Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
Auryte19 rašė:O kur VIlniuje daro šį tyrimą, parašiau emailą, nieko neatrašė.

https://www.dnr.lt/14-miestai/55-vilnius#klinikos

http://genotipas.lt/kontaktai/
Parašė Mersas
defective rašė:o jūs nebijot, kad pasidarysit priklausomi nuo tų vaistų ir susigadinsit kitus organus ir organizmo sistemas?

:))) O, ka tu siulai? Gala pasidaryt ar kaip?
Parašė defective
#395836 na nesiūlau galo pasidaryti. aš irgi turiu psichologinių problemų gyvenime. aš nežinau, ar tos mano problemos gali būti išsprendžiamos vien vaistais ir kad jos vien dėl hormonų disbalanso kyla. man teko vartoti visų trijų tipų vaistų (raminamųjų, neuroleptikų, antidepresantų) ir nepadėjo jie. tai gan liūdna, kad šitoj valstybėj nėra normalios nemokamos psichologinės ir socialinės pagalbos sistemos
Vartotojo avataras
Parašė emar
#395839 defective, tą normalią sistemą turi sudaryti žmonės. Ir neišaugę jie dar tiesiog. Jie nėra tokie, kurie galėtų teikti normalias kokybiškas paslaugas, nes patys savęs valdomi nebūtinai gera linkme. Žodžiu, čia toks uždaras ratas.
Parašė Mersas
defective rašė:na nesiūlau galo pasidaryti. aš irgi turiu psichologinių problemų gyvenime. aš nežinau, ar tos mano problemos gali būti išsprendžiamos vien vaistais ir kad jos vien dėl hormonų disbalanso kyla. man teko vartoti visų trijų tipų vaistų (raminamųjų, neuroleptikų, antidepresantų) ir nepadėjo jie. tai gan liūdna, kad šitoj valstybėj nėra normalios nemokamos psichologinės ir socialinės pagalbos sistemos

:))) tai manau, kiekvienas sveiko proto zmogus ir bando maziau gert vaistu, jei tik yra galimybe, bet buna situaciju, kada be ju neisiversi.
Vartotojo avataras
Parašė Kurama
#396001 Tai gerai jei tu gali be vaistų nes aš bent kažką galiu daryt su vaistas.
Parašė Asta44
#396025 Aš neseniai pasidariau šį tyrimą. Nors mano vartojamas "Cipralex" tyrime nurodytas prie man tinkamų vaistų, net nežinau, ar jis man tinka. Antidepresantą vartoju pirmą kartą, virš mėnesio. Nerimas gal šiek tiek sumažėjo, tačiau jėgų neturiu, vis dar jaučiu sąnarių skausmus, pykinimą, dar kankina nemiga.
Man šalutiniai simptomai nuo šio vaisto buvo siaubingi beveik iki trijų savaičių.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#396030 Asta44, kur dareisi ir kiek suplojai? Man labai aktualus šis dalykas dabar. :bloga Ar turi tam tyrimui siųsti psichiatras? Ar tyrimus paaiškina ten ar reik kalbėt su savo psichiatru?
Parašė Asta44
#396037 Tyrimą dariausi "Genotipas", kaina - 450 Eur, galima atlikti be jokio siuntimo. Atsakyme yra trys stulpeliai: pirmame nurodyta, kurie tinkami vaistai; antrame, kad reikia koreguoti dozę, trečiame - visiškai netinkami. Jei tinkami, tarsi viskas ir aišku, bet kaip aš minėjau vaistus jau vartoju beveik šešias savaites, o jaučiuosi nekaip, ir šalutiniai simptomai buvo košmariški (kiek suprantu, jei tinkami vaistai, to neturėtų būti). Dėl antro stulpelio - vaisto koreguojamos dozės nėra visiškai aišku, nors ir yra atskira lentelė, tada pakomentuoja genetikas. Taip pat sudėtingiau, kai reikalingas vaistų derinys, vėl kelias dienas turi laukti atsakymo iš genetiko. Psichiatrui šį tyrimą gali paaiškinti paslaugos tiekėjas. Aš net nežinau, ar šis tyrimas labai vertingas, nors dėjau labai daug vilčių. Man buvo nurodytas tik vienas netinkamas vaistinis preparatas, bet ir nuo tinkamo jaučiuosi prastai.
Parašė NOM
#396042 Asta44,
iš tikrųjų ,ką gi reiškia tinkamas? gal tie šalutiniai irgi nereiškia, kad jis netinka?
gal jie turi būti?
ypač jei neilgai vartoji, nors aš nežinau kas tas neilgai, apie vaistus neišmanau.
arba jei tinkamas, tai dar nereiškia kad jog reikia jo žmogui ar tai konkrečiai situacijai.
Parašė Asta44
#396044 Jei tinkamas vaistas, tai turėtų būti mažai šalutinių simptomų, o man jų buvo labai daug ir gana ilgai, ir tinkamo vaisto gydomasis poveikis jau kaip turėtų ir pasireikšti per šešias savaites. Dėl to ir nežinau ar tas tyrimas labai jau ypatingas, kaip jau rašiau turėjau daugiau vilties.
Žinoma, pirmiausiai vaisto tinkamumą pagal diagnozę nustato gydytojas, o tada, galima atlikti farmakogenetinį tyrimą.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#396045 Asta44, gali būti, kad tavo organizmas yra jautrus vaistams. Aš bandyčiau kalbėt su gyd. dėl vaistų keitimo. Kad pažiūrėti kaip kiti veiks. :bloga