Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė biggie
mmm rašė:biggie, noriu paklaust. escitaloprama geriu ilgokai, gal 7-8 metus, su pertraukom. Per si atkriti ypatingai sunku buvo prie jo priprast, didelis sokas buvo vegetacinei sistemai. na bet pripratau prie 10 mg per 2-3 savaites (nuo sausio geriu), vasario pabaigoj pasikeliau iki 15 mg (savaite hyper buvau, bet poto pripratau). Esme tame, kad nerima 10 mg sumazino, o 15mg jau isvis del nerimo ok, ir panikos priepuoliai apsitvarke. kaip ir ok. bet pastebejau kad spaudimas sumazejo mano. iki sausio buvo virsutinis apie 106, o kai pradejau gerti escitaloprama, tai 95 (virsutinis) pasidare. ir zodziu sliauzioju, nezinau ar cia nuo spaudimo tokio ar siaip nuslopinta esu. psiciatras sako, kad cia ale tokia dar busena. bet nu nznau, nebejauciu depresines busenos, noriu kazka daryti, eiti kzkur ir pan. Bet nera jegu, traukia prie zemes, nors nemanau kad cia pavargstu nuo darbu, nes tiek nespeju net padaryti, kad pavargciau fiziskai. Sportuodama gerai jauciuosi. po sporto vel sliauzioju. tai gal kad spaudimas po treniruotes nukrinta?? Ryte irgi normaliai jauciuosi, tik po kokiu 3-4 val staiga dingsta jegos. Kaip manai, ar cia gali buti escitalopramo itaka? Psichiatras sako, kad sis vaistas spaudimo nekeicia.
D vitamino man truksta, geriu ji, bet tas pats jaucias.
kalio daznai truksta, bet pageriu kartais, nors paskutini karta net per daug tyrimas jo parode.
magnio netruko paskutini karta.
gelezies netruksta.
gliukoze normaliai atrodo.
skydliauke irgi ok.
gal ka patarsi?....:/

Hmm, sunku pasakyt, bet gali buti cia ir escitalopramo pasekme. Escitalopramas, per serotonino 2C receptoriu stimuliacija gali sumazinti taip vadinama "firing rate" arba tiesiog aktyvuma noradrenalinui "locus coeruleus" smegenu dalyje. Sumazintas noradrenalino veikimas gali itakoti sumazejusia motyvacija, varomaja jega, budruma ir, tuo paciu, spaudima. Tas pats gali buti ir su dopaminu per 2A receptoriu. Jei rimtai problema stipri, tai toks vaistas kaip mirtazapinas, kuris blokuoja tuos receptorius, gali padeti atstatyti noradrenalino veikima, taip pat gali padeti bupropionas, kuris kelia noradrenalina/dopamina blokuodamas jo "isemima" is sinapses. Abu sie budai racionalus ir daznai naudojami, nors, aisku, niekada nesinori tos papildomos chemijos organizme.
Parašė Mersas
biggie rašė:
mmm rašė:biggie, noriu paklaust. escitaloprama geriu ilgokai, gal 7-8 metus, su pertraukom. Per si atkriti ypatingai sunku buvo prie jo priprast, didelis sokas buvo vegetacinei sistemai. na bet pripratau prie 10 mg per 2-3 savaites (nuo sausio geriu), vasario pabaigoj pasikeliau iki 15 mg (savaite hyper buvau, bet poto pripratau). Esme tame, kad nerima 10 mg sumazino, o 15mg jau isvis del nerimo ok, ir panikos priepuoliai apsitvarke. kaip ir ok. bet pastebejau kad spaudimas sumazejo mano. iki sausio buvo virsutinis apie 106, o kai pradejau gerti escitaloprama, tai 95 (virsutinis) pasidare. ir zodziu sliauzioju, nezinau ar cia nuo spaudimo tokio ar siaip nuslopinta esu. psiciatras sako, kad cia ale tokia dar busena. bet nu nznau, nebejauciu depresines busenos, noriu kazka daryti, eiti kzkur ir pan. Bet nera jegu, traukia prie zemes, nors nemanau kad cia pavargstu nuo darbu, nes tiek nespeju net padaryti, kad pavargciau fiziskai. Sportuodama gerai jauciuosi. po sporto vel sliauzioju. tai gal kad spaudimas po treniruotes nukrinta?? Ryte irgi normaliai jauciuosi, tik po kokiu 3-4 val staiga dingsta jegos. Kaip manai, ar cia gali buti escitalopramo itaka? Psichiatras sako, kad sis vaistas spaudimo nekeicia.
D vitamino man truksta, geriu ji, bet tas pats jaucias.
kalio daznai truksta, bet pageriu kartais, nors paskutini karta net per daug tyrimas jo parode.
magnio netruko paskutini karta.
gelezies netruksta.
gliukoze normaliai atrodo.
skydliauke irgi ok.
gal ka patarsi?....:/

Hmm, sunku pasakyt, bet gali buti cia ir escitalopramo pasekme. Escitalopramas, per serotonino 2C receptoriu stimuliacija gali sumazinti taip vadinama "firing rate" arba tiesiog aktyvuma noradrenalinui "locus coeruleus" smegenu dalyje. Sumazintas noradrenalino veikimas gali itakoti sumazejusia motyvacija, varomaja jega, budruma ir, tuo paciu, spaudima. Tas pats gali buti ir su dopaminu per 2A receptoriu. Jei rimtai problema stipri, tai toks vaistas kaip mirtazapinas, kuris blokuoja tuos receptorius, gali padeti atstatyti noradrenalino veikima, taip pat gali padeti bupropionas, kuris kelia noradrenalina/dopamina blokuodamas jo "isemima" is sinapses. Abu sie budai racionalus ir daznai naudojami, nors, aisku, niekada nesinori tos papildomos chemijos organizme.

:))) na is savo patirties galiu paskyti, kad 100 pr. zinau, kad cipralexsas man sumazino ir pulsa ir spaudima, tai tikrai zinau. Nors geriau ir ne per didziausias juk dozes. Taip pat ir slopino, arba galeciau tiksliau pasakyti, kad aktyvino ir slopino kazkaip vienu metu. Nors nezinau kiek viskam itakos turi naktinis kvetepinas. Gal kas patarsit man, nes net gydytojs jau nezino, ka naudot is ad, jei reikia tik nerimui ar stresui nuimt, depresijos kaip tokios nera.Bet jauciu itampa. Negaliu pagal tyrimus realiai gert beveik jokiu ad, iskyrus bupriona ir venlafaksina. Jie manau, nelabai tinka. zadu prasytis vel prie seroxato.
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
#395407 As manau jei tu ji gerei ir jis yra padejes tai gal ir pades vel..tas tyrimas turbut nera visagalis...o kodel nenori venlafaxino? Gal kas zinot ar galiu glicina (amino r. ) gerti su ad? Man jis krupciojima nuima gerai...
Parašė Mersas
Milita99 rašė:As manau jei tu ji gerei ir jis yra padejes tai gal ir pades vel..tas tyrimas turbut nera visagalis...o kodel nenori venlafaxino? Gal kas zinot ar galiu glicina (amino r. ) gerti su ad? Man jis krupciojima nuima gerai...

:))) gerk ir nebijok. As visus papildus geriau, nieko nebuvo.
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
Mersas rašė:
Milita99 rašė:As manau jei tu ji gerei ir jis yra padejes tai gal ir pades vel..tas tyrimas turbut nera visagalis...o kodel nenori venlafaxino? Gal kas zinot ar galiu glicina (amino r. ) gerti su ad? Man jis krupciojima nuima gerai...

:))) gerk ir nebijok. As visus papildus geriau, nieko nebuvo.

Ka dar is papildu gerdavai?nervams?
Parašė NOM
#395414 spaudimo tokio ar siaip nuslopinta esu. psiciatras sako, kad cia ale tokia dar busena. bet nu nznau, nebejauciu depresines busenos, noriu kazka daryti, eiti kzkur ir pan. Bet nera jegu, traukia prie zemes, nors nemanau kad cia pavargstu nuo darbu, nes tiek nespeju net padaryti, kad pavargciau fiziskai. Sportuodama gerai jauciuosi. po sporto vel sliauzioju. tai gal kad spaudimas po treniruotes nukrinta?? Ryte irgi normaliai jauciuosi, tik po kokiu 3-4 val staiga dingsta jegos
mmm, čia parašysiu,nes nežnau kur.

panašu kad po 3-4 valandų yra tarpas kai reikia pavalgyti ? kad per tiek suvirškinamas maistas.
( staiga dingsta jegos)
spaudimas turbūt nukrinta nuo sėdimo darbo, nejudant
kažką panašaus skaičiau, tokius pastebėjimus
mažu kraujospūdžiu skundžiasi jaunos, labai liesos moterys.

* būsite žvali jei kasdien išgersite puodelį kavos ar pvz.du puodelius juodos arbatos su pienu,
* per dieną valgysite kelis kartus ir po nedaug-taip elgiantis mažesnė tikimybė kad sumažės cukraus koncentracija kraujyje,
* kiek stipriau sūdykite savo valgomą maistą ir sriubą,
* šiek tiek sportuosite ir visą laiką judėsite-taip stimuliuojama jūsų kraujotakos sistema.
Vartotojo avataras
Parašė mmm
NOM rašė:mmm, čia parašysiu,nes nežnau kur.

panašu kad po 3-4 valandų yra tarpas kai reikia pavalgyti ? kad per tiek suvirškinamas maistas.
( staiga dingsta jegos)
spaudimas turbūt nukrinta nuo sėdimo darbo, nejudant
kažką panašaus skaičiau, tokius pastebėjimus
mažu kraujospūdžiu skundžiasi jaunos, labai liesos moterys.

* būsite žvali jei kasdien išgersite puodelį kavos ar pvz.du puodelius juodos arbatos su pienu,
* per dieną valgysite kelis kartus ir po nedaug-taip elgiantis mažesnė tikimybė kad sumažės cukraus koncentracija kraujyje,
* kiek stipriau sūdykite savo valgomą maistą ir sriubą,
* šiek tiek sportuosite ir visą laiką judėsite-taip stimuliuojama jūsų kraujotakos sistema.

na valgau kaip ir normaliai, nors esu is kudesniu, bet su valgymu problemu neturiu, ypac su pusryciais ir pietais. jau isbandziau visokius budus, ir suvalgyt kanors saldaus kai uzeina ta busena, ir suraus, ir kavos iskart isgert, arba pietus iskart valgyti. nzn, nelabai kas itakos turejo, kad pasikeistu ta busena. paprastai grizta jegos vakare, tiesiog. arba buna, kad nueinu pamiegot diena, nes nera jegu, pamiegu kokia valandele, atsikeliu, atrodo jau geriau, bet po poros minuciu pasijaucia kad vigi tas pats.
kavos 2 i diena dbr geriu, nes neimanoma kitaip, anksciau 1 tik isgerdavau.
Vartotojo avataras
Parašė mmm
biggie rašė:Hmm, sunku pasakyt, bet gali buti cia ir escitalopramo pasekme. Escitalopramas, per serotonino 2C receptoriu stimuliacija gali sumazinti taip vadinama "firing rate" arba tiesiog aktyvuma noradrenalinui "locus coeruleus" smegenu dalyje. Sumazintas noradrenalino veikimas gali itakoti sumazejusia motyvacija, varomaja jega, budruma ir, tuo paciu, spaudima. Tas pats gali buti ir su dopaminu per 2A receptoriu. Jei rimtai problema stipri, tai toks vaistas kaip mirtazapinas, kuris blokuoja tuos receptorius, gali padeti atstatyti noradrenalino veikima, taip pat gali padeti bupropionas, kuris kelia noradrenalina/dopamina blokuodamas jo "isemima" is sinapses. Abu sie budai racionalus ir daznai naudojami, nors, aisku, niekada nesinori tos papildomos chemijos organizme.

joa, parasei, kad gali itakoti budruma. tai va nepaminejau, buna per ta mano silpnumo busena, kad net mastyt sunku tampa, na atrodo kad galva nedirba. galvojau gal cia kokiu vitaminu smegenims reikia...
Siaip daugiau ar maziau nuovargi jauciu jau gal 4,5 metu... bet cia ivykiai gyvenime buvo (vaikas gime tada). o iki gimdymo dirbdavau daug ir sunkiai, protini darba. gal atbukau sakau? gal reikia eiti dirbti? :bloga
o problema tikrai stipri...nes trukdo gyventi:/
Parašė NOM
#395423 tai gal reikia dažniau užvalgyti, po 2,5-3 val., kad energija neišsektų? ( ko nors ne saldaus, saldaus tik po valgio) - kažko kas duoda energijos ir kalorijų, bei pajudėti po sustingimo-ilgo sėdėjimo, ar šiaip nuobodulio būsenos.
yra ir toks išsireiškimas maistas smegenims."sveikieji riebalai",pvz.
miegas, pagulėjimas irgi slopina, nors gal ir gerai, ramina nervus, bet po miego nebūni pajudėjus ir pavalgius.
na jei nedirbi, tai kokios tau darbinės būsenos trūksta?
Vartotojo avataras
Parašė mmm
NOM rašė:tai gal reikia dažniau užvalgyti, po 2,5-3 val., kad energija neišsektų? ( ko nors ne saldaus, saldaus tik po valgio) - kažko kas duoda energijos ir kalorijų, bei pajudėti po sustingimo-ilgo sėdėjimo, ar šiaip nuobodulio būsenos.
yra ir toks išsireiškimas maistas smegenims."sveikieji riebalai",pvz.
miegas, pagulėjimas irgi slopina, nors gal ir gerai, ramina nervus, bet po miego nebūni pajudėjus ir pavalgius.
na jei nedirbi, tai kokios tau darbinės būsenos trūksta?

valgau 3 kartus, plius dar uzkandziauju kada noriu, nemanau kad cia problema...
o del pajudejimo, na problema tame ir yra, kad dingsta staiga jegos, net tiesiog vaikscioti nebera jegu, na nera jegu tiesiog. paprastai buna taip - pavalgau pusrycius, tada kzka tvarkausi ar darau na ir staiga dingsta jegos, energija. ir jauciu kad tai nera tas fizinis nuovargis, kitoks cia nuovargis. tik neatrandu kokios priezastys.
Vartotojo avataras
Parašė mmm
#395444 na nezinau ar apie cipralexa ar ne:) Tai vat ir uzklausiau, ar gali buti cipralexo itaka..
Vartotojo avataras
Parašė samsara
#395597 Sveiki, vartojau escitalopramum 20mg apie pusantrų metų ir neapskaičiavus laiko taip išėjo, kad pasibaigė vaistai ir pas psichiatrę, kuri išrašo šiuos vaistus, galimybė užsiregistruoti tik po mėnesio, taigi įdomu sužinoti kaip organizmas reaguoja į staigų šio vaisto nutraukimą? baisu, jog vėl sugrįšiu į tą būseną prieš pradedant vartot vaistus, tai turbūt kažkokia psichologinė priklausomybė jau susiformavus :) , kokie fiziniai pokyčiai, pvz mieguistumas, energijos sumažėjimas, nes vartojant būdavo atvirkščiai - atsirasdavo daug energijos.
Taip pat ar tiesa, kad šeimos gydytojas nebegali išrašyti antidepresantų, raminamųjų?
Jei taip, kur galima būtų kreiptis, ką daryti, norint gauti receptą?
Ačiū
Vartotojo avataras
Parašė emar
#395598 Kai aš bandydavau nutraukti vaistus dar tebesirgdama depresija, būdavo iš karto pablogėjimas. Kai pradėjau jaustis geriau ir nutraukiau visgi, bet per staigiai, kelias dienas kamavo brain zaps'ai :achtung
Šiaip patarčiau skambinti šeimos gydytojui ir psichiatrui - ar negali išrašyti recepto be atskiro vizito - ar būtina pasirodyti? Nes aš tai eidavau be eilės prašyti, man buvo per daug baisu :achtung
Parašė Mersas
emar rašė:Kai aš bandydavau nutraukti vaistus dar tebesirgdama depresija, būdavo iš karto pablogėjimas. Kai pradėjau jaustis geriau ir nutraukiau visgi, bet per staigiai, kelias dienas kamavo brain zaps'ai :achtung
Šiaip patarčiau skambinti šeimos gydytojui ir psichiatrui - ar negali išrašyti recepto be atskiro vizito - ar būtina pasirodyti? Nes aš tai eidavau be eilės prašyti, man buvo per daug baisu :achtung

:))) jei atvirai, tai as geriau jauciuos nebegerdama cipralex, grizau i realu gyvenima, nes nuo ju nieko gero nebuvo