- 2018 03 04, 00:01
O kam 400 mg sertralino? Kam tos maksimalios dozės. Nors Lt tai lyg 200 mg sertralino yra max. Su 200 mg sertralino jauna mergina net ligoninėj Krizių skyriuj bandė žudytis.
Iš patirties savo ir pažįstamų galiu tik pasakyti, kad dozių užkėlimas nepriveda prie gerų rezultatų. Kalbu apie maksimalias dozes. Man vis skirdavo didžiausias ir visą tą laiką jaučiausi siaubingoj duobėj. Nenorėjau gyventi. Kodėl tada nenorėjau, o dabar tokių minčių beveik nėra? Tikrai ne dėl pasikeitusio gyvenimo ar kt priežasčių. Tiesiog sumažinus dozes, man pagerėjo.
Paroxetinas man ir ne tik man kaip tik didino nerimo lygį su jo mg didinimu. Tai vienas iš veiksmingų man antidepresantų norint nuimti suicidines mintis pradžiai. Bet reikia tik kokių 20-30 mg, nes didesnės dozės jau aktyvina blogaja prasme. Nežinau, kodėl, bet jis vadinamas antidepresantu-žudiku. Šalia jo statyčiau venlafaxiną. Į žudiko kategoriją. Jo nemėgstu ne todėl, kad man jis visai netiko dėl siaubingų šalutinių, kai nutraukiant galvojau, jog mirsiu kančiose. O todėl, kad sutinku daug jį vartojančių, o pritrūkus vaisto jie eina iš proto. Viena pažįstama vos nenusižudė bandydama mesti šį antidepresantą. Yra dar daug psichiatrų, kurie nepaaiškina vaisto šalutinių ar kaip jį reiktų nutraukti. Todėl tie AD ir tampa žudikais.
Nemėgstu naujos kartos AD vien dėl stiprių šalutinių poveikių. Nekalbu apie jų poveikį po kelių metų, kai šalia depresijos išsivysto papildomos ligos, kurias sukelia būtent AD. Irgi iš pažįstamų rato - išsivystė cukrinis diabetas. Vartojo ilgą laiką venlafaxiną, vėliau paroxetiną. Gydomojo poveikio, apčiuopiamo - man nei vienas AD nedavė. Nei minėtas venlafaxinas, nei cymbalta, nei bupropionas.
Kai kurių depresijų vaistai tikrai negydo.
Kadangi išbandžiau visus, grįžau prie senojo sertralino. Ir man aktyvininui jo pilnai gana 100 mg. Nes paskui vėl užsuka įkyrias mintis ir nerimą. Aš atvirkščiai - esu už senus, laiko patikrintus AD. Nors ir jie joks čia gėris. Taip pat už kuo švelnesnius, su kuo mažiau šalutinių. Kad šalia dar nereikėtų vaistų nuo šalutinių vartoti. žinoma, noriu, kad sukurtų tą stebuklingą piliulę, kuri pagerintų savijautą ir gyvenimo kokybę. Bet kažin, ar kada tokios sulauksiu.
Bet jei kalbate apie bipolinę depresiją, čia mano žinios ir praktika nieko nepasakys. Ką rašiau- tai apie vienpolę depresiją.
F.33.2 ir F.61
20 mg paroxetine, 3mg bromazepam, 25 mg quetiapinum ~18 val nerimui, 50-75 mg quetiapinum miegui.