Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#393242 Pateikiama ataskaita apie paciento genotipą ir fenotipą:

pacientui pagal jo fenotipą tinkančios vaistinės veikliosios medžiagos;
efektyviausias jų dozavimas;
tarpusavio sąveika su kitais paciento vartojamais vaistais.

Gydytojas psichiatras, turėdamas tokius duomenis, gali skirti personalizuotą, naujausiais medicinos moksliniais įrodymais pagrįstą gydymą. Sykį farmakogenetinį tyrimą atlikus, jo kartoti daugiau nebereikia.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#393243 Kas daresi ? Kas zino info apie sita tyrima ? Uzsienyje ji daro daugumai psichikos pacientu, kad nereiktu spelioti ar tiks vaistas.

Sužinosite:

kaip vaistai metabolizuojami Jūsų organizme;
ar gydymas tam tikrais vaistais bus veiksmingas ir gerai toleruojamas;
kokia būtų konkrečių psichotropinių vaistų tarpusavio sąveika ir sąveika su kitais Jūsų sveikatai reikalingais vaistais vidaus ligoms gydyti.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#393244 40 – 70 % atvejų medikamentinis gydymas psichotropiniais vaistais yra neefektyvus, net 7% ligonių patiria sunkius šalutinius poveikius*.
„Aklas“ medikamentų skyrimas – neefektyvus

Tam, kad psichikos lygų ir sutrikimų gydymas būtų efektyvus nuo pat jo pradžios, farmakogenetinį DNR tyrimą rekomenduojama atlikti prieš paskiriant psichotropinį vaistą.

Įprastinė gydytojo psichiatro konsultacija dažniausiai baigiasi teoriškai paciento ligai tinkančio vaisto ar jų derinio paskyrimu. Kad nustatytų, ar vaistas veiksmingas konkrečiam pacientui, gydytojas psichiatras turi palaukti bent kelis mėnesius ir tik tuomet įvertinti ligonio būklę. Jei pasirodo, kad vaistai neveiksmingi, jie keičiami kitais ir vėl laukiama rezultatų. Taip bergždžiai gali praeiti nuo kelių mėnesių, iki kelių metų. Tuo tarpu paciento psichosomatinė būklė prastėja, o tam tikrais atvejais jis gali imti kelti rimtą grėsmę savo ar aplinkinių sveikatai bei gyvybei. Pacientas gali visai nejausti vaistų poveikio, gali jausti jį labai nežymiai; taip pat daliai pacientų dėl psichotropinių vaistų gali pasireikšti nepageidaujamas poveikis.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
Mersas rašė:
Phurriz rašė:Cia skaitykit. http://genotipas.lt/psichotropiniu-vais ... pacientui/

:))) as pasidariau ta tyrima, laukiu rezultatu, per daug nesitikiu nieko, bet geriau, nei vien is lempos vaistai.

Vaistus gerti nezinant ar jie veiks ar pakenks yra nesamone. Kiek paskaitau, tai visada visi tik skundziasi, kad pablogejo nuo vaistu ir tt. Daktarai patys sako, kad pacientai is ju perdaug reikalauja, nes daktarai patys nezino koki vaista skirti, nes jis suveikia visiem skirtingai.

Jeigu tas tyrimas rimtai kazka parodo, tai cia butinas tyrimas visiem.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
Mersas rašė:
Phurriz rašė:Cia skaitykit. http://genotipas.lt/psichotropiniu-vais ... pacientui/

:))) as pasidariau ta tyrima, laukiu rezultatu, per daug nesitikiu nieko, bet geriau, nei vien is lempos vaistai.

Mersas, kiek suplojai?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#393283 As beveik esu tikras, kad esu greitas CYP 2D6 virskintojas, nes paroxetinas ir duloxetinas nieko nedaro, efektyvesni kitaip virskinami AD - escitalopramas ar sertralinas. Venlafaxinas irgi virskinamas 2D6, taciau pasekme tokia, kad gaunama daugiau desvenlafaxino, kuris kaip ir dar stipresnis NRI. Kazkaip abejoju, ar eilinis psichiatras suvestu galus is to testo, reiktu ieskotis jau kas specializuojasi tokiam gydyme, na bet jei kazkam padeda, tai gerai :)
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
#393285 Kur tiksliau daro Kaune ir kiek kainuoja? Paklausiu kita savaite savo psichoatro kuris pirmas man ir uzsimine kad toks yra atseit ateina zmones su tais atsakymais ir iskart tinka vaistai :))) nu man taip sake..tai jau geriau suplosiu kruva pinigu negu dar kelis menesius kankinsiuos bandydamasi :oops:
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
biggie rašė:As beveik esu tikras, kad esu greitas CYP 2D6 virskintojas, nes paroxetinas ir duloxetinas nieko nedaro, efektyvesni kitaip virskinami AD - escitalopramas ar sertralinas. Venlafaxinas irgi virskinamas 2D6, taciau pasekme tokia, kad gaunama daugiau desvenlafaxino, kuris kaip ir dar stipresnis NRI. Kazkaip abejoju, ar eilinis psichiatras suvestu galus is to testo, reiktu ieskotis jau kas specializuojasi tokiam gydyme, na bet jei kazkam padeda, tai gerai :)

Jo, as ir galvoju, kad musu daktarai nelabai susigaudytu kaip skaityti ir analizuoti ta testa. Bet paklausiu savo daktares, gal reikes pasidaryt, jeigu ji moka ji analizuot.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
Milita99 rašė:Kur tiksliau daro Kaune ir kiek kainuoja? Paklausiu kita savaite savo psichoatro kuris pirmas man ir uzsimine kad toks yra atseit ateina zmones su tais atsakymais ir iskart tinka vaistai :))) nu man taip sake..tai jau geriau suplosiu kruva pinigu negu dar kelis menesius kankinsiuos bandydamasi :oops:

Jeigu jis sake, kad iskarto atitaiko vaistus su tuo testu.. tai butinai pasidaryk. Gal jis moka analizuot gerai ta testa.
Teisingai mastai, keli simtai euru yra juokinga suma, juk investuoji i savo sveikata.
As sumokeciau ir kelis tukstancius, jeigu zinociau, kad tas testas duoda naudos :)
Parašė Mersas
KunigaikštisMyškinas rašė:
Mersas rašė:

Mersas, kiek suplojai?[/quote.

450
Parašė Mersas
Phurriz rašė:
Mersas rašė:

Vaistus gerti nezinant ar jie veiks ar pakenks yra nesamone. Kiek paskaitau, tai visada visi tik skundziasi, kad pablogejo nuo vaistu ir tt. Daktarai patys sako, kad pacientai is ju perdaug reikalauja, nes daktarai patys nezino koki vaista skirti, nes jis suveikia visiem skirtingai.

Jeigu tas tyrimas rimtai kazka parodo, tai cia butinas tyrimas visiem.

:))) na kagi, gavau atsakymus, netinka nei vieni ssri ad, nei kiti, praktiskai mazai ad tinkanciu yra. Tik neuroleptikai ir antipsichotiniai. Nezinau net kaip reiks gydytis realiai.