Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
SecretOfSteel rašė:Deliuzijos nuo vaistu..? Cia visai be rysio, nes vaistus (antipsichozinius) pradede gerti DEL deliuziju.

Būna nuo vaistų visko. Kai man kažkada suleido Xepliono, prasidėjo deliuzijos ir daug kitų blogybių. Pasidomėjau giliau, kalbėjau su daug žmonių iš viso Pasaulio, nuo Xepliono ir Abilify injekcijų - žmonėm netik deliuzijos buvo, bet visiškai suvarė sveikatą ir vos neišprotėjo.

Tinkama vaistą sunku rast.
Vartotojo avataras
Parašė SecretOfSteel
Phurriz rašė:
SecretOfSteel rašė:Deliuzijos nuo vaistu..? Cia visai be rysio, nes vaistus (antipsichozinius) pradede gerti DEL deliuziju.

Būna nuo vaistų visko. Kai man kažkada suleido Xepliono, prasidėjo deliuzijos ir daug kitų blogybių. Pasidomėjau giliau, kalbėjau su daug žmonių iš viso Pasaulio, nuo Xepliono ir Abilify injekcijų - žmonėm netik deliuzijos buvo, bet visiškai suvarė sveikatą ir vos neišprotėjo.

Tinkama vaistą sunku rast.

O kuo Abilify jau toks blogas..? Aš pradėjau gert db, tai jokių šalutinių nejaučiu
Šiaip, vienas geriau įvertintų neuroleptikų
Vartotojo avataras
Parašė biggie
SecretOfSteel rašė:Gal biggie žino, kuris Escitalopramas yra antidepresantas pagal stiprumą, ir kas yra stipresni/efektyvesni..?

Nera tokio didelio skirtumo tarp antidepresantu, bent kas liecia SSRI. Pagal remisiju procentus, tai pats escitalopramas ir turi auksciausius rodiklius
Vartotojo avataras
Parašė SecretOfSteel
#397038 O dėl nerimo kas geriausia..? Man psichiatrė sako Kvetiapinas dėl to (arba Olanzapinas, bet nuo jo man stipriai svoris augo). O benzodiazepinai..? Jų negali reguliariai vartot, nes gali išsivystiti priklausomybė.

Na, aš turėjau omeny apskritai trap antidepresantų, ne tik SSRI - kad Escitalopramas stipriausias iš SSRI jau žinau,
Vartotojo avataras
Parašė biggie
SecretOfSteel rašė:O dėl nerimo kas geriausia..? Man psichiatrė sako Kvetiapinas dėl to (arba Olanzapinas, bet nuo jo man stipriai svoris augo). O benzodiazepinai..? Jų negali reguliariai vartot, nes gali išsivystiti priklausomybė.

Na, aš turėjau omeny apskritai trap antidepresantų, ne tik SSRI - kad Escitalopramas stipriausias iš SSRI jau žinau,

https://pdfs.semanticscholar.org/33a3/ae2106797e3cf41f181eaf19d21d2c43fc8b.pdf

Cia 2007 metu studija. Yra naujesniu, bet daugumoj vis tiek tas pacias studijas cituoja ir tie AD nesikeicia, juolab, kad nedaug ju ir atsirado.
Vartotojo avataras
Parašė SecretOfSteel
Phurriz rašė:Per daug metų domėjimosi, susidariau nuomonę, kad Escitalopramas nieko vertas vaistas. Seroxatas daug daugiau žmonių yra padėjęs. Na, čia bent jau ką žmonės pasakoja, nesiremiant studijom :)

Tai kad Escitalopramas padėjo išsigydit depresija, o Seroxatas tai gaidys - daug daugiau šalutinių ir mažiau veiksmingas, nei Escitalopramas. Šiaip, jeigu pagal statistiką, tai Escitalopramas daug geriau įvertintas už Paroxetiną taip pat - nežinau, iš kur tamsta informaciją trauki.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#397062 Kazin ar yra pats geriausias antidepresantas, cia kaip kas toleruoja ir kam kokie simptomai. Jei depresija lydima didziulio nerimo, dazniausiai rasomas paroxetinas del raminancio poveikio, kita vertus jei depresija su motorines funkcijos retardacija, melancholija - efektyvesnis bus koks venlafaxinas, del noradrenerginio poveikio, galbut tas pats bupropionas.

Paveikslėlis

Nauja 2018 metu studija surikiavo AD mazdaug taip. Nors viso sito irgi negalima priimti uz gryna piniga, nes sunku patiketi, kad clomipraminas butu maziau efektyvus nei agomelatinas.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#397064 SecretOfSteel, na gal galėtumėt nevaryt ant Phurriz, jis tiesiog savo nuomonę išsakė, o info traukė kaip sakė iš žmonių patirčių. Mes čia visom nuomonėm atviri ir geriau būtų be įžeidimų. :) Ačiū. :)
Vartotojo avataras
Parašė SecretOfSteel
KunigaikštisMyškinas rašė:SecretOfSteel, na gal galėtumėt nevaryt ant Phurriz, jis tiesiog savo nuomonę išsakė, o info traukė kaip sakė iš žmonių patirčių. Mes čia visom nuomonėm atviri ir geriau būtų be įžeidimų. :) Ačiū. :)

Nevariau aš ant jo asmeniškai, tik nuomonė pasirodė neteisinga
Vartotojo avataras
Parašė SecretOfSteel
#397070 Biggie, ar ten patikimas chart'as..? Taip išeina, kad Amitriptilinas yra efektyviausias AD..?

Mano klausimas šiaip buvo kas nerimui APSKRITAI geriausia: Neuroleptikas, Antidepresantas, benzodiazepinas ar dar kas nors..? Jeigu vienas iš šitų, tai kuris efektyviausias..?
Iš mano geriamų vaistų Escitalopramas ir Kvetiapinas turėtų malšinti nerimą; seniau dar Clonazepamą gerdavau sykiais, bet paskui nustoji jis veikt. Dabar, kiek žinau, jo iš vis nuo nerimo neberašo.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
SecretOfSteel rašė:Biggie, ar ten patikimas chart'as..? Taip išeina, kad Amitriptilinas yra efektyviausias AD..?

Mano klausimas šiaip buvo kas nerimui APSKRITAI geriausia: Neuroleptikas, Antidepresantas, benzodiazepinas ar dar kas nors..? Jeigu vienas iš šitų, tai kuris efektyviausias..?
Iš mano geriamų vaistų Escitalopramas ir Kvetiapinas turėtų malšinti nerimą; seniau dar Clonazepamą gerdavau sykiais, bet paskui nustoji jis veikt. Dabar, kiek žinau, jo iš vis nuo nerimo neberašo.

Rašo Clonazepamą, niekas nepasikeitė :)
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
KunigaikštisMyškinas rašė:SecretOfSteel, na gal galėtumėt nevaryt ant Phurriz, jis tiesiog savo nuomonę išsakė, o info traukė kaip sakė iš žmonių patirčių. Mes čia visom nuomonėm atviri ir geriau būtų be įžeidimų. :) Ačiū. :)

Nieko tokio, žmogus naujas, gal nepažįsta manęs dar :) Jam tiesiog reiktų suprasti, ką studijos rodo, nevisada būna tiesa. Reikia giliau peržėti kiekvieną studiją, nes tos studijos visokios būna. Kai kurios studijos būna paremtos finansiškai, todėl vertina vieną ar kitą vaistą savo naudai... žodžiu :)
Aš labiau skaitau ir domiuosi žmonių nuomonėmis, savo patirtim, informacija internete, daktarų nuomone, užsienio forumus skaitau, komentarus, o ant galo viskuo pasidomėjęs susidarau nuomonę.