veikimas

Mhhhh... Sudomino. Amitriptilina paskyre neurologas ligoninej nuo stipriu galvos skausmu. Kaip ir padejo, gana turbut.
Alventos geriu 150 mg. Kovo vidury eisiu pas savo psich pasitarsiu kuo cia mane prisere. Bromazepamo vis uzsimetu. Bet nuotaika ziauriai bloga. Staugt norisi. :bloga Kventepino na visai nedaug isgeriu, negaliu atsikelt ryte. Gal man negera , kad amitriptilina meciau. Uzburtas ratas.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Mellisa rašė:
biggie rašė:Venlafaksino ir amitriptyline terapinio veikimo mechanizmai nesiskiria, jie niekada neturetu buti rasomi kartu. Be to, venlafaxinas irgi padeda skausmui, tik aukstesnem dozem, kur labiau atsiskleidzia noradrenalino veikimas

Mhhhh... Sudomino. Amitriptilina paskyre neurologas ligoninej nuo stipriu galvos skausmu. Kaip ir padejo, gana turbut.
Alventos geriu 150 mg. Kovo vidury eisiu pas savo psich pasitarsiu kuo cia mane prisere. Bromazepamo vis uzsimetu. Bet nuotaika ziauriai bloga. Staugt norisi. :bloga Kventepino na visai nedaug isgeriu, negaliu atsikelt ryte. Gal man negera , kad amitriptilina meciau. Uzburtas ratas.

Nu, savavaliskai ar ne, greitai metus antidepresanta visada bus blogiau, reikia kalbetis ir sprendimu ieskot kartu su gydytoju. Tik tiek kad situ antidepresantu mechanizmai is esmes nesiskiria, amitriptylinas blokuoja kai kuriuos receptorius papildomai (jie daugiau duoda salutinius, nenorimus efektus nei terapini), taciau cia is esmes butu kaip vartoti klonazepama ant virsaus bromazepamo - tokie metodai nera moksliskai isstudijuoti ir galimai neracionalus, nebent labai pasitiki gydancia psichiatre ir jos metodai veikia.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#406131 Atgaivinu temą. Sudomino šitas vaistas. Ar jis tiktų bipoliniam sutrikimui, vidutinei depresijai? Esmė tame, kad kamuoja nerimas, prasta nuotaika, apatija, energijos stoka, suprastėjęs libido, atrodo galva tuščia.

Prisimenu, kad viename stacionare gėriau amitriptyline mažas dozes ir jos man padėjo, nes nerimą labai gerai nuėme. Tik va, gaila, kad iki galo neišbandžiau šių vaistų, su didesnėmis dozėmis.

Šiuo metu geriu litį, 15 mg mirtazapine, 5mg olanzapine, 50mg sertraline.
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduoklis
#407024 Sveiki, norėjau paklaust ar kam kelia pulsą amitriptilinas ir ką darote? Nes man tarkim pakelia pulsą, ramybes būsenoj, iki apie 80, o šiaip paprastai būna 65.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#407032 80 dar normalus yra :) Jau virš 90 yra tachikardija/per dažnas pulsas. Aš kiek suprantu, tavo spaudimą įtakoja vaistai, nu ir neatmetam, kad psichologinė būklė. Tai kol nesitvarkysi su psichologinėmis bėdomis, neišmoksi atsipalaiduoti, nesumažinsi įtampos ir nerimo, tol tokios bėdos ir persekios :)
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduoklis
#407035 be amitriptilino būna tarp 60 - 70, su amitriptilinu tarp 80 - 90, tai nežinau ką daryt ar mušt ar sulaiku praeis, ar nekreipt dėmesio.
Parašė DeepCoffee
#411023 Sendien man israse nu skrandzio daktaras nes man nuolat degina skrandi. O sie vaistai sako gydo skrandi. As visas labai jautrus ir jauciu itampa. O galva spaudzia nuo itampos jau 6 metai. Matau raso, kad nuima itampos galvos skausmus. Butu super jaustis gerai be siu dalyku. Dar kakle nerva spaudzia, gal apmazinti skausma. Bet tai kai paskaiciau pasalinius, kiek prirasyta apie sirdi blogu dalyku! Kaip galima nebijot gerti kai sitiek prirašyta? As ir taip del jos pergyvenu. O dar einu i sporto sale ir grupinius sporto uzsiemimus, sirdies papildomai vaistais apkrauti nenoriu ir nenoriu susigadinti. Bet skrandzio deginimas nesiliauja del mano itampos ir aplamai pavargau buti su galvos spaudimu virsugalvyje. Jis dideja net telefona paemus i rankas ir dabar rasant. Duzusi nervu sistema kazkokia...
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#411131 Kodel taip manai, Nesuprastas?