Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė malonas
#385222 Kokios naujienos ličio srity? Neperskaičiau visko, labai daug prirašę esat. Esminis klausimas: ar geriat kas nors litį turėdami hipotiroidizmą, kuomet reikia papildomai vartoti tiroksiną? Ir kaip jums tai susiderina? Viskas ok? Man gydytojas skyrė litį, bet tada sužinojo, kad geriu tiroksiną, tai persigalvojo. Sakė, atidedam šį variantą ateičiai, jei tikrai labai reiks. Tai va man įdomu, ar kas nors geriat litį turėdami tinginę skydliaukę? :achtung
Vartotojo avataras
Parašė Crazy
#385307 mano skydliaukei kaip ir viskas gerai, bet apskritai su liciu jauciuosi taip gerai, kaip nesijauciau metu metais :DD Svarbiausia, kad galvos skausmus sumazino iki visisko minimumo :da
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
#385313 Man ne litis bet valpro rugstis buvo paskirta bet nebegeriau, nes numusa pasitenkinima gyvenime, daktarai tai laiko mano ligos simptomu, bet cia mano asmenybes bruozas.
Vartotojo avataras
Parašė delicious!
#396022 Geriu litį jau metus.... iš ties nežinau ar jis veika, ar ne, nes tas gėrimas tiesiog monotoniškas dalykas kurį turiu padaryti ryte ir vakare. Bet kas keisčiausia, kad gydytoja nedaro tyrimų koncentracijai nustatyti, ar čia normalu? Toks jausmas, kad ji pasižiūri į mane ir mato, kada užtenka kada ne.. Nes tyrimus darė prieš metus, kai tik juos paskyrė. :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#396031 Nenormalu. :bloga Reikalaukis tyrimų. Būtų gal normalu, jei gertum ilgesnį laiką tie tyrimai būtų daryti ir daryti ir rezultatai būtų tokie patys. Bet metai man rods dar mažas laiko tarpas. Pradedant juos gerti, tai man kas porą mėnesių darydavo tyrimus, po to jau rečiau.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
delicious! rašė:Geriu litį jau metus.... iš ties nežinau ar jis veika, ar ne, nes tas gėrimas tiesiog monotoniškas dalykas kurį turiu padaryti ryte ir vakare. Bet kas keisčiausia, kad gydytoja nedaro tyrimų koncentracijai nustatyti, ar čia normalu? Toks jausmas, kad ji pasižiūri į mane ir mato, kada užtenka kada ne.. Nes tyrimus darė prieš metus, kai tik juos paskyrė. :bloga

Reiktų pastovių tyrimų, arba keisk gydytoją arba reikalauk tyrimo. Prisimink, tik tau vienam rūpi tavo sveikata, ja rūpinkis griežtai, neatsiduok į kito rankas aklai. Domėkis, daryk, kalbėk, stovėk už save, nes niekas kitas to nepadarys.
Vartotojo avataras
Parašė Orthos
#396125 Ar kas nors ryžtumėtės vartoti litį su tokia "papildoma amunicija":

Escitalpramum (Cipralex) 15 mg
Trazodonum (Trittico retard) 100 mg
Quetiapinum (Kventiax XR) 600 mg

Dėkui už nuomones.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Orthos rašė:Ar kas nors ryžtumėtės vartoti litį su tokia "papildoma amunicija":

Escitalpramum (Cipralex) 15 mg
Trazodonum (Trittico retard) 100 mg
Quetiapinum (Kventiax XR) 600 mg

Dėkui už nuomones.

Viskas kaip ir tvarkoj, tik kokiu tikslu papildomas vaistas? Geriausiai litis tvarkosi su klasiskine, euforine manija, bet quetiapinas irgi kazkiek turetu tai uzdengti, nors, lyginant su kitais atipiniais neuroleptikais, atkryciai I manija buna daznesni, nei i depresija
Vartotojo avataras
Parašė Orthos
#396130 Iš esmės jaučiasi papildomo normotimiko poreikis. Valproatai ir karbamazepinas nepasiteisino.
Vartotojo avataras
Parašė Orthos
#397143 Pagaliau pradedu normaliai jaustis..
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
LBJ rašė:Licio preparatai tik vardiniai vaistai. Reikia kazkokios paraiskos. Ar tai reiskia, kad net pas privatu psichiatra neina ju anonimiskai issirasyti?
Ejau per kelias vaistines su paprastu receptu,tai be sansu..

LBJ rašė:Turiu omenyje, kad skaitmeniniu formatu niekur neliktu. Nelabai as gaudausi toj ligoniu kasiu sistemoj
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#405033 Dar geriate kas nors litį, ar visi neuroleptikais gydotes? :)
Vartotojo avataras
Parašė biggie
feniksas rašė:atsakykit kas praktiskai ant saves bande esat, kas geriau pakelia nuotaika depakine ar litis, kuris geriau? ir is vis litis akivaizdziai kelia nuotaika ar tik kazkiek nezymiai

Vartojau liti trumpai, tai savo vaizdo nesu susidares, bet litis rasomas ir paprastai depresijai paboostinti antidepresantus, depakinas daug labiau orientuotas i manija ir depresija jis veikia silpnai, jei is viso veikia. Pasiskaityk apie + ir - normatimiku cia:

https://psycheducation.org/treatment/mood-stabilizers/