- 2018 04 08, 20:58
Hausas rašė:HappyAngel rašė:Labai bijojau šio vaisto dėl šalutinių. Pagalvoju ir dabar - kas geriau neuroleptikas ar koks bromazepamas nuo nerimo? Nes dabar man bando clonazepamą nuimti su tiapridaliu. Kraujospūdis žemokas, o šiaip dar šalutiniai nėra ryškūs, galva svaiginėja truputį. Vartoju kokias tris dienas.
As geriu ji,tai man tik kelias dienas svaigo galva,dabar nieko nebejauciu,tiesa nerimas tikrai sumazejo. Prie situ nepriprasi taip kaip priprantama nuo benzu. O be to neuroleptikai ir gydo o benzai tik tam kartui nuslopina nerima
O kaip jie gydo? Pirmą kartą girdžiu, tai klausiu. Nes visi žinom, kad realiai vaistai neišgydo iki galo. Tik sumažina simptomus. Sakykim, apgydo. Aišku liga ligai nelygu. Rašau vat iš savo ligos patyrimo. Tai atsiprašau tų, kuriems vaistai padėjo, išgydė.
Bet kaip tiapridalis gali gydyti sunkią depresiją? Nes bent iš pažįstamų, jį vartojusių nejautė jo veikimo ir toliau depresijoj murkdėsi. Kitie negalėjo vartoti dėl sukilusio prolaktino.
Man tas pasakymas, kad tik pripranta organizmas prie benzo... tai kelia daug klausimų. Kur čia didesnė blogybė. Vat norėtųsi kažkokių studijų ar nuomonių iš kitų patirčių - kurie vaistai pakenkia labiau benzo... ar neuroleptikai? Pakenkimas man tai ligos ateityje - Parkinsono liga, cukrinis diabetas, atminties ir elgesio sutrikimai, tikai, raumenų silpnumas...ir t.t. Tikiu, kad visi vaistai kenkia, bet jei rinktis mažesnį blogį? Tai būtų kas?
F.33.2 ir F.61
20 mg paroxetine, 3mg bromazepam, 25 mg quetiapinum ~18 val nerimui, 50-75 mg quetiapinum miegui.